Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Screamride

Screamride

Gamereactor-redaksjonens nyeste tilskudd har boltret seg i det Xbox-eksklusive Screamride. Etter litt opp og ned har han satt en karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om det begynner å bli lenge siden jeg tok turen til Tusenfryd føler jeg etter min tid med Screamride at jeg kanskje ikke trenger å besøke Thunder coaster i altfor nær fremtid. Som med alle fornøyelsesparker tilbyr Screamride både gøy og moro, men tar man samme attraksjon for mange ganger går man fort lei.

Det første man merker seg med Screamride er spillets fokus på at man skal le og hygge seg. Handlingen foregår i vår verden, men i en futuristisk setting der et selskap prøver å gjøre menneskets fremtid enda lysere ved å teste kroppens berg-og-dal-banetoleranse, samt vår evne til ødeleggelse og kjennskap til faget bygg og anlegg.

Screamride er nettopp det du forventer: Et berg-og-dal-banespill. Nei, det er ikke som Theme Park World fra 1999 der du styrer en fornøyelsespark med karuseller. Screamride består essensielt av fire forskjellige spillmoduser basert på karriere- og sandkassekategoriene. De tre første går under karrieremodusen og er laget fiks ferdig, og er dermed klare for å nytes. Her kan du velge mellom å spille «Screamrider», «Demolition Expert», og «Engineer».

Screamride
Dette er en annonse:

I «Screamrider» er konseptet at du styrer din egen vogn på spillets forskjellige baner, og er gjerne modusen man begynner med selv om dette ikke er nødvendig. Dette gjør spillet til noe som minner om et bilspill, bare at du alltid holder deg i ett felt hele tiden og må unngå forskjellige hindringer. Utenom å holde høyre skulderknapp inne for å akselerere er dette for det meste et spill der du konsentrerer deg om å trykke X på riktig tidspunkt for å oppnå mest mulig boost, mens venstre spak brukes for å holde deg på skinnene i raske svinger eller for å steile på to hjul slik at du kan sanke mest mulig poeng.

For det meste fungerer dette bra, og spillet flyter meget godt. Å gjøre små feil som kan ende opp med å ødelegge en perfekt runde er derimot svært frustrerende, spesielt når det er brettdesignet som av og til gjør det vanskelig å holde oversikten over hva som er hvor.

I Demolition Expert er målet å skape mest mulig ødeleggelse for flest mulig poeng. I denne modusen blir testobjektene (de stakkars menneskene som frivillig blir med på det her) plassert inne i en ball som blir slengt rundt og rundt helt til du velger å gi slipp på den. Farten bestemmer du, og målet er å treffe bygninger, TV-skjermer og alskens objekter på deres svakeste punkter.

Screamride
Dette er en annonse:

I «Engineer» er derimot målet det motsatte. Her skal du hjelpe til med å bygge opp berg-og dalbaner som mangler flere deler av banen, og du skal samtidig gjøre det på en slik måte at flest mulig testobjekter ikke mistes, faller ut eller dør (!) på deres reise fra start til slutt.

Til sist har vi sandkassemodusen der det er opp til deg å bygge din helt egen berg-og-dal-bane. Hvor stor din verktøykasse er baserer seg på hvor mye du har låst opp fra karrieremodusen, og det er her poengene kommer inn. Jo mer poeng du sanker i karrieremodusen, jo flere gjenstander får du som gjør at du kan bygge en enda kulere dødsfelle selv.

Det at karrieremodusen består av tre helt forskjellige måter å spille på er med på å løfte Screamride fra det som ellers ville vært et ganske så ensformig spill til å være en relativt variert opplevelse. Det kan likevel bli repeterende, for spiller du bare «Screamrider» går du nok fort lei. Det kan da være deilig å gå å over til å ødelegge en hel del superdyre bygg med en kule full av mennesker (uten konsekvenser), eller å bygge din helt egen bane. Til tross for variasjonen klarer ikke Screamride helt å fange oppmerksomheten min godt nok over tid, og det er dette aspektet som trekker mest ned.

Sandkassemodusen er nok der jeg kan si spillet har mest potensial. Det er nemlig mye man kan gjøre her, fra å velge hva slags skinner man skal kjøre på, til om det skal være eksplosjoner i vognen din (safety last!). Det hele er en ganske beroligende affære, og er et flott avbrekk fra «Screamrider»-modusen som kan være stressende og frustrerende. Brettene du lager kan selvfølgelig lastes opp slik at allmenheten kan nyte ditt skaperverk, og jeg ser for meg at det kan komme mye moro ut av dette. Flerspiller er det dog ikke.

Screamride

Humor er en annen side ved spillet, og alt fra små videoklipp til den morsomme elektroniske assistenten prøver på forskjellige vis å få deg til å le. For det meste fungerer de corny vitsene (som omhandler menneskets kjærlighet for ødeleggelse blant annet) og man slipper å le høflig i frykt for å fornærme hjelperen.

Det skal nevnes at bakgrunnsmusikken i sandkassemodusen er helt fantastisk, og jeg må innrømme at jeg hadde spillet stående på mens jeg skrev denne anmeldelsen bare for å kunne lytte til en ypperlig den alternative og litt drømmeaktig musikken (Jeg hadde selvfølgelig TV-skjermen avskrudd og hørte på med headset. Er da ikke et miljøsvin heller).

Lyden er nok mer imponerende enn det visuelle. På grafikkfronten er Screamride nemlig ikke det peneste spillet på markedet, men stilen er absolutt godkjent og ser kanskje litt ut som en hakket eldre versjon av fjorårets Sunset Overdrive.

Screamride er til tider både morsomt og engasjerende, men kan også bli frustrerende og kjedelig i lengden. Med flere og varierte spillmoduser unngår det å falle ned i repetisjonsfella, men snubler litt da de forskjellige modusene heller ikke tilbyr så alt for mye hver for seg.

Screamride

Med mulighet for å dele baner og online ledertavler kan jeg tenke meg at Screamride kan bli enda morsommere, forutsatt at folk tar seg tid til å bygge baner. Til syvende og sist er det derfor sandkassedelen som løfter Screamride fra å være et enkelt spill der du sanker poeng, til å bli en opplevelse der du tar i bruk dine egne psykopatiske evner til å lage den farligste, dødeligste og morsomste berg-og-dal-banen i manns minne.

På samme måte som en ekte fornøyelsespark er Screamride fylt med opp- og nedturer, og opplevelsen sitter igjen som, ja, en berg-og-dal-banetur.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Engasjerende og morsom sandkassemodus, kul grafikkstil, varierte moduser og godt musikkvalg.
-
Kan bli frustrerende og kjedelig i lengden hvis man ikke faller for spesielt sandkassemodusen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
ScreamrideScore

Screamride

ANMELDELSE. Skrevet av Andreas Bjørnbekk

Gamereactor-redaksjonens nyeste tilskudd har boltret seg i det Xbox-eksklusive Screamride. Etter litt opp og ned har han satt en karakter...

0
Screamride-demo slippes ved midnatt

Screamride-demo slippes ved midnatt

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En spillbar demo av den kommende berg- og dalbanesimulatoren Screamride skal slippes til både Xbox 360 og Xbox One ved midnatt. Der får du prøve de tre forskjellige...

0
Ny dato satt for Screamride

Ny dato satt for Screamride

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den litt annerledes Xbox 360- og Xbox One-tittelen Screamride har nå fått fastsatt en lanseringsdato. I motsetning til de nå så vanlige utsettelsene ellers i...

0
Screamride har fått slippdato

Screamride har fått slippdato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Screamride ble annonsert på årets Gamescom-messe, og spillet minner i grunn om en høylytt og farlig utgave av Rollercoaster Tycoon. Microsoft har nå kunnet avsløre at...

1
Nytt klipp fra Screamride

Nytt klipp fra Screamride

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Under årets Gamescom-messe ble det litt rare og sadistiske Screamride annonsert. Spillet lar oss bygge berg- og dalbaner i likhet med Rollercoaster Tycoon, og suksessen...



Loading next content