Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Block N Load

Block N Load

Å kombinere Minecraft med et lagbasert skytespill, byr på matcher som er mer variert enn det meste annet vi har vært borti. Vi blir stadig overrasket av Block N Load...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg plasserer de siste piggene mine på bakken under meg og klatrer ut av hullet. Deretter dekker jeg til hullet med falske brikker, som gir etter hvis fienden kommer snikende denne veien. Vi har tre kuber vi skal beskytte, men det skal pokker meg bli vrient for den å kapre selv den første. Det skal jeg sørge for.

Hver kamp i Block N Load begynner med en flere minutters lang Minecraft-lignende byggefase. Her skal hvert lag forberede seg på å forsvare kubene ved å sette opp maskingeværtårn, lage feller og gjemme bort førstehjelpsskrin og ammunisjonsbokser som vil holde laget i live. Det er fem spillbare figurer å velge mellom og hver av dem har unike byggeklosser som kun de kan bruke. Dette gjør det strategisk viktig å ha et balansert lag, da et dårlig sammensatt kompani kan frarøve deg viktige hjelpemidler som førstehjelpsskrinene eller andre strategisk nyttige byggeklosser.

Block N Load

Mot slutten av byggefasen begynner en nedtelling og med ett går laget over i kampmodus. Lagkamerater mine beveger seg mot broen, som er den raskeste veien til fiendens første kube, mens jeg graver en tunnel gjennom en jordhaug slik at jeg kan få inn et par skudd før de ser meg. Lagkameraten "AnDr3y", som har brukt de siste fem minuttene på å ødelegge forsvaret vårt, roer seg når han innser at han snart skal få skyte på noen andre enn sine egne lagkamerater.

Dette er en annonse:

En stemme teller altså ned: 3... 2... 1 ,og barrieren som har skilt oss fra fienden faller bort. En rakett eksploderer på den ene siden av jordhaugen jeg gjemmer meg i og ved broen hagler skuddene fra begge sider. Det er først nå jeg ser at fienden har bygget en gedigen murvegg foran deres banehalvdel. Ett av maskingeværtårnene er likevel synlig bak muren, og jeg får uskadeliggjort det fra en trygg avstand. Jeg får også løsnet et par skudd mot en fiendtlig soldat som skyter mot broen med rakettkastere sin. Murveggen gjør det vanskelig å forutse hvordan de forsvarer kuben, men vegger har liten nytte på egenhånd og lagmedlemmene ved broen har allerede sprengt hull i den. Flere av fiendens soldater har falt og det er på tide å bevege seg før jordhaugenen min også sprenges til himmmels.

Jeg forlater haugen og spurter mot én side av deres banehalvdel som ser ubeskyttet ut. Kampen har allerede endret landskapet: det er hull i bakken der rakettene har truffet og ett hjørne av vår kube er synlig fordi også vår murvegg har blitt skutt i stykker. Broen er i enda verre stand: flere deler mangler og lagkameratene mine må ta sats og hoppe over for å nå fienden.

Block N Load

Det er kun noen få baner i Block N Load, men kampenes uforutsigbarhet gir dem langt liv. Før barrieren forsvinner vet du ikke hva fienden har brukt de siste fem minuttene på. De kan ha lagt feller over hele sin banehalvdel, men de kan også ha gravd ut en tunnel mot vår side, slik at hele laget kan dukke opp bak oss. I løpet av kampen finnes det få regler og det er ikke uvanlig å legge merke til broer som dukker opp eller strukturer som rives ned enten for å sabotere fienden eller for å samle ressurser. Over tid blir noen strategier vanligere, men etter over 30 timer har jeg fortsatt ikke opplevd én eneste kamp uten overraskelser.

Dette er en annonse:

Jeg hører eksplosjoner og skudd et stykke unna, mens jeg graver meg gjennom stein og jord under fiendens kube. Planen er å nå basens bakside, hvor det er mindre sannsynlig at jeg blir lagt merke til. Jeg kommer nærmere og nærmere uten å høre fienden over meg. Kanskje de glemte å sette opp en radar? Jeg skanner omgivelsene mine, et eget triks som snikskytteren kan bruke for å avdekke fiender og feller, men finner ingen radar. Alt jeg finner er noen miner som lett kan unngås. 

Den siste jordklossen smuldrer bort og jeg ser et tre over meg. Jeg venter et øyeblikk for å lytte etter fiendens fotskritt, før jeg smutter så ut og sniker meg bort til kuben. De har dekket den til med minst to lag med murstein: en fatal feil gitt at de ikke har en radar. Maskingeværtårnet som skulle gjøre et angrep fra denne siden vanskeligere er dessuten det samme som jeg ødela tidligere - flaks.

Block N Load



Jeg knuser murstein mens de kjemper ved broen, og setter opp falsk murstein bak meg mens jeg kryper inn til kuben. Må må de rive ned sitt eget forsvar for å finne meg. Jeg begynner å denge løs på kuben, og det tar fienden flere sekunder bare å nå utsiden av klossen jeg nå befinner meg inni sammen med kuben deres. De løper rundt, men de klarer ikke å finne meg. Deretter gjør de en ny feil, da de begynner å rive ned mursteinveggen på feil side. Sekundene går og kuben svekkes. En ny fiende begynner å grave på min side. Nå er de nær, men ved å flytte soldater bort fra frontlinjen har de fått et nytt problem. De klarer ikke å holde broen lenger, og snart kommer resten av laget mitt for å hjelpe meg. Kuben knuses og de gjenlevende fiendene trekker seg tilbake for å beskytte neste kube.

Vi har knapt å begynne å hakke i veggen som skiller oss fra det neste området før vi får beskjed om at en fiende har sneket seg over den sammenraste broen, forbi fellene båre og nå er i full gang med å ødelegge vår kube. Han har brukt samme taktikk som meg mot oss, og vi må på nytt omstille taktikken vår.

Block N Load er en hektisk og underholdene miks av Minecraft og Team Fortress 2 med strategiske elementer. Det er lite å kritisere ved denne oppskriften, men det finnes likevel noen irriterende problemer. Det verste er at det etter en kamp ikke er mulig å fortsette å spille med samme lag. I stedet tvinges du tilbake til hovedmenyen. Dette var særlig irriterende de første dagene etter at spillet ble sluppet, fordi brorparten av spillerne var nybegynnere som ikke hadde peiling. Resultatet var at du måtte gjennom flere småkjipe halvtimes lange kamper før du havnet på et spennende lag med jevnbyrdige motstandere. Heldigvis har dette problemet blitt mindre irriterende etterhvert som den jevne spiller har blitt mer erfaren. Du kan også legge til dyktige spillere som venner og det kommer snart en rangert spillmodus som kun er tilgjengelig for de over level 20. Det er så langt kun et par kart og ganske få figurer å velge mellom, men de er velbalanserte og utvikleren har tilsynelatende planer om å introdusere mer av begge deler over tid. Block N Load er med andre ord allerede interessant, nyskapende og moro, og det kan bare bli bedre med tiden.

Block N Load
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
En kreativ og spennende førstepersonsskyter med strategiske elementer. Du blir stadig overrasket.
-
Kjipt at det er vanskelig å fortsette og spille med lag man liker. Enkelte stabilitetsproblemer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Block N LoadScore

Block N Load

ANMELDELSE. Skrevet av Fredrik Walløe

Å kombinere Minecraft med et lagbasert skytespill, byr på matcher som er mer variert enn det meste annet vi har vært borti. Vi blir stadig overrasket av Block N Load...

0
Block N Load er nå gratis

Block N Load er nå gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Jagex' Block N Load er et lagbasert skytespill hvor du skal bygge opp ditt eget forsvar samtidig som du prøver å ødelegge fiendens befestninger i tillegg til å skyte...

0
Norske Artplants Block N Load ute nå

Norske Artplants Block N Load ute nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Norske Artplant og deres utgiver Jagex feirer lanseringen av deres 5 vs 5 actionspill Block N Load med en såkalt Steam Free Weekend. Dette innebærer at du som er...

0
Block N Load

Block N Load

FORSPILL. Skrevet av Jostein Holmgren

Jostein tok turen til Cambridge for å se på Runescape-utvikler Jagex' kommende tittel Block N Load...



Loading next content