Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Trials Fusion

Trials Fusion

Har du ikke tid til å tilbringe time etter time foran TV-skjermen i all overskuelig fremtid? Da burde du rydde kalenderen din, for Trials Fusion er verdt det...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da jeg anmeldte Trials Evolution for to år siden belønnet jeg spillet med 9/10. Det har jeg angret på i etterkant. Trials Evolution var et så enestående og fantastisk gjennomført spill at det fortjente toppkarakter. Trials Fusion er enda bedre.

Likevel har jeg ikke gitt spillet 10/10 denne gangen heller. Årsaken er at dette er neste spill i rekken, og dermed har listen blitt hevet ytterligere. Med Fusion leverer finske RedLynx nok en gang et aldeles nydelig spill, og toppkarakteren var oppe til vurdering denne gangen også, men hoppet fra Evolution til dette er ikke like stort som forrige gang. Samtidig er Fusion en verdig oppfølger du kommer til å bruke mye tid på, så la oss begynne med alt det positive.

Trials FusionTrials Fusion

Det første man legger merke til er naturligvis grafikken. Trials Fusion utspiller seg i fremtiden, noe som blir gjort klinkende klart straks spillet starter og "Welcome to the future" strømmer ut gjennom høyttalerne. Selv uten musikken hadde det imidlertid vært åpenbart at dette ikke er jorda slik vi kjenner den i dag. Med unntak av selve syklene, som av en eller annen grunn er helt like som i dag, har alt et distinkt fremtidspreg. Moderne stilrene bygninger med hvite romskip svevende rundt seg. Rent teknisk har grafikken også fått en overhaling, med detaljerte teksturer og forbedrede effekter. Fusion er et langt mer solid spill teknisk sett, med mye mindre screen tearing, texture pop-in og den slags problemer. Det er i det hele tatt rimelig pent å se på, selv om det ikke kan utfordre spill som Killzone: Shadow Fall eller Crysis 3. Dessuten har du sjelden (aldri) tid til å se på omgivelsene.

Dette er en annonse:

Hensikten med Trials er nemlig fremdeles å komme seg i mål fortest mulig (med færrest mulig feil) og derfor bruker du heller energien din på å naile hvert eneste hopp fremfor å nyte omgivelsene. Du vil likevel legge merke til at brettdesignet er enda bedre enn tidligere. Brettene er mer levende og varierte, og alle har sine egne små særegenheter. Det er bare å belønne RedLynx for innsatsen de har gjort på dette området. Enten du liker det fartsfylte easy/medium-banen som handler om høy fart og sinnsyke hopp, eller de krevende hard- og extreme-brettene som handler om perfeksjonisme og mestring av de mer avanserte teknikkene, er det en fryd å spille Trials Fusion. Alt er større, bedre og penere. Farten er høyere, hoppene er enda villere og de tøffeste banene er enda mer nådeløse. Er du av den vågale typen har du dessuten mulighet til å utføre helsprøe BMX-triks underveis denne gangen.

Trials Fusion

Ved siden av the next-gen treatment har nemlig RedLynx lagt til såkalte FMX-manøvre som du kan utføre i lufta. På de fleste brettene gjør du det kun for moro skyld, men det finnes enkelte FMX-brett der hensikten er å samle inn så mange poeng som mulig ved å lenke sammen stuntsene. På samme måte som i resten av spillet er FMX-triksene fysikkbaserte, om enn noe overdrevet. Du kan ikke spinne rundt som en villmann og forvente gull og grønne skoger. Først må du plassere deg riktig i luften og gi føreren din tid til å gripe tak i sykkelen på ønsket måte. Deretter kan du spinne rundt som en villmann. Og gå på tryne. Hvertfall de første 50 gangene. Deretter begynner du å få taket på det. I likhet med vanlig Trials-spilling byr FMX-triksene på noe som er lett å lære, men vanskelig å mestre skikkelig.

Når det er sagt fungerer ikke FMX-triksingen like bra som god gammeldags Trials, og nå er vi over på det negative. Det tok meg unødvendig lang tid å lære hvordan de ulike triksene skulle utføres. Du blir loset gjennom en tutorial, men den forklarer ikke systemet nøye nok. Dette merker du når du kommer til en skill game (RedLynx krydrer fortsatt opplevelsen med unike bonusbrett innimellom) litt senere, som ber deg om å utføre spesifikke triks etter hverandre. Et bilde viser hvordan trikset skal se ut, men systemet er hverken presist eller intuitivt nok til å gjøre oppgaven fornøyelig. I stedet preges den av en annen type frustrasjon enn i resten av spillet. Vanligvis er det helt og holdent din egen feil når ting går galt (og det gjør det ofte), mens her ligger delen av skylden på kontrollene. Jeg liker veldig godt tanken bak FMX-triksene, men det kan virke som utviklerne trenger minst ett spill til, før alt flyter like godt som i resten av spillet.

Dette er en annonse:
Trials FusionTrials Fusion

Samtidig klarer jeg ikke annet enn å storkose meg med Trials Fusion. Joda, spillet serverer bruddstykkene av en slags påklistret historie, musikken er kjedelig og gjentagende, og du samler fortsatt inn mer penger enn du trenger for hver medalje du vinner, som kan brukes på intetsigende sykkeldeler eller klesplagg du ikke vil ha. Disse tingene kunne Red Lynx fint ha utbedret. Eller droppet. Det spiller ingen rolle for meg. Det jeg bryr meg om er kjernen av opplevelsen, og denne er mer polert og fornøyelig enn noen gang.

Jeg digger å jobbe meg gjennom de aller tøffeste extreme-banene og kjenne gledesrusen boble over når jeg endelig klarer det jeg lenge trodde var umulig. Da er frustrasjonen underveis helt borte fra hukommelsen. Jeg digger å sikre meg bestetiden på en av favorittbanene mine. Da kan jeg sende en tekstmelding (eller en MMS) til nr. 2 på lista for å skryte. Jeg digger å gå online for å finne kule brukerskapte baner, eller for å konkurrere på motorcross-banene for opptil fire spillere. Jeg digger å fyre opp den nesten latterlig omfattende banebyggeren, som lar deg bygge bokstavelig talt hva du vil. Jeg skulle gjerne sett at navigasjonen i banebyggeren var litt enklere (i hvert fall på konsoll, har ikke prøvd på PC), men det ville blitt en ekstra dose med glasur på en kake som allerede har fått et godt lag. Hvis du er en ny Trials-spiller er dette en soleklar 10-er, og er du en Trials-veteran vil du nikke anerkjennende til en sterk 9-er.

Trials Fusion
Trials FusionTrials Fusion
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Penere, større, og bedre, mesterlig brettdesign, artige FMX-triks, suveren brettbygger, alt som har gjort tidligere Trials-spill herlige.
-
FMX-systemet kunne vært forklart bedre, jeg har fortsatt ikke bruk for pengene jeg vinner, ensformig musikk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Trials Fusion - Awesome Level MaxScore

Trials Fusion - Awesome Level Max

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Finske Red Lynx har "tatt den helt ut" med den siste utvidelsen, men dessverre drukner deler av spillgleden i galskapen. Vi har ridd enhjørninger i Awesome Level Max....

Trials FusionScore

Trials Fusion

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Har du ikke tid til å tilbringe time etter time foran TV-skjermen i all overskuelig fremtid? Da burde du rydde kalenderen din, for Trials Fusion er verdt det...



Loading next content