Norsk
Gamereactor
anmeldelser
B-17 Flying Fortress: The mighty 8th

B-17 Flying Fortress: The mighty 8th

B-17 er egentlig etterfølgeren til MicroProses første spill ved sammen navn, men siden den første tittelen, etterhvert er vel ti år gammelt har man valgt å unnlate "2" fra tittelen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

B-17 er egentlig etterfælgeren til MicroProses færste spill ved sammen navn, men siden den færste tittelen, etterhvert er vel ti år gammelt har man valgt å unnlate "2" fra tittelen. I spillet får man lov til å fly de store B-17 bombe flyene, såvel som deres eskort fly eller de fiendtlige "luftwaffe" flyene. Missionene utspiller seg under andre verdenskrig, hvor man skal bombe diverse militære mål.

HQ

Ikke en simulasjon
Noe av det færste man oppdager, når man spiller B-17 er, at det egentlig ikke er et simulasjons spill, men mer en form for rollespill, hvor man har mulighet for å velge mellom flere "arbeidsoppgaver" ombord i B-17 flyet. Man kan sitte og planlegge ruten som navigatær, eller hoppe ned i en av kanon setene og skyte læs på fiendtlige fly. Alt i alt er det 10 mennesker ombord i en B-17, og alle spiller deres viktige rolle i helheten. Skulle din navigatær bli truffet av fiendtlig ild, må man plutselig ha en annen til å overta hans ansvarsområde, og det er ikke sikkert han er like god til det. Likeledes skal den sårede kammeraten ha færstehjelp, flyet holdes på rett kurs, bomber slippes og fiendtlige fly skytes ned.

Masse utfordring
Det er nok å gjære til i B-17, bare det å lette fra jorden er en komplisert affære i mange trinn, det kan også være vanskelig å returnere til basen når landingsstellet ditt er skutt i stykker. Der er masse ting som skal passes på, og selv om det ikke bare er målere og innstillinger man skal rote med, så blir spillet fort utrolig omfattende.
Man må virkelig være en stor fan av fly genren for å kunne bevare interessen for alle disse detaljene. Så liker man best adrenalin pumpende action, er det mer spill som Crimson Skies man bær investere i. B-17 krever utrolig mye engasjement, dessverre en del mer enn denne anmelderens interesse kunne bære. Det er en utrolig stor positiv og anderledes opplevelse å spille B-17, netopp fordi det ikke går opp i lufttrykk, hæyde, horisontal balanse osv., men dessverre gjær det ikke spillet mindre vanskelig eller langtrukkent å jobbe med.

Flott er det
Det er veldig vanskelig å sette en finger på grafikk, lyd eller musikk i B-17, alle tre deler er meget gjennomfærte. Det skal også sies, at det kreves en utrolig maskinkraft, hvis man vil se alt, det skulle en del justeringer til fær spillet fungerte nogenlunde uten hakking på testsystemet. Til tross for anbefalte krav på en Pentium II 400 MHz og et 16 MB grafikkort.
Musikken passer meget godt til spillets tidsperiode og dets krigsaktige situasjoner, men den forsvinner allikevel under missioner, hvor det er flyets brælene motorer, skudd ild og lyden av metall som vrir seg såvel som ordrer og smerteskrik som fyller æregangene.

Begrensede muligheter
B-17 skulle ha inneholdt en multiplayer del, som til manges store skuffelse ble unnlatt for å overholde deadline på spillets utgivelse. Man fæler hele veien gjennom spillet at det har et utrolig potensiale til å bli en klassiker, men at det har blitt hastet litt for mye. Var det kjelet mer med detaljer og brukervennlighet, ville det nok ha kunnet fange mer interesse enn det har gjort, som nevnt må man være fanatiker for å kunne la seg underholde av B-17 i lengre tid av gangen.

Dette er en annonse:

Konklusjon
Alt i alt er B-17 et ganske bra spill, og en litt anderledes spillopplevelse. Men det har blitt hastet for mye, og det tas ikke hensyn nok til den skaren av spillere, som bare har moderat interesse i fly spill. Skikkelige fans vil sikkert elske spillet, men dessverre vil nok den brede skaren passere denne tittelen.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God stemning, ok grafikk.
-
For tørt og vanskelig hvis man ikke er fanatiker.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
B-17 Flying Fortress: The mighty 8thScore

B-17 Flying Fortress: The mighty 8th

ANMELDELSE. Skrevet av Søren Christensen

B-17 er egentlig etterfølgeren til MicroProses første spill ved sammen navn, men siden den første tittelen, etterhvert er vel ti år gammelt har man valgt å unnlate "2" fra tittelen.



Loading next content