Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Super Stardust Ultra

Super Stardust Ultra VR

Det mesterlige Super Stardust har blitt konvertert til Playstations nye headsett, men hvordan fungerer egentlig dette konseptet i virtual reality?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Super Stardust er en fantastisk serie. Så langt så bra, men det visste vi jo godt fra før av. Housemarques fargerike, intense og balanserte spill har blitt en del av studioets DNA, og det med god grunn. Etter Resogun trodde vi ikke at utviklerne hadde noen flere ess i ermene, og at designfilosofien deres hadde nådd sitt høydepunkt, men så annonserte Sony at Super Stardust Ultra skulle være blant de første spillene til Playstation VR.

Ved første øyekast er Super Stardust Ultra bare seg selv. Ikke at vi klager på dét, for grunnspillet er jo et av de beste arkadespillene man får tak i enten man velger flatskjermen eller PS Vitaen. Å styre det vesle romskipet rundt på miniplanetene mens du skyter på alt som beveger seg er ganske enkelt uhyre tilfredsstillende. Spillet treffer en nerve som slett ikke alle titler klarer å finne frem til. Når det lille skipet ditt eksploder i tusenvis av biter kan det være veldig frustrerende, men man tar seg likevel alltid i å tenke: "Okay, bare én gang til".

HQ

Når det er sagt håper Sony naturligvis på å tilføre en ny dimensjon ved å presentere dette i VR. Spørsmålet er om de har lykkes, og om dette konseptet i det hele tatt er egnet for virtual reality?

Svaret er et rugende... kanskje?

Dette er en annonse:

For å ta det fra begynnelsen er alle de vanlige modusene i Super Stardust Ultra nå tilgjengelige via VR, og de fungerer ganske så fint. Du tar på deg headsettet og får straks større bevegelsesfrihet mens du beveger romskipet ditt rundt. Spillet er mer zoomet inn, og derfor må du bevege hodet forholdsvis mye for å titte rundt på planeten. VR tilfører litt mer intensitet, nerve og innlevelse til opplevelsen, men det endrer ikke drastisk hvordan du oppfatter det som skjer foran deg. På noen måter blir det dermed litt likegyldig om man spiller med eller uten det dyre VR-headsettet sitt.

Ikke noe å rope hurra for med andre ord, men heldigvis finnes det mer. Stedet der VR-spillerne trekkes ordentlig inn er nemlig i den nye modusen kalt "Invasion". Den kan ikke spilles uten et Playstation VR-headset ettersom den er skreddersydd og bygget opp fra bunnen for virtual reality. Her får du nemlig muligheten til å prøve det alle Stardust-spillere alltid har drømt om. Du plasseres inni selve romskipet, i cockpitten alene mot alle fiendene som stormer mot deg.

Super Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust Ultra

Det er imidlertid ikke snakk om de runde miniplanetene vi kjenner fra serien ellers, men snarere en slags dal som fungerer som en lukket arena. I denne dalen skal du hamle opp med tusenvis av fiendtlige monstre og romskip. Du bruker en vanlig håndkontroller til å syre ditt eget skip, som svever elegant over bakken. Den ene analogspaken sender skipet i generelle retninger, mens den andre brukes til mer presise retningsbestemmelser. Samtidig bruker du hodet til å se deg rundt i cockpitten for å lese av instrumenter om skjold og våpen, og for å identifisere nye fiender.

Dette er en annonse:

Selve oppsettet er lagt opp som en slags horde/survival-modus der ulike fiender sendes mot deg i bølger. Noen holder seg på bakken, mens andre kommer fra luften. Det er ikke en spesielt dyptgående spillmodus, og grafikken er langt fra den mest imponerende vi har vært borti, men når det gjelder innlevelse treffer Invasion i Super Stardust Ultra bedre enn de fleste andre spillene til Playstation VR.

HQ

Det skal dog sies at vi føltes uvel etter bare noen få minutter den første gangen vi prøvde dette. Årsaken var primært måten man styrer romskipet på. Det føles litt som å sitte på et tog der du skal skifte spor hver gang du beveger deg. Selve romskipet ditt er veldig raskt og letingen etter fiender får et slags febrilsk preg over seg. Dette gjør opplevelsen veldig intens, og det kan bli overveldende for sansene innledningsvis. Noen økter senere gikk det imidlertid bedre, slik det ofte gjør med hektisk VR-spill. Man blir litt mer tykkhudet etter hvert.

Likevel kan vi ikke si at Super Stardust Ultra imponerer kraftig som VR-spill. Det er et fantastisk arkadespill, men det har det alltid vært, og PSVR klarer ikke helt å levere den ekstra dimensjonen utviklerne higer etter. Joda, innlevelsen er høyere i Invasion, men man mister overblikket man har i de øvrige modusene. Dermed forsvinner endel av moroa og mestringsfølelsen, og når det gjelder de "vanlige" modusene tilfører ikke VR nok til å endre opplevelsen nevneverdig.

Summa summarum er dermed at Super Stardust Ultra til VR er en morsom oppleves, men først og fremst på bakgrunn av egenskapene spillet allerede har. Invasion er en interessant tilføyelse som tilbyr noe friskt og nytt, men den nye modusen klarer ikke å toppe grunnspillets. Dette er ikke et spill du kjøper et VR-headset for, men hvis du allerede har et, og i hvert fall hvis du aldri har prøvd Super Stardust før, er dette en sikker vinner.

Super Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust Ultra
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Bygget på et fantastisk spill.
-
VR tilfører ikke nok til opplevelsen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Super Stardust Ultra VRScore

Super Stardust Ultra VR

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Det mesterlige Super Stardust har blitt konvertert til Playstations nye headsett, men hvordan fungerer egentlig dette konseptet i virtual reality?

1
Super Stardust UltraScore

Super Stardust Ultra

ANMELDELSE. Skrevet av Tomas Veiden

Tomas tenker tilbake til gode, gamle 2007 når han spiller enda en oppgradering av Super Stardust - denne gangen er det Ultra-versjonen...

0
Super Stardust Ultra har fått slippdato

Super Stardust Ultra har fått slippdato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Som kjent er Housemarque i ferd med å slippe en nyversjon av sitt gamle shoot 'em up-spill Super Stardust til Playstation 4, et versjon de har valgt å kalle Super...



Loading next content