Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Trials of the Blood Dragon

Trials of the Blood Dragon

På sitt beste er Trials of the Blood Dragon greit nok. På sitt verste er det, pinlig, uinspirert og hjerteskjærende dårlig!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg elsker Trials-serien. Den har vært en personlig favoritt gjennom mange år, og spillene har bare blitt bedre og bedre. Serien er kroneksempelet på gameplay som er utrolig enkelt å lære, men ufattelig vanskelig å mestre perfekt. Jeg har brukt utallige timer på å finpusse teknikkene for å sette marginalt bedre rekorder på de tøffeste extreme-banene. Jeg har kost meg med brukerskapte mesterverk, som andre spillere har laget i banebyggeren og delt over nettet. Trials har vært en sånn serie der jeg har kjøpt hvert nye spill blindt ved første anledning, trygg på at jeg vil få en god opplevelse igjen for pengene. Det har vært en god trend, som dessverre nå er over.

Trials of the Blood Dragon ligger nemlig milevis under kvaliteten serien er kjent for. Jeg er sjokkert!

HQ

Så lenge man får lov til å holde seg på sykkelen er ting i orden. Da får man et spill med raffinerte, presise kontroller. Man får en moderne spillopplevelse preget av finesse, og selv om nivåene aldri lever opp til de aller beste fra Trials Fusion eller Evolution, er mange av dem riktig så underholdende.

Dette er en annonse:

Problemene begynner heller når man går av sykkelen, eller rettere sagt når man blir tvunget av sykkelen, noe man ofte blir i løpet av de 28 brettene som er inkludert. Ja, det stemmer. For 129 kroner får du under 30 baner å bryne deg på. For 20 kroner mer kan du kjøpe Trials Fusion i stedet, som har 58 baner med i pakken pluss titusenvis av brukerskapte baner og en rekke DLC-pakker.

Trials of the Blood DragonTrials of the Blood Dragon
Så lenge man får lov til å bli værende på sykkelen fungerer dette nokså bra.

Hadde de 28 banene vært knallgode hadde det vært én ting, men når sannheten heller er at bare noen få fortjener merkelappen "OK" blir totalpakken nesten pinlig.

Brettene utenfor sykkelen forløper seg primært som et tradisjonelt plattformspill. Du beveger deg rundt i to dimensjoner, hopper og skyter fiender. Dette er i selv greit nok, men utførelsen har ikke noe med spillbransjen 2016 å gjøre. Å plassere dette i samme sjanger som stramme plattformspill á la Mario og Rayman er faktisk en fornærmelse mot dem begge. Plattformsekvensene utfolder seg som noe en fan kunne ha laget i editoren til Trials Fusion, og da snakker jeg ikke om de dyktige spillerne som bygger omfattende mesterverk, men de som lager halvferdige prosjekter som mangler all finesse. Særlig ett brett der man skal frakte en bombe etter seg, først i en tilhenger bak sykkelen og deretter med jetpack, fikk meg nesten til å kaste håndkontrolleren ut av vinduet. Det høres artig ut, men ikke når både mekanikker, kontroller og fysikk spiller mot deg hele tiden.

Dette er en annonse:
Trials of the Blood DragonTrials of the Blood Dragon
Utenfor sykkelen er Trials of the Blood Dragon skremmende tamt og gammeldags.

Resultatet blir at man lider seg gjennom brettene i håp om at neste bane er en sykkelbane. Det lille som finnes av utfordring kommer fra upresise kontroller og pussig brettdesign. Det holder rett og slett ikke mål på noen måte.

Det eneste positive med plattformdelene er at du noen ganger får ta med deg våpenet ditt når du hopper på sykkelen igjen. Å skulle skyte fiender mens du kjører tilfører en ny dimensjon til det klassiske Trials-gameplayet, og på noen baner må du også bruke en gripehake til å slynge deg fremover. Hadde Red Lynnx holdt seg til denne typen nyheter, og droppet de latterlige plattformbrettene, kunne Trials of the Blood Dragon blitt allright. I hvert fall hvis de hadde lagt inn litt flere brett, men den gang ei sa som kjent Tordenskjold. Nok en gang er ordene skremmende treffende.

Trials of the Blood DragonTrials of the Blood DragonTrials of the Blood Dragon
Historien fortelles gjennom overdrevet tegneseriegrafikk.

Til forskjell fra tidligere følger Trials of the Blood Dragon en slags historie. Dette fungerer for så vidt greit. Du veksler mellom å kontrollere to "cyber commando"-soldater, som slåss for å forsvare Amerikas ære i 4. Vietnam-krig. Spillet er spekket med humor og referanser til 80-tallet, samtidig som handlingen altså er satt til en fiktiv og særdeles overdrevet fremtid. Alle vitsene treffer ikke helt, men jeg dro på smilebåndet fra tid til annen, først og fremst når utviklerne gjorde narr av amerikansk patrionisme og oppbrukte slagord.

Så, for å ta oppsummeringen. Trials of the Blood Dragon har en håndfull brukbare Trials-brett, og en og annen artig vits, men resten er en skikkelig smørje. Det er kjempekult at Red Lynx prøver noe nytt, men holder ikke å bare slenge inn noen uinspirerte plattformsekvenser. Kontrasten mellom disse seksjonene og Trials-seksjonene er komisk, og det er på tide at utviklerne begynner å ta seg selv, serien deres og ikke minst fansen på alvor igjen. Awesome Level Max-tillegget til Trials Fusion startet en trend der Red Lynx var mer opptatt av vås enn godt gameplay, og med Trials of the Blood Dragoon trekker de seg selv lengre ned i søla. Kom dere opp av kvikksanden Red Lynx, før dere ødelegger den nydelige serien dere har bygget opp gjennom årene. Den fortjener så uendelig mye bedre enn dette.

Trials of the Blood DragonTrials of the Blood Dragon
Hadde Red Lynx holdt seg til nyheter som våpen og gripehake PÅ selve sykkelen, hadde dette blitt mye mer underholdende.
Trials of the Blood DragonTrials of the Blood DragonTrials of the Blood Dragon
Underveis på ferden blir flere alternative transportmidler testet ut.
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Noen av de klassiske banene (der du sitter på sykkelen) er gode. Tidvis artig humor.
-
Sjokkerende lavt nivå på alt utenfor sykkelsete. Veldig lite innhold for pengene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Trials of the Blood DragonScore

Trials of the Blood Dragon

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

På sitt beste er Trials of the Blood Dragon greit nok. På sitt verste er det, pinlig, uinspirert og hjerteskjærende dårlig!



Loading next content