Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 3: Generations

The Sims 3: Generations

Det virtuelle dukkehuset The Sims får et vitamintilskudd med Lev Livet, som gir oss en bedre kikk på de ulike livsfasene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En kan si mye om The Sims-serien og dens mange utvidelser. Mens noen av dem har hatt en faktisk funksjon (Drømmejobben), stammer dessverre flertallet fra et ytterst velrenommert kumeieri ved navn EA. Problemet med sistnevnte utvidelser har ikke nødvendigvis vært mangelen på innhold, snarere tvert imot. Flere av dem har faktisk hatt så mye unødvendig innhold at det ikke burde få lov til å gå under navnet utvidelse, da nye biler og vampyrer har stjålet rampelyset så vi ikke skal se at det er få spillmessige nyheter i dem.

Og så har vi The Sims 3: Generations, da. Her skal man gå mer i dybden på familieforholdene og de store øyeblikkene, som for eksempel bryllup, bursdager og skoleavslutninger. Til å begynne med antok jeg at dette var nok et lettprodukt fra melkefabrikken, men etter noen timer ser jeg at det faktisk er spillelementer her som gir et friskt pust til serien.

The Sims 3: Generations
Skøyerstreker er ikke et ukjent fenomen i Maxis' siste utvidelse. Alt fra stinkbomber til eggekasting er hverdagskost, og får ofte kjipe konsekvenser.

Morsommere tenåringsliv
Dette merkes utvilsomt best når man spiller med barn og tenåringer. Barna har mulighet til å forholde seg til en fantastivenn, som gir en tidlig introduksjon til vennskap og forhold i praksis. Men det morsomste er å spille som tenåring. Ikke nok med at de endelig får lære å kjøre, de får også skoledanser og mulighet til å kaste egg og bedrive ugagn. Om man klarer å lure unna foreldrene vanker det en vill nabofest for alle som vil komme, som ender med politibesøk og straff i en god stund. Et kjent fenomen for de fleste over 18, vil jeg anta.

Dette er en annonse:

Straffesystemet i forhold til slike ting fungerer litt mot sin hensikt. De nevnte nabofestene er for eksempel helt umulige å gjennomføre uten å få politibesøk, som fører til at foreldrene straffer deg for hver eneste skøyerstrek man gjør. Disse foreldrene (og spillsystemet) velger ikke forskjellige slag å fokusere på, og det hadde nok ikke gjort noe om de var en smule mer selektive.

Foreldrene kan også sende barna til privatskoler, der barna får spesielle evner innenfor et ønsket felt. Det påvirker dem på flere områder, og om du vil forberede din tenåring på voksenlivet er det ingen bedre måte å gjøre det på.

The Sims 3: Generations
Bryllupene er godt gjennomførte i The Sims 3: Generations, og tar større plass enn noen gang. Det er tydelig at dette markerer starten på voksenlivet.

Forholdene står i sentrum
Men den største endringen ligger i forholdene simmene har til hverandre. Foreldrene får involvere seg mer i livet til barna i form av skoleaktiviteter, og de store øyeblikkene i det virkelige liv får endelig større plass i det virtuelle. Om en av foreldrene ønsker å være hjemmeværende barnepasser er det også et alternativ, da en splitter ny karriere som dagmamma- eller pappa er tilgjengelig. Her gjør du egentlig det du vanligvis ville gjort hjemme med dine barn, så selv om karrieren er ny vil ikke det si at det er flere spillmessige nyheter her.

Dette er en annonse:

Også unge voksne har fått noen nye felt å arbeide med, da livsviktige ønsker du aldri kan endre melder sitt innpass på skjermen. Det ville for så vidt vært helt i orden, såfremt det ikke hadde såpass fatale konsekvenser. Om du bestemmer deg for feil ønske kan det godt hende at simmen din havner på felgen, og da vanker det svindyre terapitimer på det lokale sykehuset.

Dessverre er det ikke særlig mye å melde fra om for de eldre. De spilles nesten som voksne, bare at deres rolle som bestemor- eller far får større fokus. Jeg skulle ønske Maxis tok seg mer tid til å finpusse dette området, for det har vært svært stillestående i alle de foregående spillene. Alderdommen bør brukes til noe konstruktivt for å ha det gøy, og det er begrenset hvor mange ganger det er morsomt å plante frø i hagen for å få en ny evne.

The Sims 3: Generations
Barna får flere lekealternativer i The Sims 3: Generations, og kan iføre seg forskjellige kostymer og ha forrykende bursdager.

Mindre tull, mer naturlig
Det som skiller The Sims 3: Generations fra de andre utvidelsene er at den ikke lener seg på med unødvendige tillegg og ting man aldri bruker. Pakken fungerer faktisk som et tillegg til baseoppsettet, og beriker forholdene man har med simmene på en bedre måte enn man har gjort tidligere.

Av den grunn er ikke dette utvidelsen for de som er lei de originale spillmekanikkene. Det er ikke masse kjas og mas her, og det ville kanskje ikke gjort noe om de hadde tatt med en klype av det også. Maxis har imidlertid lagt til noen nye møbler og familierelaterte ting, da spesielt den nye trehytta gir nytte for seg for både store og små.

Konklusjon
The Sims 3: Generations er ikke en suveren utvidelse. Men det skiller seg ut fra mølja ved å returnere til baseoppsettet, og gir et bedre innblikk i hvordan livet som forelder og spesielt tenåring er. Siden hver store hendelse (første kjæreste, første barn, etc) har større ringvirkninger vil man gjerne sørge for at din valgte sim får disse opplevelsene, og det er vel strengt tatt der kjernen i The Sims 3 ligger. Ikke kjøp den om du er ute etter nye ting eller ambisjoner om å spille med zombier - kjøp det om du faktisk vil ha en utvidelse som beriker forholdene mellom simmene.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Utbedret tenåringsmodus, forholdene mellom simmene er viktigere, mulig å sende barn til privatskole, føles ikke påtvungent
-
Straffesystemet fungerer mot sin hensikt, kjedelig å spille med eldre simmer, påtrengende Facebook-integrasjon
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
The Sims 3: GenerationsScore

The Sims 3: Generations

ANMELDELSE. Skrevet av Line Fauchald

Det virtuelle dukkehuset The Sims får et vitamintilskudd med Generations, som gir oss en bedre kikk på de ulike livsfasene...



Loading next content