Norsk
Gamereactor
artikler

Ukens hovedsaker - uke 36

Den første høstmåneden er over oss og vi har et halvår med knallsterke spilltitler å se frem til. På nyhetsfronten har det også begynt å spire og gro, og i løpet av uken har vi sett disse hovedsakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Crysis 1 til konsoll bekreftet

Ryktene om en konsollversjon av det første Crysis-spillet har herjet over lang tid, og denne uken kunne Electronic Arts og Crytek omsider bekrefte at versjoner til Xbox 360 og Playstation 3 så absolutt er på vei.

Ventetiden blir heller ikke særlig lang ettersom spillet skal slippes allerede til neste måned. Noe særlig flere opplysninger har ikke kommet frem ennå, men angivelig skal lyssettingen og en rekke andre effekter ha fått en overhaling basert på fremskrittene Crytek gjorde under utviklingen av Crysis 2.

Ukens hovedsaker - uke 36
Dette er en annonse:

Problemer for Nintendos Wii U

Den franske nettsiden 01.net har tidligere vært blant de første til å avsløre store Nintendo-nyheter som Wii U-annonseringen og den ekstra analoge spaken til den bærbare 3DS-konsollen. Denne uken var nettsiden i vinden igjen, og nok en gang var det Nintendo som var i rampelyset.

Angivelig skal en rekke utviklere være svært misfornøyd med den kommende Wii U-konsollen, fordi de mener utviklingen har vært forhastet. Ifølge 01.nets kilder har dette ført til mange problemer med konsollens tekniske maskinvare, som attpåtil beskrives som "for billig".

Utviklerne skal ikke ha mottatt fullt fungerende Wii U-kontrollere, og konsollens WiFi-tilkobling skal være av svært dårlig kvalitet, noe som har ført til frustrasjon og problemer under utviklingen av spill.

Dette er en annonse:

Ifølge 01.nets kilder skal konsollens lanseres i løpet av sommeren neste år, hvorvidt Nintndos ingeniører klarer å rette opp i disse problemene innen da, gjenstår å se.

Pax Payne 3 får utgivelsesdato

Utvikler Rockstar Vancouver har endelig satt en utgivelsesdato for det etterlengtede Max Payne 3, og denne uken kunne de offentliggjøre at spillet vil være klart for lansering i løpet av mars måned neste år.

Samtidig kunne Rockstar bekreftet at vi får en egen flerspillerdel med på kjøpet denne gangen, som vil by på et eget klansystem, massevis av brett og et omfattende level-system.

Ukens hovedsaker - uke 36

Sledgehammer-prosjekt lagt på is

Sledgehammer Games samarbeider som kjent med Infinity Ward på Call of Duty: Modern Warfare 3. Før den tid hadde de imidlertid et annet Call of Duty-prosjekt på gang, noe de beskrev som et tredjepersons actioneventyr.

Denne uken kom det imidlertid frem at dette prosjektet er blitt satt på vent. Problemet inntraff når de fikk muligheten til å jobbe med Call of Duty: Modern Warfare 3 på fulltid. Tatt i betraktning at spillet vil selge i hopetall verden rundt er det kanskje ikke så rart at de grep sjansen når de fikk den.

Sledgehammer har ikke uttalt seg om når prosjektet vil gjenopptas, men vi holder en knapp på at de finner en løsning i kjølvannet av Modern Warfare 3-lanseringen.

Ny Playstation om 18 måneder

Mens Sonys 10-årsplan for Playstation 3 fremdeles er den offisielle linjen fra selskapet, florerer det av rykter om en ny konsoll De fleste går ut på at konsollen vil dukke opp i god tid innen den 10-årige syklusen er over.

Ifølge kilder nettsiden Bitmob har vært i kontakt med skal Playstation 4 nemlig være klar for salg innen 18 måneder.

Nettsiden selv viser imidlertid skepsis til sine egne kilder da de mener en PS4-lansering på dette tidspunktet ikke virker logisk. Dette først og fremst fordi Playstation 3 fortsatt vokser i markedet og fremdeles har mye å gi hva maskinkraft og muligheter angår.

Ukens hovedsaker - uke 36

1,25 millioner forhåndsbestillinger av Battelfield 3

Allerede i juli kunne Electronic Arts konstatere at antallet forhåndsbestillinger av høstens Battlefield 3 var ti ganger høyere enn forgjengeren Battlefield: Bad Company 2, og fremdeles renner bestillingene inn. Som meldt av EAs Eric Brown passerte det totale antallet denne uken hele 1.25 millioner.

I andre Battlefield 3-nyheter har det kommet frem at Xbox 360-versjonen av spillet trolig vil slippes på to disker, og at konsollversjonene vil kjøre med ørsmå svarte kanter i skjermens øvre og nedre kant. Alan Kertz fra Dice har i tillegg røpet at vi kan forvente ca. 100 timers spilletid fra spillet dersom vi ønsker å låse opp alt av våpen og utstyr. Via Battleblog ble det også slått fast at tanksene i spillet vil være selvhelbredende dersom de ikke utsettes for fiendtlig ild over tid.

Mot slutten av uken dukket det også opp rykter om at betaen av Battlefield 3 skal starte den 29. september, uten at verken EA eller Dice har kommentert saken.

Flerspilleren i Modern Warfare 3 vist frem

Rett før helgen gikk Activisions Call of Duty XP-arrangement av stabelen, og endelig fikk fansen servert etterlengtet informasjon om flerspillerdelen i høstens Call of Duty: Modern Warfare 3.

Blant endringene finner vi en ny oppbygging av killstreak-systemet, der måten man høster inn poeng varierer basert på hvilken klasse du spiller som.

Les mer om flerspilleren i Call of Duty: Modern Warfare 3.

Ukens hovedsaker - uke 36

Skal PS Vita slippes i mars?

Skal vi tro den franske spillsiden Gamelive kommer Sonys nye Playstation Vita-konsoll til å bli sluppet i Japan den 12. november i år, mens resten av verden må vente til mars måned neste år.

Gamelive skal angivelig ha bekreftet dette med en kilde hos Sony, og tidspunktet stemmer godt overrens med hvaselskapet har stipulert tidligere. En offisiell bekreftelse regner vi med kommer på Tokyo Game Show-messen som starter til uken.

Slutt for de gamle Xbox 360-modellene

Til tross for sine problemer har de ustabile første Xbox 360-modellene vært i salg helt siden lanseringen av konsollen. Nå kan det imidlertid se ut som de synger på siste verset.

Som meldt av spillsiden VG247 har nemlig butikkkjeden Game nå besluttet å fjerne Xbox 360 Arcade- og Core-modellene fra sitt sortiment, i tillegg til den originale 20GB-varianten uten HDMI-tilgang. Bakgrunnen skal være at kundene ikke lenger er interessert i de elder modellene, men heller kjøper de nye utgavene.

Butikken vil for øvrig fortsette å ta de gamle konsollene i innbytte, men disse vil bli sendt direkte til kassering fremfor videre salg.

Ukens hovedsaker - uke 36

Codemasters og AMD hacket

I samarbeid med grafikkgiganten AMD inngikk Dirt 3-utvikler Codemasters nylig en avtale der de skulle dele ut hele tre millioner gratiskoder for nedlasting av Dirt 3 til de som kjøpte seg et grafikkort fra AMD.

Denne uken kom det imidlertid frem at listen over kodene har kommet på avveie og at alle kodene nå kan finnes på en rekke sider rundt omkring på internett.

Som et motsvar vurderer Codemasters nå å annullere disse kodene, noe som naturligvis ville være uheldig for alle grafikkortkjøperne.

Beklager Dead Island-rot

Zombie-spillet Dead Island ble endelig sluppet denne uken, men ikke uten en håndfull problemer for utvikler Techland.

Kort tid etter lanseringen kunne nemlig amerikanske Steam-brukere rapportere at versjonen de hadde lastet ned var håpløst uferdig og full av tekniske feil. Det viste seg deretter at Techland faktisk hadde sluppet feil versjon av spillet, og at den utgaven som ble sendt til kundene var en uferdig utviklerversjon.

Techland var imidlertid raskt ute med en beklagelse og presiserer at versjonen vil bli oppdatert til det ferdige spillet så fort som overhodet mulig

Ekstra analog spak til Nintendo 3DS

Det har den siste tiden florert med rykter om både en ny utgave av Nintendos 3DS-konsoll og et nytt tillegg som skal gi den originale modellen flere knapper. Nå ser det ut som i hvert fall sistnevnte vil bli en realitet.

Det japanske magasinet Famitsu har nemlig viet en hel artikkel til å avsløre et nytt stykke tilbehør til 3DS-konsollen i sitt siste nummer. Tilbehøret kan festes fast i konsollen og tilfører en ekstra analog styrespak samt nye skulderknapper.

Tilbehøret vil for øvrig gjøre konsollen en del større da den øker konsollens bredde med ca. 1 cm mot venstre, og mellom 2 og 3 cm mot høyre. Samtidig vil den bli 2-3 cm tykkere.

Ukens hovedsaker - uke 36

Talker PCen din Rage?

Bethesda og Id Software offentliggjorde denne uken systemkravene for PC-versjonen av det kommende actionspillet Rage, og disse var slett ikke så høye som mange fryktet på forhånd.

Minimumskrav:
• Operativsystem: Windows XP SP3/Vista/7
• Prosessor: Intel Core 2 Duo eller tilsvarende fra AMD
• Minne: 2GB
• Harddisk: 25GB
• Grafikkort: GeForce 8800/Radeon HD 4200

Anbefalte krav: :
• Operativsystem: Windows XP SP3/Vista/7
• Prosessor: Intel Core 2 Quad eller tilsvarende fra AMD
• Minne: 4GB
• Harddisk: 25GB
• Grafikkort: GeForce 9800 GTX/Radeon HD 5550

PC-versjonen av Rage vil før øvrig benytte seg av Valves Steamworks-system og tilby Achievements, stemmechat og vennelister via Valves tjeneste. Utgivelsesdatoen er den 7. oktober.

Call of Duty: Elite avdekkes

Activision offentliggjorde denne uken hele listen over fordelene man får dersom man velger den betalte varianten av deres kommende Call of Duty: Elite-tjeneste.

Listen er alt for lang til å gjengis i sin helhet her, men vi kan blant annet trekke frem gratis tilgang til månedlige utvidelsespakker, tilgang på unike premierte konkurranser, samt ekstra klanfunksjoner og strategivideoer.

Du kan se den komplette listen på spillets nettsider. Det er ikke blitt offentliggjort noen europeiske pris for tjenesten ennå, men i USA koster ett års medlemskap $49,99, som tilsvarer omkring 270 kroner.

Star Wars: The Old Republic-betaen utsettes

Utvikler Bioware besluttet denne uken å usette starten av den europeiske betaperioden for Star Wars: The Old Republic. Det skriver Community Manager Chris Collins på spillets offisielle forumsider.

Ifølge den opprinnelige planen skulle den europeiske betaen sparkes igang i disse dager, men fordi en massiv oppdatering til spillklienten er planlagt i nær fremtid har man nå besluttet å utsette oppstarten.

Den kommende oppdateringen krever at hele den 27 GB store spillklienten må lastes ned på nytt, samtidig som spillerne vil miste sin progresjon i spillet.

For å unngå dobbel nedlasting for alle de europeiske spillerne har man derfor valgt å vente med betaoppstarten. Collins poengterer imidlertid at den europeiske betaen på ingen måte er skrinnlagt, og at selskapet vil annonsere en ny dato straks den er klar.

Ukens hovedsaker - uke 36

AC: Revelations-betaen åpnes opp

Flerspillerbetaen av Ezios siste kapittel Assassin's Creed: Revelations skulle egentlig være eksklusiv for medlemmer av Playstation Plus og Ubisofts Uplay, men denne uken ble det meldt at betaen skulle åpnes opp for alle og enhver.

Den 2,5 GB store betaen skal allerede være ute for nedlasning på Playstation Store, fritt tilgjengelig for alle spillere. Det er imidlertid trangt om plassen, så her gjelder det å være raske på labben for å få være med. Betaen avsluttes den 11. september.

Spill sluppet de siste to ukene:

• Bloodrayne: Betrayal - 30. august (PS3/360)
• Deathspank: The Baconing - 31. august (PC/PS3/360)
• Driver: San Francisco - 1. september (PC/PS3/360/Wii)
• Tropico 4 - 2. september (PC/360)
• Bodycount - 2. september (PC/PS3/360)
• We Dance - 2. september (Wii)
• Warhammer 40,000: Space Marine - 6. september (PS3/360/PC)
• Resistance 3 - 7. september (PS3)
• NHL 12 - 8. september (PS3/360)
• El Shaddai: Ascension of the Metatron - 8. september (PS3/360)
• Rise of Nightmares - 9.september (360)
• Star Fox 64 3D - 9. september (3DS)
• Dead Island - 9. september (PS3/360/PC)

Nye datoer:

• Hard Reset - 13. september (PC)
• Twisted Metal - 14. februar 2012 (PS3)
• From Dust - 27. september (PS3)
• Max Payne 3 - mars 2012 (PS3/360/PC)

Annonserte spill:

• Yakuza 5 - 2012 (PS3)
• Crysis - oktober (PS3/360)

Spill som kommer neste uke:

• Bit.Trip Complete - 13. september (Wii)
• Hard Reset - 13. september (PC)
• Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad - 14. september (PC)
• The Gunstringer - 16. september (360)

Og dermed gjenstår det bare å si god helg til både store og små!



Loading next content