Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Heroes of Might & Magic III - HD Edition

Heroes of Might & Magic III - HD Edition

Vi har tatt en nøye titt på nyversjonen, men kan den være verdt noe selv om den mangler både grafikkoppdateringer og innhold? Her er svaret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Heroes of Might and Magic III var en stor begivenhet i spillverden da det ble sluppet i 1999. Mange fans anser det fortsatt for å være seriens høydepunkt, så annonseringen av en HD-versjon skapte mye liv og røre. Dessverre må de forberede seg på skuffelse, for denne nyversjonen er ikke så overlegen som vi skulle ønske.

Heroes of Might & Magic III - HD Edition er ment som en oppgradering av det 16 år gamle spillet, om ikke annet med tanke på grafikken. Dette burde ikke by på så store problemer ettersom den originale versjonen ser ganske billig ut. Nyversjonen ser helt klart bedre ut, men det er ikke snakk om det helt store forskjelllene. Mulig at jeg trenger nye briller, men jeg legger egentlig ikke så veldig merke til at det ser så mye bedre ut. Dessuten kunne man jo få den gamle versjonen til å se ganske ålreit ut ved å bruke en uoffisiell oppdatering.

Heroes of Might & Magic III - HD EditionHeroes of Might & Magic III - HD Edition

Det virkelig store minuset ved grafikken kommer til syne i mellomsekvensene. Disse har ikke fått noen som helst strøk med ny maling, og sammen med den dårlige lyden føles det forhistorisk. Resultatet er at både figurer og animasjoner ser forferdelige ut. De burde virkelig ha brukt mer tid på å oppdatere eller bytte ut disse sekvensene, for det ser ut som om remaster-arbeidet har gått på sparebluss.

Jeg ville vært tilbøyelig til å tilgi feil og mangler i grafikk, men det er også et stort problem med mengden innhold. Jeg trodde knapt det var sant til å begynne med, men spillet mangler begge de fantastiske utvidelsene Armagaddon's Blade og Shadow of Death. De er ikke å finne noe sted, og dette er en stor tabbe. De utvidet grunnpakken på så mange måter at originalspillet føles som en ribbet versjon uten dem. Nyversjonen mangler dessuten fortsatt mange helter, tropper og gjenstander i tillegg til fullstendige oppdrag og scenarioer. Ubisoft har imidlertid forklart hvorfor alle disse tingene mangler i bloggen deres, og det handler om at New World Computing har mistet den originale kildekoden til utvidelsene.

Dette er en annonse:
Heroes of Might & Magic III - HD EditionHeroes of Might & Magic III - HD Edition

Selv om det mangler mye innhold er grunnmekanikkene fortsatt bunnsolide. Alt er basert på byene hvor du bygger for å kunne rekruttere flere soldater. Mens du vandrer rundt med helten din og tilhørende hær møter du fiender som du enten kan utfordre til kamp, eller kanskje heller betale dem for å slåss på ditt lag. Du finner to heltetyper i hver faksjon, den ene foretrekker magi, og den andre ren kamp. Det er greit å ha begge tilgjengelig slik at du ikke blir utmanøvrert.

Heroes of Might & Magic III - HD Edition

Spillets virkelige styrke ligger i de taktiske kampene. Det turbaserte kampsystemet brukes på en rekke arenaer som er inndelt i sekskanter. Terrenget er variert, og det samme blir dine bevegelser. Du må samtidig holde et øye med dine ulike monstre og deres unike evner. Eksempelvis kan Cavalier gjøre mer skade hvis han har beveget seg før kampen begynner, og Fire Efreets deler ut skade til alle som står for nærme. Ved å bruke troppenes individuelle styrker mot fiendens svakheter vil du knuse all motstand som står i din vei.

Dette er en annonse:

Den kunstige intelligensen er ikke spesielt vanskelig å slå, og det er mange ganger jeg har fått dem til å gjøre dumme valg. Den er likevel passe utfordrende og morsom å spille mot. Dere som ønsker høyere vanskelighetsgrad anbefales å finne andre spillere. Du kan gjøre dette på samme maskin eller via den nye online-funksjonen. Det er en velkommen funksjon, men jeg har til gode å finne noen å spille mot.

Heroes of Might & Magic III - HD EditionHeroes of Might & Magic III - HD Edition

Jeg kan ikke nekte for at Heroes of Might & Magic III - HD Edition var en skuffelse. Prisen stemmer ikke overens med innholdet. Det som kunne gjort denne utgaven mye mer interessant ville vært om online-funksjonen hadde fungert, men det gjør den ikke i skrivende stund. Anbefalingen min er derfor at du heller kjøper den gamle versjonen med begge utvidelsespakkene.

Heroes of Might & Magic III - HD EditionHeroes of Might & Magic III - HD Edition
HQ
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Fortsatt vanedannende etter alle disse årene.
-
Mellomsekvensene er forferdelige, og det er for lite innhold til å rettferdiggjøre prisen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content