Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Black & White 2

Black & White 2

Er du god eller ond? Krigersk eller fredfull? Eller kanskje ett sted i midt i mellom? Om du ikke er helt sikker, så kommer Black & White 2 til å gi deg svaret.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det står stadig klart for meg. Øyeblikket da mine skjelvende fingre ivrig rev den silkebløte folien av det splitter nye spillcoveret. Øyeblikket da jeg kastet den speilblanke cd-en i drevet og begynte installasjonen, alt mens jeg med stor interesse leste gjennom den nærmest bibelaktige manualen. Året var 2001, og ifølge Peter Molyneux var det tid for å skrive spillhistorie.

Ambisjonene var store, ja, men det endelige spillet viste seg å bli en stor skuffelse for mange. Ikke fordi det ikke var godt, men ganske enkelt fordi det var for mye å passe på. Spillets guddommelige armbevegelser kunne nå rundt jorden og tilbake igjen, og det manglet bare et grunnleggende plott - en mening med galskapen. Nå er det så tid for å rette opp på ugjerningene. Bevares, Black & White ble faktisk mottatt med rosende gloser fra all verdens anmeldere, men jeg og andre skeptikere var langt fra tilfredse. Dette var ikke det vi hadde gått og drømt om.

Heldigvis er Black & White 2 alt hva det første spillet ikke var. Nemlig en guddommelig opplevelse, et vaskeekte sandkasseeventyr uten grenser - og denne gangen er det faktisk en historie og en mening med det hele. I Black & White 2 er det for alvor fokus på fornyelse. Akkurat som i det første spillet, er du en gud som skal ta kontroll over et folkeferd. Det er helt opp til deg om du vil være en krigerisk, ondskapsfull satan, eller en fredelig, kjærlig gud. Det er mulig å føre krig mot sine fiender og slavebinde dem med makt, eller i stedet overbevise dem om at din by bare er et bedre sted å leve ved å bygge en gigantisk imponerende metropol.

Ett av de uten tvil feteste tiltakene i Black & White var det lille vesenet som man kunne trene og oppdra etter behag. Naturligvis ville etterfølgeren ikke være komplett uten dette Tamagotchi-fenomenet, og i Black & White 2 kan vesenet nå også trenes opp til å bli en altødeleggende kriger. Det er ganske enkelt ikke noe stiligere enn når ens vesen griper fatt om et tre og bruker det som en feiekost mot fiendens legioner. Du skal likevel merke deg at hvis du utelukkende bruker vesenet til å krige mot fienden, utvikler det seg fra det lille nurket av et kjæledyr til en kald, dødelig krigsmaskin.

Dette er en annonse:

Det er nå også blitt veldig enkelt og overskuelig å drive på med vesenet. Faktisk så enkelt at du kan velge hva det skal foreta seg fra en meny. For eksempel kan du be det om å bygge en spesifikk bygning, høste inn spesielle ressurser eller overvåke et område og drepe fiender innenfor en viss radius. Du skal dog passe på at du ikke holder vesenet ditt for mye i snora, da det fort kan føle at det har mistet sin frihet. Et av de mest utilgivelig irriterende tiltakene i det første Black & White var at det var umulig å holde styr på ditt eget vesens tankegang. Dette er heldigvis blitt rettet opp, og du kan nå gå inn og rette på dets oppfattelse av diverse ting. Mitt vesen var for eksempel blitt enormt glad i å innta dets eget avføring med kniv og gaffel, og det kunne jeg naturligvis ikke akseptere. Jeg gikk derfor inn i en lett og overskuelig meny der jeg kunne endre vesenets holdning til inntakelse av avføring, og ved hjelp av en smekk eller to på labben kunne det kjapt lære at avføring sannelig ikke var en god idé å nyte som en lett kveldssnack.

Det er hylende morsomt å krige mot fienden, og med nye offensive tiltak og muligheten for å kaste orkaner og vulkaner etter dem, tar Black & White 2 spranget videre til neste nivå. Det er også bra at man ikke kan ødelegge murer med bueskyttere eller fotsoldater - det krever nemlig lang tids bombardement med katapulter. Man kan dog også bruke vesenet sitt som bulldoser, men det er igjen et valg mellom det gode og det onde, ettersom et krigersk vesen langsomt blir mer og mer ondt.

Spillets fysikkmotor er så fabelaktig og virkelig at det nesten føles for godt til å være sant. Skypumper som virvler over byene og river tak av bygninger, eller vulkaner som oppstår ut fra ingenting og kaster ildkuler og lava i alle retninger er et syn for guder - så det er jo greit at man faktisk er en gud.

Spillet er guddommelig også rent grafisk sett, men det krever dog en urimelig rask maskin, selv om man kjører med laveste detaljoppsett. Det er enormt ergerlig, og personlig så jeg gjerne at Lionhead hadde brukt lengre tid på å optimere spillet, slik at folk med noenlunde up-to-date systemer kunne følge med. Jeg har en relativt hurtig PC, men jeg måtte dessverre likevel ta til takke med et standard dias-show når det virkelig gikk hett for seg. Ergerlig.

Dette er en annonse:

Når alt kommer til alt er Black & White 2 det spillet som Black & White skulle ha vært. Samtlige irritasjonsmomenter fra forgjengeren er forsvunnet, samtidig som en masse nye muligheter og tiltak er lagt til, alle velkomne og velutførte. Hvis man har en hurtig nok maskin er det slett ingen tvil; Black & White 2 skal eies, og Peter Molyneux skal lovprises for at han denne gangen faktisk har holdt sitt ord.

Black & White 2Black & White 2Black & White 2Black & White 2
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Større, bedre og fetere enn sin forgjenger. God visuell stil. Masse muligheter
-
Urimelige systemkrav. Et par småfeil. Halvdårlig pathfinding.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • The Alexander
    Der er en landsby,jeg tenker,om jeg skal sende den gale gorilaen min på dem,men jeg tenker meg om,jeg vil heller bygge opp landsbyen min,og få... 9/10

Relaterte tekster

1
Black & White 2Score

Black & White 2

ANMELDELSE. Skrevet av Nicolas Elmøe

Er du god eller ond? Krigersk eller fredfull? Eller kanskje ett sted i midt i mellom? Om du ikke er helt sikker, så kommer Black & White 2 til å gi deg svaret.

0
Black & White 2

Black & White 2

FORSPILL. Skrevet av Lars Jensen

Kommer Molyneux til å innfri alle sine løfter, og gjøre Black & White 2 til alt det Black & White skulle ha blitt? Vi har fått en sniktitt!



Loading next content