Norsk
Gamereactor
anmeldelser
PolyNoid

PolyNoid

Klar for klassisk arkade-action kombinert med moderne, håndholdt teknologi? Kim har testet PolyNoid...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Husker du «Snake»? Spillet som for alvor fikk sin renessanse da det fulgte med Nokia-telefonene mot slutten av 90-tallet. Det enkle, men geniale konseptet der en slange skal spise objekter på skjermen, mens den gradvis blir lengre og lengre. Formålet er å spise seg lengst mulig, uten å kollidere med verken kanten av skjermen eller seg selv. Simpelt sier du? Vel, det var begrenset med distraksjonsmuligheter på den tiden.

HQ

PolyNoid gir meg umiddelbare flashbacks til ungdomstiden og min Nokia 3210. Konseptet er enkelt, men det tar likevel tid å mestre. Hensikten er å treffe og fjerne ulike geometriske figurer med en ball. Denne ballen styrer du ved å tegne opp midlertidige streker på skjermen. Hvert nivå består av et varierende antall figurer som fjernes så fort de blir truffet, og når det siste objektet elimineres, hopper du rett til neste nivå. Nye geometriske former dukker opp, og tempoet på ballen øker. Slik fortsetter spillet til du har mistet dine tre liv og må begynne helt forfra igjen.

PolyNoidPolyNoid

I det som best kan skildres som en gatemix av Pong og biljard, er den største utfordringen å vinkle strekene du tegner slik at ballen styres i riktig retning mot det utvalgte målet. I det innledende tempoet er dette som å bryte håndbak med bestemor - lett, kjedelig og samtidig litt pinlig, men det tar ikke lange tiden før det kreves mer enn en teskje konsentrasjon og innsats for å nå frem til neste nivå. For å sprite opp stemningen ytterligere har Reflx innført både powerups og bestemte treffrekkefølger på de høyere nivåene, men der stopper også festlighetene.

Det ligger i kortene at mangel på variasjon blir PolyNoids hovedutfordring. Det er begrenset hvor lenge spillet klarer å holde på spillerens interesse. Uansett hvor godt spillet flyter så vil det oppleves som ekstremt monotont innen kort tid. Vel har de innført en liten samling prestasjoner som kan låses opp, men disse er verken spesielt originale eller motiverende. Du får heller ingen belønning, annet enn at de hukes av på oversikten. Spe på med gleden over å måtte begynne helt forfra og kjede deg gjennom de ti første nivåene hver gang du bommer, så har du kjerneoppskriften på frustrasjon. For å fullføre verket har utviklerne bestemt at når du har klart nivå 30 må du ut med penger for å kjøpe de siste 70 nivåene. Da har du også muligheten til å kjøpe deg ekstra liv og en større sjanse for å komme på topplisten. Det finnes ingen annet måte å kunne låse opp resten av spillet på enn å gå til innkjøp av premium-utgaven, slik vi ofte ser i andre spill til iOS. Demotiverende.

Dette er en annonse:
PolyNoidPolyNoid

På papiret er PolyNoid en helt grei idé. Det er et 2D-spill som forsøker å hedre de klassiske arkadespillene fra 70-tallet. Spillbarheten er tilfredsstillende, styringen er nøyaktig og responsiv og det er minimalt med flaks involvert. Fremgangen i spillet er det du og din egen mestring som står for. Underholdningsverdien blir imidlertid syltynn i lengden. Det er over 40 år siden det tidligere nevnte Pong kom på arkademaskiner verden rundt, og med dagens håndholdte teknologi forventer jeg faktisk mer for pengene. For all del, jeg kan svi av noen minutter på å trikse med en ball i hagen, men det er alltid bedre med en real fotballkamp.

PolyNoidPolyNoid
Dette er en annonse:
04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Flyter bra, god spillkontroll og lite tilfeldigheter.
-
Minimal variasjon, lite motiverende og man må kjøpe seg til topps.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
PolyNoidScore

PolyNoid

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

Klar for klassisk arkade-action kombinert med moderne, håndholdt teknologi? Kim har testet PolyNoid...



Loading next content