Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Razer Copperhead

Razer Copperhead

Å teste muser for gaming er en interessant jobb. For det finnes mange slags muser og ikke alle er like gode. Heldigvis har jeg vært heldig og fått testet de gode musene fra blant annet Razer. Vi tester mus!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Nå har jeg blitt beæret av å teste ut en ny mus fra Razer. Copperhead er navnet. Vi gamere er i dag avhengige av at musen fungerer godt og gir oss en perfekt ytelse i alle situasjoner. Razer er en stor produsent av slike muser og kjent for sin gode kvalitet. Dpi’en eller oppløsningen på musen spiller en større rolle i dag enn hva den gjorde for ett par år siden. Da hadde stort sett alle musene en gjennomsnittlig oppløsning på 400-800 dpi. For å forklare dpi’en litt bedre, så kan denne sammenlignes med farten musen beveger seg på skjermen fra den ene siden til den andre og hvor nøyaktig den er. Sensitiviteten må være på topp og for oss gamere som spiller heftige FPS-spill og her må musen reagere kjapt på våre bevegelser.

HQ

Den forrige musen jeg testet, var en Raptor Gaming M2 og inntil nå har den vært min følgesvenn gjennom tykt og tynt. Med massevis av innstillingsmuligheter, godt design og veldig høy dpi, var dette nok til at jeg ble forelsket. En annen ting som Raptor-musen scoret høyt på var den såkalte "finger-vingen" som lillefingeren kunne hvile seg på. Dette har ikke Razer Copperhead-musen, men til gjengjeld har den to knapper på hver side som kan programmeres. Faktisk inneholder denne musen syv forskjellige programmerbare knapper og dette er ikke lite med tanke på hvor mange en vanlig mus har. Alle disse knappene kommer godt med og i skytespill som Battlefield 2 eller Counter Strike, vil dette gjøre at du kan legge inn viktige snarveis-funksjoner på disse knappene. Alt fra lade og bytte våpen til andre viktige funksjoner kan programmeres. Trykknappene er veldig behagelige å trykke på og scolleren passe lett. Musen har også 32kb minne og med dette minne kan du programmere inn hele fem profiler etter hvilket spill du skal kjøre. 16 bit datakanaler som gir opptil 1000Hz og 1ms responstid, er dette den perfekte musen for profesjonell gaming.

Testspillene er selvsagt og nærmest selvskreven - Battlefield 2 pluss CS. Her må musen fungere godt med raske reaksjoner for i disse spillene finnes det masse impulsive handlinger som krever kjapp responstid. Razer Copperhead gir meg akkurat det jeg er ute etter og litt til, men er den like god som Raptor Gaming M2? Nja, Razer sin mus har syv programmerbare knapper, mens Raptor sin mus har bare seks, 1-0 til Razer. Razer sin mus er litt lengre og gir et godt grep, mens Raptor sin mus er kortere og ikke like god for de med lengre fingre, 2-0. Razer-musen har blått fanzy lys med et pulserende Razer merke midt på (stilig på LAN-party), mens Raptor-musen har bare et enkelt grønt lys på midten, 3-0 til Razer. Razer har 2000 dpi som maks mens Raptor har 2400 dpi, 3-1. Razer sine knapper ligger under en liten kant på hver sin side slik at man ikke bestandig klarer å nå disse knappene på en enkel måte mens Raptor-musen sine knapper ligger på rett plass uten noen sidekant, 3-2. Hjulet til Razer-musen er ikke bevegelig og kan ikke brukes til å scrolle sidelengs, mens det fungerer godt på Raptor-musen, 3-3. Nå er det helt likt mellom disse to rivalene og det gjenstår bare en ting å sammenligne disse to på og det er programvaren som følger med. Razer-musen har en meget god programvare og du kan enkelt stille inn sensitiviteten på musen til alle kunstens regler. Raptor-musen har så absolutt ikke like bra programvare og det er her Razer-musen vinner med et lite hestehode.

For å konkludere det hele, Razer Copperhead er en meget god mus og scorer mye på godt design og sensitivitet. Den egner seg veldig bra for de med lange fingrer. Har du derimot korte fingrer, ja da kan nok hende at du bør velge Raptor Gaming M2 for her passer den bedre. Når det kommer til bruken scorer begge musene like mye. Men valget blir nå opp til deg og hva som teller for deg. Lykke til med valget!

Ønsker du å lese mer om musen, så klikker du deg ganske enkelt inn her: Xunlock.com - spillutstyr for gamere

Dette er en annonse:
Razer CopperheadRazer CopperheadRazer CopperheadRazer Copperhead
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Presis, kjapp og godt design. Det følger med bra programmvare.
-
Litt vanskelig å nå knappene på sidene for de med korte fingre.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Razer CopperheadScore

Razer Copperhead

ANMELDELSE. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Å teste muser for gaming er en interessant jobb. For det finnes mange slags muser og ikke alle er like gode. Heldigvis har jeg vært heldig og fått testet de gode musene fra blant annet Razer. Vi tester mus!



Loading next content