LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      anmeldelser
      Risen 3: Titan Lords

      Risen 3: Titan Lords

      Piranha Bytes fortsetter å splitte spillverden med sine rollespill. Høye ambisjoner og slurvete arbeid sørger for like mye ris som ros når vi setter karakter...

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ

      Fantasi har aldri vært Piranha Bytes sterke side. Til tross for et begrenset, men lojalt publikum har de sluppet mer eller mindre det samme spillet gang på gang de siste ti årene. Like ambisiøse, men generiske og slurvete satt sammen rollespill - aldri dårlig, men sjelden bedre enn godkjent.

      Det er vanskelig å si om Piranha Bytes er klare over sin egen forutsigbarhet, for mens Risen 3: Titan Lords sannelig er det beste spillet i serien så langt, glitrer innovasjon, forandringer, nyskaping og risiko med sitt fravær. Det er ingen dødssynd å gå for det sikre (det er tross alt det ni tideler av spillbransjen gjør), men når det kun er klisjeer som blir brukt er det på tide å stoppe og tenke seg om.

      Risen 3: Titan Lords
      Hovedkarakteren mister sjelen sin tidlig i spillet, men hans allerede sjelløse personlighet påvirkes ikke i det hele tatt.

      Handlingen er mildt sagt rett på sak. Du er sønn av en legendarisk pirat, og sammen med søsteren din (ikledd en smakløs pirat-cosplay) utforsker du en gammel ruin. Plutselig, som på bestilling av en fantasiløs forfatter, dukker det opp en udød elgmennenskedemon fra en annen dimensjon og stjeler sjelen din. Søsterens animatør prøver seg på et sørgelig ansiktsuttrykk mens stemmeskuespilleren lirer av seg en imitasjon av en dumpet ungdomskoleelev, og din figur sovner sakte og stille inn. Det var uventet.

      Dette er en annonse:

      Men plutselig, igjen ikke spesielt fantasifullt, dukker det opp en erkebritisk voodooprest som puster nytt liv i den nå begravde kropp. Med en ny start og like stereotypisk mann bærer det avsted for å finne din tapte sjel - og selvfølgelig redde verden i samme slengen.

      Risen 3: Titan Lords
      Middelmådig grafikk forgylles av effektfulle lyseffekter, og mange av områdene ser overraskende pene ut.

      På en elskverdig, men neppe tilsiktet, måte minner dette meg om min favorittserie - den britiske såpeoperaparodien Garth Marenghi's Darkplace, og etter en mildt sagt kjip start preget av dårlig regi og mindre gode stemmeskuespillere begynner Risen 3: Titan Lords den lange reisen mot overraskende god underholdning. På veien møter vi blant annet et velkjent, dog smått forbedret kampsystem, ålreite stemmeskuespillere og en solid mengde sideoppdrag.

      Kampene gjennomføres fortsatt ved febrilsk bruk av venstre museknapp, ofte sammen med overraskende effektive følgesvenner. Gjeninnføringen av magiske evner bidrar med tiltrengt variasjon, og vanskelighetsgraden er like forfriskende høy som tidligere i serien. Når det er sagt, blir kampene likevel fort til rutinearbeid. Mange ulike ferdigheter kan erverves, og senere i spillet kan du velge mellom tre forskjellige spesialiseringer - magiker, demonjeger og det selvsagte valget - voodoopirat.

      Dette er en annonse:
      Risen 3: Titan Lords
      Vanskelighetsgraden er forfriskende høy. Små og store krabber er en utfordring for nye spillere, men kampmekanikkene står i veien for skikkelig underholdende monsterslakt.

      Denne valgfriheten utgjør sammen med mengden sideoppdrag to av spillets totalt tre fristelser, gitt at man ser bort fra utilsiktet hysterisk morsomt stemmeskuespill. Den tredje og mest avgjørende er noe de fleste spillutviklere ikke behersker, men som Risen 3: Titan Lords treffer på kornet. Spillverden er fylt til randen med hemmeligheter - på de mange øyene finnes det massevis av oppdrag, skatter og nyttige gjenstander. Utforskergleden er spillets absolutt største styrke, og hvis resten av spillet hadde levd opp til denne graden av mystikk og eventyrlyst ville Piranha Bytes hatt et kjempespill å presentere.

      I stedet blir det et klisjéfylt men fengende kvaltitetsrollespill, stopper Risen 3: Titan Lords halvveis som en mellomting av World of Warcraft og Dark Souls. de fleste oppdragene handler om å gå til et sted, drepe ti fiender og vende tilbake, og identisk programmerte fiender patruljerer spillverden mer eller mindre på måfå. Samtidig er lyddesignet og historiefortellingen for dårlig på sitt beste.

      Risen 3: Titan Lords
      Risen 3: Titan Lords skiller seg minimalt fra sine forgjengere, og trofaste spillere blir neppe skuffet. Men det er ingenting ved dette håndverket som er verdt å hylle.

      Dette er så nærme man kommer et stereotypisk actionrollespill, men Piranha Bytes lykkes som vanlig med en mystisk og uforklarlig spillglede som redder spillet fra å bli det som først så ut til å være en katastrofe. Jeg tviler ikke et sekund på at de som likte de forrige spillene kommer til å ha mange timer med moro også i dette, men det slappe håndverket blir nok vanskelig å overse for resten av oss.

      05 Gamereactor Norge
      5 / 10
      +
      God utforskerfølelse, stor valgfrihet, masse innhold og velbalansert vanskelighetsgrad.
      -
      Amatøraktig regi, dårlig stemmeskuespill, ensformige kamper og fantasiløse oppdrag.
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

      Relaterte tekster

      2
      Risen 3: Titan LordsScore

      Risen 3: Titan Lords

      ANMELDELSE. Skrevet av Tobias Garsten

      Piranha Bytes fortsetter å splitte spillverden med sine rollespill. Høye ambisjoner og slurvete arbeid sørger for like mye ris som ros når vi setter karakter...

      1
      Risen 3: Titan Lords

      Risen 3: Titan Lords

      FORSPILL. Skrevet av Martin Eiser

      Tyske Piranha Bytes har kuttet ut trebeinene og øyelappene, og satser heller på et middelalderspill der det er opp til deg å forme opplevelsen...

      0
      Risen 3: Titan Lords annonsert

      Risen 3: Titan Lords annonsert

      NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

      Det tredje spillet i Risen-serien bærer navnet Titan Lords, og utviklingen er allerede godt igang hos Piranha Bytes. Det kommer frem av det nyeste nummeret av tyske PC...



      Loading next content