Norsk
Gamereactor
artikler

Ukens hovedsaker - uke 30

Denne uken kunne Microsoft slå fast at de har hatt sitt beste år noensinne, mens Nintendo sliter med rekordlave aksjer. Vi tok en titt på hovedsakene fra spillverdenens siste syv dager.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Battlefield vil selge 11 millioner

Analysefirmaet Cowen & Company har høye forventninger til salget av Battlefield 3, som lanseres til høsten. Som meldt av Games Industry forventer nemlig firmaet at så mye som 8-11 millioner eksemplarer vil bli solgt i løpet av spillets første leveår.

For å sette det hele i perspektiv kan vi sammenlikne tallene med salget av eksempelvis Halo 3, som såvidt har nådd 11 millioner solgte eksemplarer i løpet av hele sin levetid.

Selv om salget skulle gå like godt som Cowen & Compan stipulerer vil Battlefield 3 likevel ligge godt bak hovedkonkurrenten Call of Duty: Modern Warfare 3. Det forventes nemlig at Modern Warfare 3 vil selge enda bedre enn forgjengeren Call of Duty: Black Ops - et spill som solgte over 8 millioner eksemplarer etter bare 24 timer i salg.

Dette er en annonse:

Beste år noensinne for Microsoft

På fredag kunne Microsoft legge frem sitt regnskap for sist kvartal, som også avsluttet deres foregående regnskapsår.

Resultatene har vært fantastiske for selskapet det siste året med et rekordhøyt overskudd på 17,7 milliarder dollar (ca. 95 milliarder kroner) forrige kvartal, og et totalt overskudd på 69,9 milliarder dollar (ca. 379 milliarder kroner) gjennom hele regnskapsåret. Også dette en ny rekord.

Xbox 360-avdelingen skal ha en del av æren for de gode tallene med et overskudd på 2,7 milliarder dollar (ca. 14,5 milliarder kroner), og Microsoft tilskriver Xbox Live, økt konsollsalg og Kinect som noen av hovedårsakene til veksten.

Dette er en annonse:

Totalt sett har har det nå blitt solgt omkring 55,3 millioner Xbox 360-konsoller på verdensbasis.

Ukens hovedsaker - uke 30

Resident Evil 6 avdekket?

Årets Comic Con-messe ble avsluttet forrige helg, og som vanlig var Capcom blant spillutviklerne som var på plass under messen. Ved siden av en offentlig stand hadde Capcom en lukket vising på lager for årets messe, der kun utvalgt presse fikk lov til å delta.

Lite konkret informasjon har kommet frem fra denne pressevisningen foreløpig, men som meldt av Rely on Horror skal et interessant bilde ha blitt vist frem underveis.

På bildet kan man tydelig se logoen til et nytt spill i Resident Evil-serien, nummer seks i rekken, ved siden av datoen 15. september.

Med tanke på at 15. september er åpningsdagen til årets Tokyo Game Show skal vi dermed ikke se bort ifra at Resident Evil 6 vil bli offisielt annonsert om noen knappe måneder.

Lang levetid for The Old Republic

Utvikler Bioware har store og langsiktige planer for deres kommende nettrollespill Star Wars: The Old Republic. Under årets Comic Con-messe kunne nemlig Biowares James Ohlen forklare at de håper spillet vil holdes igang gjennom flere tiår.

- Vi har allerede 19 store verdener, og et vesentlig antall småverdener. Siden dette er et nettrollespill håper vi på å kunne opprettholde spillet gjennom flere tiår, og vi skal selvfølgelig legge til flere områder på galaksekartet underveis, forklarer Ohlen under en paneldiskusjon.

- Vi kommer til å legge til dusinvis av verdener, Etter hvert vil det bli hundrevis. Innen 2025 har vi forhåpentligvis 500 verdener, avslutter Ohlen.

Ukens hovedsaker - uke 30

Tre Millioner Crysis 2-kopier

Giganten Electronic Arts presenterte finansrapporten fra sitt forrige kvartal denne uken, og som alltid førte dette til offentliggjøring av de ferskeste salgstallene.

Blant de mest populære spillene kan vi nevne FIFA 11, som nå har nådd svimlende 15 millioner solgte eksemplarer, og Battlefield: Bad Company 2, som har passert ni millioner salg.

Salget har også godt bra for actionspillet Crysis 2, som denne gangen ble lansert både på konsoller og på PC. EA kunne nemlig konstatere at spillet har solgt hele tre millioner eksemplarer på de ca. fire månedene som har gått siden lanseringen 24. mars.

Ellers har blant annet Portal 2, Dead Space 2 og Dragon Age II alle solgt over to millioner eksemplarer hver, og til sammen har EA tjent inn et beløp på hele 999 millioner dollar (ca. 5,4 milliarder kroner). Dette var nok til et overskudd på imponerende 221 millioner dollar (ca. 1,18 milliarder kroner).

Snake Eater til 3DS utsatt

Utgiver Konami annonserte denne uken at Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, den kommende 3DS-utgaven av det klassiske Playstation 2-spillet, er blitt forsinket.

Spillet skulle opprinnelig bli lansert verden over innen juletider, men nå meldes det at kun den japanske versjonen av spillet vil rekke denne datoen, mens vi i resten av verden må smøre oss inn med tålmodighet frem til 2012.

Konami har ikke opplyst noen spesifikk grunn til forsinkelsen.

Ukens hovedsaker - uke 30

- Femårige konsollsykluser tilhører fortiden

De tradisjonelle konsollsyklusene på omkring fem år er en ting av fortiden, hvertfall hvis vi skal tro Electronic Arts-sjef John Riccitiello. Under en telefonkonferanse med investorer, analytikere og presse denne uken kom nemlig Riccitiello med følgende kommentarer:

- Jeg vil gjerne presentere et kort overblikk over dagens spillbransje. De fleste i dette telefonmøtet har innsett at bransjen har endret seg radikalt den siste tiden, og at tempoet på disse endringene akselererer dramatisk. De 4-5årige konsollsyklusene, som ga utviklere rikelig med tid til å investere og omstille seg mot den neste store bølgen, er over for alltid, forklarer Riccitiello.

Videre påpeker Riccitiello at denne utviklingen har ført med seg mange nye muligheter for spillutviklere, særlig når det gjelder nettbaserte tjenester:

- De hurtigst voksende inntektskildene for konsoller, PCer, smarttelefoner og tablets er alle sammen digitale. Selv om spillbransjen har endret seg fundamentalt når spillene nå ut til et langt større publikum enn noen gang før, avslutter Riccitiello.

Ubisoft gjeninnfører forthatt kopisperre

Til glede mange PC-spillere fjernet Ubisoft den omstridte sperreordningen der man ikke fikk kose seg med spillene sine uten en aktiv nettforbindelse ved lanseringen av Assassin's Creed: Brotherhood. Nå kan det imidlertid se ut som den forhatte ordningen er på vei tilbake.

Som meldt av Ubisoft selv kommer nemlig PC-utgaven av det kommende Driver: San Francisco til å kreve at spillerne til enhver tid har en aktiv intetnettforbindelse for at de skal kunne fortsette spillingen.

Meldingen kommer via spillets offisielle Twitter-konto, og forklaringen på avgjørelsen later til å være at PC-versjonen av Driver: San Francisco skal lanseres samtidig med konsollversjonene, uten at vi her i redaksjonen helt skjønner logikken i dette.

Ukens hovedsaker - uke 30

Massiv interesse for Battlefield 3

Med tanke på de imponerende klippene vi har sett fra spillet er det ikke overraskende at høstens Battlefield 3 er en tittel veldig mange ser frem til. Likevel er det litt overraskende at interessen for spillet har vokst seg så enorm som den har i løpet av de siste par månedene.

Som meldt av utgiver Electronic Arts har nemlig antallet forhåndsbestillinger av Battlefield 3 allerede vokst seg ti ganger større enn forhåndsbestillingene av Battlefield: Bad Company 2, et spill som har solgt over ni millioner eksemplarer.

Det kan altså se ut som den enorme markedsføringskampanjen EA har snekret sammen til spillet har høstet frukter, selv om de aller fleste ekspertene anslår at Battlefield 3 vil komme tapende ut av krigen mot Call of Duty: Modern Warfare 3 hva salgstall angår.

THQ legger ned Red Faction

Til tross for imponerende ødeleggelsesfysikk imponerte ikke det nylig lanserte Red Faction: Armageddon nevneverdig som helhet. Dette har utgiver THQ tatt til etterretning og nå har selskapet kort og godt satt strek for serien:

- Siden de to siste spillene i serien ikke har etablert seg som noe mer enn en nisje har vi besluttet at vi ikke vil føre serien videre på noen meningsfylt måte, forklarer THQ-sjef Brian Farrell.

Samtidig passer Farrell på å nevne at utviklingsteamet som stod bak spillene er dyktige, og at denne gjengen vil slutte seg til resten av Volition og utvikle spillet Insane for selskapet.

Insane er for øvrig et samarbeidsprosjekt mellom THQ, Volition og den kjente filmregissøren Guillermo del Toro. Etter sigende skal Insane være starten på en trilogi og slippes til Xbox 360, Playstation 3 og PC i løpet av 2013.

Ukens hovedsaker - uke 30

3DS-prisen kuttes med 33%

Nintendo annonserte denne uken at prisen på deres ferske 3DS-konsoll skal kuttes med så mye som en tredjedel av den nåværende prislappen over hele Europa.

Prisen her til lands har ligget på ca. 2500 kroner siden lanseringen, og etter et raskt regnestykke kommer man derfor frem til at priskuttet vil bli på omkring 800 kroner.

Vi kan med andre ord regne med å se 3DS-konsoller bli lagt ut for salg til en pris på rundt 1700 i tiden fremover - en gledelig nyhet for alle som har vegret seg for å åpne lommeboka til den gamle prisen.

At prisen kuttes med så mye så tidlig etter lanseringen er oppsiktsvekkende. Mest sannsynlig er dette et resultat av dårlige salgstall for Nintendo, men selv om et priskutt trolig vil øke salget noe, synes vi her i redaksjonen at Nintendo må få lansert noen flere gode spill, før de kan forvente at salget skyter fart.

Mer Red Dead Redemption

Selv om Red Dead Redemption ble sluppet for godt over et år siden fortsetter Rockstar å støtte det kritikerroste western-spillet.

Nylig annonserte nemlig selskapet at nok en utvidelse var på vei, og denne uken avslørte de navn og detaljer for pakken, som vil være oss i hende i september måned.

Utvidelsen bærer navnet Myths & Mavericks Bonus Pack og kan by på et par nye karakterer og et par nye områder til spillets flerspillerdel.

Alle karakterene omtales som fanfavoritter og på listen finner vi blant annet John Marstons mentor Landon Ricketts. Basert på navnet ser vi heller ikke bort fra at Bret Maverick også vil dukke opp gjennom utvidelsen.

Når det gjelder de nye områdene skal disse etter sigende være spillbare i Deathmatch, Gang, Grab the Bag og de andre mest populære spillmodusene.

Og som om ikke dette var nok blir utvidelsen 100% fullstendig gratis!

Ukens hovedsaker - uke 30

EA og Valve i hardt vær

Denne uken kunne vi melde at Biowares Dragon Age II er blitt fjernet fra Valves Steam-plattform, og mange husker sikkert oppstyret som fant sted da det samme skjedde med Cryteks Crysis 2 for en kort stund siden.

Ved begge tilfellene skal problematikk i forhold til Valves rettningslinjer for lansering av utvidelser ha vært årsaken til konflikten.

Heldigvis kan det se ut som Electronic Arts ikke har fjernet spillene som et påskudd til å heller benytte seg av sin egen Origin-tjeneste, men har et genuint ønske om å få til en løsning med Valve. Om saken har i alle fall selskapet gitt følgende kommentar:

- Hos EA tilbyr vi vårt innhold til alle de største digitalaktørene, inkludert GameStop, Amazon, Direct2Drive and Steam. Dessverre har Steam innført en sett med restriksjoner som begrenser hvordan utviklere kan samhandle med sine kunder for å selge nedlastbart innhold. Ingen av de andre aktørene opererer med denne praksisen, og den danner i ytterste konsekvens grunnlaget for at noen av våre spill har blitt fjernet fra Steam, forklarer EA.

Vi biter oss imidlertid merke i den lille setningen EA følger opp denne kommentaren med, som gir oss grunn til å øyne et håp om en gledelig gjenforening på Steam. Som en avslutting tilføyer nemlig EA følgende:

- Vi håper på å få til en felles løsning slik at vi kan fortsette å tilby spillene våre på Steam, påpeker EA.

Etter hva vi er kjent med har ikke Valve kommentert denne saken overfor pressen ennå, men vi krysser fingrene for at en løsning vil være på plass innen lanseringen av profilerte PC-spill som Battlefield 3 og Star Wars: The Old Republic. For oss spilleres skyld.

Ukens hovedsaker - uke 30

Nytt enormt nettrollespill på vei

NCSoft og Carbine Studios annonserte denne uken at de kommer til å avsløre et enormt nytt nettrollespill under årets Gamescom-messe, som går av stabelen i Köln i Tyskland fra 17. til 21. august.

NCsoft har allerede profilerte titler som Aion og Guild Wars 1 og 2 på samvittigheten, mens Carbine Studios består av en håndfull av bransjens mest erfarne spillere, og har bidratt i utviklingen av en rekke spill.

Blant titlene på deres liste finner vi storspill som World of Warcraft, Everquest 1 og 2, City of Heroes, Free Realms, Diablo II, StarCraft, Fallout og Metroid Prime.

Her i Gamereactor har vi allerede fått gleden av å prøve spillet, og du kan lese om våre inntrykk i det neste Gamereactor-magasinet som dukker opp i butikkhyllene i midten av august.

Nintendo-aksjer i fritt fall

Nintendo la denne uken frem sitt siste kvartalsregnskap, og i motsetning til suksessen selskapet har opplevd de siste par årene var rapporten denne gangen dyster lesning for firmaets aksjeholdere.

Sist kvartal endte nemlig med et underskudd på hele 25,5 milliarder yen (ca. 1,8 milliarder kroner), og takket være dalende salg for alle Nintendos produkter har selskapet nedjustert sine årsberegninger med så mye som 82%, fra 110 milliarder yen til bare 20 milliarder yen (ca. 7,5 millioner kroner).

I løpet av perioden siden lanseringen av 3DS, og annonseringen av Wii U på E3, har Nintendo-aksjene falt jevnt og trutt. Etter offentliggjøringen av regnskapet så selskapet i tillegg et nytt fall på hele 21%.

Nintendo oppgir dårlig salg av 3DS og dalende salg for både Wii og DS som hovedgrunnen til nedgangen. Samtidig påpeker de at store ressurser er blitt satt inn i utviklingen av både 3DS og Wii U.

Ukens hovedsaker - uke 30

Interessante GRTV-klipp fra uken som var:

Resistance 3 Gameplay
De ti første minuttene av From Dust
Bli med på en guidet tur på E3-messegulvet!
E3 11: F1 2011-intervju
E3 11: Ghost Recon Online-intervju

Ukens beste spilltrailere:

Call of Duty: Elite - Walkthrough Trailer
Halo Anniversary - SDCC Campaign Trailer
Prototype 2 - Homecoming Trailer
Battlefield 3 - Paris Multiplayer Trailer
Street Fighter X Tekken - Comic-Con Trailer
NBA Jam: On Fire Edition
Need for Speed: The Run - Run for the Hills Trailer
Starhawk - Cinematic Trailer
Deus Ex: Human Revolution - Dev Diary: Stealth

Spill sluppet denne uka:

• From Dust - 27. juli (XBLA)

Nye datoer denne uka:

• Super Mario 3D Land - September (3DS)
• Mario Kart 3DS - Desember (3DS)
• From Dust (til PC) - 17. august (PC)

Annonserte spill denne uka:

• Worms Ultimate Mayhem (PS3/360/PC)

Spill som kommer neste uke:

• Insanely Twisted Shadow Planet - 3. august (XBLA)
• The Smurfs: Dance Party - 4. august (Wii)
• Family Fishing - 4. august (Wii)
• Anomaly: Warzone Earth - 5. august (PC/Mac/Iphone)

Og med det sier vi god helg!



Loading next content