Norsk
Gamereactor
anmeldelser
WWE 2K15

WWE 2K15

Gamereactors fremste ekspert på spandex-brytinh har tilbragt de siste ukene sammen med WWE 2K15, og her er dommen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Dere som leste Gamereactor-magasinene i år fikk en grundig gjennomgang av wrestling-spillenes historie. Den er full av skikkelig gode spill, men det finnes også en god del søppel. WWE-spillene har dessverre hatt noen veldig svake år, og jeg har vært av den oppfatning at Yuke's har trengt en avløser for at kvaliteten skal kunne heves igjen.

Da 2K Games overtok WWE og fortalte at de skulle delta i utviklingen ved å benytte deres grafikkteknologi og ekspertisen hos Visual Concepts, så kunne jeg ikke forhindre at forventningene mine steg betraktelig. Så, hvor godt er egentlig WWE 2K15? Er dette det spillet som tar serien til en ny generasjon og igjen er underholdende selv for de som ikke nødvendigvis er så interesserte i wrestling?

WWE 2K15
Grafikken er stort sett imponerende under entreene.

Det enkle svaret på dette er dessverre nei, men spillet har likevel noen kvaliteter som er verdt å nevne.

Dette er en annonse:

2K Games har innsett at spillserien behøver forandring, og det kan jeg sette pris på. De har derfor endret spillsystemet, men dessverre ikke lykkes med å lage interessant løsninger. Det største problemet for min del er de trege kontringene som brukes i overkant mye grunnet mangelen på blokkeringer, og det er heller ikke mulig å unngå angrepene.

Dessuten føles tempoet altfor lavt. Wrestling ser kanskje slik ut på TV, men der holdes interessen oppe av en helt ny historie og at det alltid skjer noe uventet - et spektakulært angrep, morsomme skilter blant publikum og kommentatorer som sier noe jeg ler av. Dette mangler imidlertid i spillet, og det føles bare tregt.

WWE 2K15
Kampene innledes med såkalt kjedebryting, noe som er nytt av året. Dessverre er det kun Quick Time Events.

På toppen av dette finner vi et system for utholdenhet (stamina), noe som gjør de allerede trege bryterne enda sløvere etter bare noen minutter inn i kampene. Svake brytere (som teknisk sett ikke finnes, men mer om det senere) blir umiddelbart slitne, og det som følger er en slow motion-variant av et allerede tregt spillsystem. Dessuten finnes det nå en rekke Quick Time Events (kan heldigvis skrus av i visse moduser), som jeg egentlig liker, men de fremstår raskt som en dårlig utført idé jeg skulle ønske de aldri hadde implementert.

Dette er en annonse:

Dessverre er det flere ting jeg ikke liker, og dertil hører den veldig gjennomsnitlige grafikken. Det er opplest og vedtatt at Visual Concepts lager det vakreste lisensierte sportsspillet til de nye konsollene, nemlig NBA 2K15, men de lager også det styggeste - her representert i WWE 2K15. Jeg ble en anelse skuffet av grafikken i sommerens EA Sports UFC, men det er likevel på et helt annet nivå enn dette. Det tekniske trenger virkelig en skikkelig overhaling. Til tross for dette har spillet altfor mange og lange lastesekvenser, noe som kun fyller opp minuskontoen for min del.

WWE 2K15
Med tanke på at alle bryterne måtte lages på nytt er det et imponerende antall i spillet.

Ansiktene til de utøverne som har vært inne til skanning er derimot ofte veldig bra, faktisk så bra at de skiller seg ut fra de ikke fullt så imponerende kroppene. Dessuten er det visse som ikke har blitt skannet, eksempelvis CM Punk, og dette fører tidvis til frisyrer som kunne vært hentet fra en karakterskaper i et eldre rollespill. Men det har blitt lagt til nye bevegelser ved hjelp av motion capture, og disse ser skikkelig bra ut. De ser så bra ut at det er lett å se hvilke som nye og hvilke som er gamle. Denne blandingen fungerer ikke helt, og resultatet blir for ugjevnt. Et eksempel er når de trege bryterne er tomme for stamina og skal slippe løs spesialangrepene sine. Plutselig er det som om vedkommende er i toppform, og angrepet utføres i et helt annet tempo enn da det ble startet før det igjen er tilbake til utilsiktet slow motion.

Selve hoveddelen i WWE 2K15 for deg som spiller alene, er MyCareer-modusen hvor man lager sin egen bryter. Dette er veldig enkelt, men også overraskende begrenset i forhold til hvor gode figurskapere man finner i andre spill. I et spill hvor figuren er halvnaken blir det et problem at man ikke får endre stort på utseendet. Jeg savner også muligheten til å lage min egen unike entré, og jeg skulle ønske jeg kunne velge musikken selv når figuren min (jeg) går til ringen for å lage show. Det er imidlertid et smidig oppsett her, og det er eksempelvis ingen problemer knyttet til å sette sammen de angrepene man foretrekker.

WWE 2K15
For de som kjøper samlerutgaven følger det med en vaskeekte autograf av selveste Hulk Hogan.

Deretter gjelder det å kjempe seg gjennom trenings-touren i NXT for så å ta seg til WWE mens man blir stadig mer populær, og til slutt skal man nå høydepunktet i Wrestlemania og bli verdens beste. Hele tiden samler man poeng som kan brukes til å lære flere teknikker, og selv er jeg barnslig svak for dropkicks og aller former for tau-moves. Følgelig blir det der mine poeng benyttes.

Det blir dog aldri like spennende som det kunne ha blitt med et bedre manus, og til slutt føles det ganske uinspirert. Ofte handler det om vanlige kamper som etter hvert føles veldig like hverandre som en følge av at jeg har lært hvilken spillestil som fungerer. Her kan man jo si at jeg burde spille på en måte som ikke utnytter feilene, men det hjelper ikke så mye siden jeg straks finner nye svakheter ved den kunstige intelligensen når jeg endre stil.

WWE 2K15
Mulighetene for å tilpasse utseende på egen bryter er dessverre dårligere enn i eldre utgaver i serien.

Jeg håper 2K Games tar grep her innen neste år. Det er på tide å kaste ut det gamle systemet og gjøre noe annet. Skaffe et skikkelig godt manus med valg som faktisk betyr noe. Ha interessante twister og spesielt mer engasjerende kamper. Slik det er nå er dette kun for dedikerte wrestling-fans, og sånn skal det ikke trenge å være. Disse kommer dessuten til å savne at det mangler en hel del innhold. Selv liker jeg ideen om å ha med gjestedommere, men også dette har blitt fjernet. Dessuten har ideen om Superstars gått over hodet på utviklerne. Alle de mannlige bryterne har over 80 i verdi, noe som fullstendig fjerner poenget med en 100-graders skala.

Det jeg imidlertid liker veldig godt, og som jeg håper at utviklerne ivaretar, er konseptet med å følge forhenværende legenders rivalisering i 2K Showcase. I dette tilfellet gjelder det John Cena og CM Punk i tillegg til Shawn Michaels og HHH. Det vanker interessante videoklipp og bedre kamper fulle av delmål. Det er likevel ikke helt perfekt, men ideene er til stede og jeg ser frem til mer i fremtiden.

WWE 2K15
2K Showcase er den meste delen av spillet. Interessante kamper, masse nostalgi og en pen presentasjon.

Til slutt lander WWE 2K15 på en godkjent karakter, men det er dessverre ikke noe mer enn som så. Jeg vet at jeg gjentar meg selv, men det er så frustrerende at serien ikke blir overlatt til noen andre utviklere. Nå er det et spill som sikkert kommer til å underholde de mest ihuga WWE-fansen, men det er ingen grunn til å komme hit hvis du ikke er en av dem.

HQ
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Realistiske ansikter, stort utvalg av brytere, 2K Showcase er underholdende.
-
Ugjevne animsjoner, ubalansert tempo, lite innhold og middels grafikk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
WWE 2K15Score

WWE 2K15

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Gamereactors fremste ekspert på spandex-brytinh har tilbragt de siste ukene sammen med WWE 2K15, og her er dommen...

1
PC-versjon av WWE 2K15 annonsert

PC-versjon av WWE 2K15 annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

2K Sports har annonsert en PC-versjon av deres wrestlingspill WWE 2K15 som ble sluppet til konsoll forrige høst. Det har ennå ikke blitt avslørt noen eksakt dato, men...

0
I dag på Gamereactor Live: WWE 2K15

I dag på Gamereactor Live: WWE 2K15

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du liker brutale slag i nøye koreografert stil er dagens Gamereactor Live-sending noe for deg. I dag skal vi nemlig ta en nærmere titt på fightingspillet WWE 2K15,...

0
Skap dine egne figurer også i WWE 2K15

Skap dine egne figurer også i WWE 2K15

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det kommer neppe som noen overraskelse at du vil kunne lage din egen wrestler i det kommende WWE 2K15, men det er jo fint å vite det sikkert. Nå har 2K Games sluppet en...

0
En titt bak kulissene på WWE 2K15

En titt bak kulissene på WWE 2K15

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

2K Games har nettopp sluppet en ny video som tar oss med bak kulissene på det kommende WWE 2K15, og her forklarer de om arbeidet som ligger i et slikt spill. Vi får blant...



Loading next content