LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      anmeldelser
      Dead Rising 4

      Dead Rising 4

      Det eneste som er mer hjernedødt enn zombiene i Dead Rising 4, er spillet selv. Vi har testet Frank Wests comeback i julestria...

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ
      HQ

      


      Da jeg anmeldte Dead Rising 3, ga jeg det 8/10. Det hadde ikke en god historie, grafikken var skuffende og kontrollen var kronglete, men fy fasan så moro det var sammen med en venn. Spillets mangler ble ikke fullt så tydelige da jeg guffet rundt på en flammesprutende motorsykkel iført en nydelig sommerkjole med blomsterdekor, og samboeren min klasket zombier i trynet med en løvblåser som fyrte av dildoer i et dødelig tempo.

      

Dead Rising 4 lar deg kun spille gjennom historiemodusen alene, noe som ikke bare gjør at spillets mangler blir tydeligere, men som kun er begynnelsen på det som ødelegger mest for seriens nyeste kapittel. Dead Rising 4 har nemlig fjernet det meste som fungerte i seriens tidligere utgivelser og erstattet det med meningsløse, kjedelige mekanikker.



      Dead Rising 4Dead Rising 4
      Dette er en annonse:

      Det som skal erstatte co-op i historiemodusen, er en egen modus hvor du kan spille med opptil tre venner som går ut på å gjennomføre dølle, gledesløse og lite inspirerte oppdrag. Drep x antall zombier, finn et safehouse, overlev i x mengde tid, og så videre.

      

Ikke bare har co-op forsvunnet fra historiemodusen, men tidsbegrensningen som har vært seriens stempel helt siden originalen, er borte. Det originale Dead Rising introduserte et utrolig kult konsept hvor du ble plassert i smørøyet av et zombie-utbrudd, og måtte overleve i tre dager før redningen dukket opp. Hva du gjorde med den tiden, var opp til deg. Du kunne redde andre overlevende, drepe psykopater, finne ut hva som var årsaken til utbruddet eller gjemme deg i et bøttekott helt til redningen kom som den pysen du var og fremdeles er. Hva du gjorde med tiden du ble tildelt resulterte i en av flere unike slutter, og dette gjorde det til en fryd å spille gjennom spillet flere ganger.



      Nå som co-op OG tidsbegrensningen er fjernet, er ikke Dead Rising noe annet enn en generisk zombieslakt-simulator. Dette er underholdende nok, men ikke i lengden, og spesielt ikke når tidligere spill i serien gjør nøyaktig det samme, bare bedre.

      Dead Rising 4Dead Rising 4Dead Rising 4
      Dette er en annonse:

      

En annen mekanikk som er endret, er hvordan man redder andre overlevende. Før måtte man drepe zombiene som truet en eller annen stakkar, før man kunne bære dem på ryggen/holde dem i hånden/vise dem veien til et trygt sted, hvor de ble igjen og kunne hjelpe deg senere ved å slå følge med deg. Nå er det slik at hvis du finner noen som trenger hjelp, så må du kun drepe et visst antall zombier rundt dem, og deretter får du litt erfaringspoeng. Finito.

      

Videre kunne man tidligere kaste fra seg våpen som spyd, kniver og kasseapparater når man måtte føle for det, som når de var i ferd med å bli ødelagt eller når en zombie virkelig trengte å få et kasseapparat i trynet. Dette kan du bare glemme. Nå kan man KUN kaste gjenstander utviklerne har bestemt at du skal kunne kaste, som granater og molotover. Hvis du gjerne vil kaste fra deg en sliten øks, så må du pent legge den ned ved siden av deg i stedet. Stilig.



      Men frykt ikke, mekanikkene du har elsket og mistet har blitt erstattet av de fenomenale nye modusene til Franks kamera, nemlig en nattmodus og en skannemodus. Disse bruker du mens du gjennomfører såkalte «investigations», som er utrolig spennende etterforskninger som går ut på å finne en gjenstand på et gitt område, og ta et bilde av den. Om bildet ikke blir registrert, slå på nattmodus og prøv igjen. Om bildet ikke blir registrert, slå på skannemodus, og prøv igjen. Gjør dette igjen tre til seks ganger, HVER gang. Er det meningen at dette skal være moro?

      HQ

      

Det skal dog sies at det mest frustrerende med Dead Rising 4 er hvor utdatert spillbarheten er. Kontrollen har såvidt fått noen endringer siden originalen, og er fremdeles utrolig tung og treg. Jeg er ofte i en situasjon hvor jeg vet nøyaktig hva jeg må gjøre, men Franks animasjoner og responstid er så trege at skadene jeg pådrar meg som resultat gjør vondt i sjelen.

      

Det betyr ikke at spillbarheten er det eneste som er utdatert. Dead Rising 4 ser rett og slett dårlig ut. Når man fullfører en kombo mens man slakter de udøde, så kan man utføre en såkalt «finisher» akkurat som i tidligere spill, men det eneste dette resulterer i nå er at du kan se hvor utrolig stygge både animasjonene og teksturene er på nært hold, og i tillegg i sakte film. Skrekk og gru.



      Det hjelper heller ikke at det fremdeles er like klønete å kontrollere et kjøretøy som i originalen, eller at juice-kartongen du gjerne vil plukke opp ligger inntil en krakk, en trefjøl og to basketballer, slik at du hele tiden plukker opp feil ting, siden du både må plassere og vinkle deg selv perfekt for å plukke opp den gjenstanden du vil.



      Dead Rising 4

      Spillet er også fullt av glitcher og bugs. Lik som plutselig beveger på seg (nei, ikke zombier), våpen mistet av fiender som forsvinner så snart de treffer bakken, og sverdlyder som bråker fælt hver gang jeg dulter borti en zombie, vel og merke uten sverd. Det ser også bra dumt når jeg trykker på en dørlås mens jeg har en enorm propantank festet til hånden.

      

Det fjerde kapittelet i serien har også noen helt meningsløse snikeoppdrag, da det er like lett å løpe rett mot soldatene og slå de ned med en gigantisk hammer, for ikke å nevne mindre tidkrevende.



      Dead Rising 4 er en stor skuffelse, spesielt siden jeg virkelig har digget tidligere spill i serien, men det betyr ikke at det har nada underholdningsverdi. Dialogen i spillet er faktisk genuint morsom, jule-settingen er rimelig sjarmerende og co-op modusen kan være moro når du og noen venner skjærer dere gjennom det kjøttetende havet av zombier som en varm kniv gjennom et stykke First Price-smeltemargarin.

      

I spillets forsvar så er ikke Dead Rising 4 et seriøst spill, men mer en slags fornøyelsespark med zombier. Det er hjernedød moro, og noen ganger er det akkurat det vi vil ha. Det holder likevel ikke for min del. God jul.

      HQ
      05 Gamereactor Norge
      5 / 10
      +
      Å slakte zombier er alltid gøy, morsom dialog, sjarmerende jule-setting og co-op-modusen kan være gøy.
      -
      Ingen co-op i historiemodusen, ingen tidsbegrensning, skuffende grafikk og animasjoner, utdatert spillbarhet.
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

      En annens mening

      Dead Rising 4 - Bengt Lemne

      På mange måter tar Dead Rising 4 enda et skritt bort fra det originale spillet med tanke på opplegget. Det er kanskje et forsøk på å modernisere serien og holde den oppdatert, men Dead Rising-smaken vi sitter igjen med er litt kunstig - i likhet med den nye stemmen til Frank West. Serien er nå mindre av hva den begynte som, og i stedet mer tilgjengelig, strømlinjeformet og mye mindre interessant. Fremfor å lytte til fansen kan det se ut til at Capcom har brukt fokusgrupper som har styrt utviklingen bort fra det som gjorde spillene interessante til å begynne med. Jeg tror ikke fansen kommer til å bli rasende av den grunn, men jeg mistenker at Dead Rising er i ferd med å bli en serie folk ikke vil bry seg om. Ikke nødvendigvis fordi spillet ikke er noe gøy lenger, det har bare mistet særpreget sitt.

      7/10

      Relaterte tekster

      5
      Dead Rising 4Score

      Dead Rising 4

      ANMELDELSE. Skrevet av Ruben Jones

      Det eneste som er mer hjernedødt enn zombiene i Dead Rising 4, er spillet selv. Vi har testet Frank Wests comeback i julestria...

      0
      Vi spiller Dead Rising 4 på PC

      Vi spiller Dead Rising 4 på PC

      NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

      Dead Rising 4 ble nylig tilgjengelig til enda flere spillere ved at tittelen ble sluppet på Valves mildt sagt populære tjenesten Steam. Vi kastet oss ut i Willamette...



      Loading next content