Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Halo: Combat Evolved

Halo: Combat Evolved

Endelig er det her. Spillet PC-eiere verden over har lengtet etter i 2 år. Det store spørsmålet er: "Er det like bra som Xbox versjonen?"

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Endelig er det her. Spillet PC-eiere verden over har lengtet etter i 2 år. Halo: Combat Evolved er spillet som har gått sin seiersgang på Xbox’er verden over. Det store spørsmålet er: "Er det like bra som Xbox versjonen?"

Historien i Halo er vel ikke akkurat hva man kan kalle original, men hva gjør vel det? I de aller fleste FPS spill spiller historien liten rolle, her er det action og "fragging" som gjelder! Her kommer uansett en liten innføring i historien:
En god del år fra nå har menneskene for lengst funnet ut at romvesener faktisk eksisterer. Det viser seg uheldigvis at disse romvesene ikke er vennlige. Menneskene kaller denne rasen covenant, og de er hakket foran menneskene når det gjelder teknologi selvfølgelig. Covenant har funnet en planet som ser ut som en ring og på denne planeten finnes et slags kontrollpanel for universets mektigste våpen, kalt Halo. De som styrer Halo sies å kunne styre skjebnen til universet, og hele plottet går da ut på å stoppe covenant fra å få kontroll over Halo. Som halvt menneske/maskin cyborgen Master Chief skal du føre menneskene til seier over de evig onde covenant.

Det hører vel heller til sjeldenhetene nå om dagen at konsollspill blir konvertert til pc, og de få gangene det har blitt gjort har det blitt gjort med både hell og uhell. Men i dette tilfellet er det utrolig vellykket. Xbox og pc versjonen er så å si identiske når det gjelder grafikk og lyd og gameplaymessig er det selvfølgelig mye bedre for de som ikke klarer å spille FPS’er med en gamepad. Du får en fin innføring i kontrollene på det første oppdraget ditt, hvis det skulle vise seg at du er en nybegynner i denne sjangeren.

Grafisk sett er Halo så å si helt greit. Den imponerte stort da spillet ble gitt ut på Xbox, men nå er den på en måte litt gammel og utdatert. Med spill som Half-life 2 og Doom 3 på trappene blir liksom denne grafikken litt for sped. Grafikken er for all del ikke dårlig, refleksjoner, teksturer og dets like sitter som et skudd og spillet flyter fint til og med når det er 10 karakterer på skjermen (gitt at du har kraftig maskin såklart).

Dette er en annonse:

Noe Halo kan skryte er av dets AI (Artificial Intelligence). Fiendene er ikke lenger dumme, de slår seg sammen for å jakte på deg, gjemmer seg, springer etter deg, "ambusher" deg og er i det hele tatt ganske smarte for å være datastyrte karakterer. Det er ikke bare fiendene dine som er smarte, også soldatene som du har med på laget er ganske skarpe. De bruker forskjellige taktikker for å bekjempe fiendene, og gir deg faktisk fornuftig informasjon for en gangs skyld. Noen ganger lider de kanskje litt av selvmordstendenser, da de løper ut i feltet hvor det kryr av fiender, men det er nå kanskje slik produsenten av spillet mener at ekte soldater oppfører seg i en eventuell krig mot romvesener. Uansett er AI’en i Halo noe andre spillutviklere bør ta en titt på, for den imponerer veldig.

På lydsiden er Halo utrolig involverende. Den får deg til å føle at du er i midten av en episk krig og musikken er veldig stemningsfull. Musikken og lyden i FPS spill er det vel ikke så mange produsenter som legger hele sin sjel i, men i dette tilfellet går det fram at det faktisk har blitt gjort. Lydeffektene virker autentiske og konversasjonene er ikke bare uvettig tjating fra ende til annen. Det kommer tydelig fram at det faktisk har blitt lagt mye arbeid i dette, for å få spillet til å klaffe. De vil få det til å føles som om du faktisk er Master Chief, som skal leke helt for å redde jorda, og når sant skal sies så kunne de nesten ikke gjort en bedre jobb.

Gameplaymessig er det ingenting å utsette på Halo. Mus/keyboard kombinasjonen fungerer perfekt, det eneste som kan føles litt merkelig til å begynne med er hvordan man styrer Warthog’en (bilen). Uansett venner du deg til dette i løpet av få minutter, og du føler deg som Colin McRae på en fremmed planet. Sikting, skyting og bevegelse føles naturlig i denne verdenen etter 1 minutt, så her er det ingenting å klage på.

Når det kommer til utfordring tipper jeg at spillet vil holde deg underholdt i flere måneder, ikke at det er så stort, men fordi det er så ufattelig involverende og gjennomført, pluss at du selvfølgelig har den nye Multi-Player delen. Hvis det skal sies noe negativt om Halo må det være maskinkravene det stiller. Du må ha en relativt sinna maskin for å kjøre det, noe som er litt dumt for de som ennå sliter med sine gamle pentium 2 maskiner. Beklager, men dette har jeg ikke tid til lenger, må kjappe meg å redde jorda fra Covenant før de finner Halo!

Dette er en annonse:
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig gjennomført spill, stemningsfullt og involverende. Kontrollene er perfekte.
-
Høye maskinkrav. Litt ekkel styring av Warthog’en til å begynne med.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Farvai0
    Julen 2003. To brødere på 8 og 13 får en gave. En gave som forandrer livet deres. Da fikk de en Xbox. Sammen med Xboxen fulgte spillet Halo:... 10/10
  • nikker123
    Det var sommeren 2003 og vi hadde fått oss vår første spillmaskin, en xbox,det var 2 spill som fulgte med. Det var midtown madness 3 og halo... 10/10
  • the Zelda guy
    Du har endelig funnet deg en fin plass å snik skytte. Plutselig hører du et høyt brøl, du snur deg og bak deg står et stygt romvesen. Velkommen... 10/10
  • fantomena
    Da Bungie og Microsoft lanserte Halo: Combat Evolved eksklusivt til den gamle Xboxen ble Halo tatt med storm. Spillet revolusjonerte FPS-sjangeren og... 8/10
  • naonaw
    Som min start greie sier så var Halo et av de første spillene jeg spilte(exept pokemon "demo"). Man starter jo som alle vet ut av en... 9/10
  • McStudios
    Jeg husker da jeg var fem-seks år og fikk spille et spill hos en annen. Han sa at vi kunne spille Halo, og det gjorde vi! Jeg vet det er lenge... 9/10
  • Manfrozen
    Halo: Combat Evolved er klasikkeren fra år 2001, og er utviklet av en utvikler som har oppnåd legendarisk status, nemlig Bungie. Har du ikke hørt... 10/10

Relaterte tekster

3
Halo: Combat EvolvedScore

Halo: Combat Evolved

ANMELDELSE. Skrevet av Lars Petter Svendsen

Endelig er det her. Spillet PC-eiere verden over har lengtet etter i 2 år. Det store spørsmålet er: "Er det like bra som Xbox versjonen?"

7
Halo (NTSC)Score

Halo (NTSC)

ANMELDELSE. Skrevet av Nicklas Mether

Som oftest tar det en god stund før utviklere lærer seg å håndtere en konsoll, og hvis dette er tilfellet med Xbox har vi mye godt i vente - for allerede nå overgår Halo det meste!



Loading next content