Norsk
Gamereactor
artikler

2012: Nye, gamle spill

Flere storspill har vanskelig for å overraske til tross for god kvalitet og høy produksjon. Disse spillseriene tror vi kommer til å fornye seg i 2012...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går publiserte vi listen over de store oppfølgerne som slippes dette året, mens vi i dag ser på nye, gamle spill. En liste som virker vel så spennende. Dette er kjente spillserier som likevel viker nok fra forgjengerne til at de byr på noe nytt og friskt. Spillserier vi tror kommer til å fornye seg i 2012.

Listen er ikke rangert.

SSX
Format: Multi
Utvikler: EA Canada
Slippes: 2. Mars 2012

2012: Nye, gamle spill
Halsbrekkende stunts: SSX-serien har alltid handlet om triks. Dropp realisme, vi vil ha det moro!
Dette er en annonse:


SSX skulle egentlig bære navnet SSX: Deadly Descents og handle om å overleve store farer og nådeløs natur mens man raste nedover verdens bratteste fjellskrenter på snøbrettet. Etter mange bekymringsmeldinger fra fansen valgte Electronic Arts å utvide spillet og inkludere de klassiske spillmodusene fra forgjengerne, men de har likevel beholdt deadly descents-utfordringene. Vi gleder oss til å få en ny runde med halsbrekkende stunts på brettet og forventningene er enda større til de nye utfordringene, der man må kjøre om kapp med snøskredd og navigere seg gjennom bekmørke grotter i høyfjellet. Legg til HD-grafikk og en heftig ny wingsuit, og scenen er forhåpentligvis satt for en helsnurrig fartsfest på snøen.

Max Payne 3
Format: Multi
Utvikler: Rockstar Studios
Slippes: 30. mars 2012

2012: Nye, gamle spill
Charter-Max: Her har en stakkars turist fått i seg en duggfrisk en for mye.


Max Payne er en klassiker. Den finske utvikleren Remedy introduserte Bullet time i et sjangerdefinerende og noirpreget actionspill som ble en umiddelbar hit. Painkillers, saktefilmekvenser og en beinhard skinnjakke var noen av ingrediensene. Med Max Payne 3 har Rockstar Studios tatt over utviklingen, og ser ut til å ha droppet noiratmosfæren til fordel for et fargerikt og solfylt Brasil. Det virker som om Rockstar satser hardt på finjustert motion capture-teknologi som skal gjøre actionscenene så spektakulære som overhode mulig. Max Payne 3 byr på detaljerte skuddvekslinger med milimeterpresisjon og forhåpentligvis en god og spennende historie. La oss for all del ikke glemme flerspillerdelen, som virker å overraske positivt.

Dette er en annonse:

Tomb Raider
Format: Multi
Utvikler: Crystal Dynamics
Slippes: Ukjent 2012

2012: Nye, gamle spill
Er det sånn det ser ut i kjelleren til Henning Holstad?


Lara Croft og Tomb Raider er to navn alle spillinteresserte har et forhold til, og gjennom årene har vår barmfagre heltinne tatt oss med på mang et eventyr på tvers av kloden. Spillene har generelt hatt god kvalitet, men likevel har det blitt litt mye av det samme med årene. Derfor er det herlig å tenke på at utvikler Crystal Dynamics har bestemt seg for å gjenskape serien og ta den i en helt ny retning med det neste Tomb Raider-spillet. Borte er doble pistoler og neonfargede topper i lateks, og tilbake står et eventyr med en ung og menneskelig utgave av Lara i hovedrollen. Det vi har sett fra spillet så langt virker veldig lovende, og vi ser frem mot eventyret der Lara lærer seg selv å kjenne på en øde øy med håp i blikket.

Fifa Street
Format: Multi
Utvikler: EA Canada
Slippes: Mars 2012

2012: Nye, gamle spill
Redd for ballen: Med ny fysikkmotor har spillerne god grunn til å frykte ballen.


Vi har lenge vært foruten et bidrag i FIFA Street-serien, og det har heller ikke vært et videre savn. Arkadepreget ble for mye av det gode, og spillet ble fort ensformig og litt vel flaksbasert. Unaturlig ballfysikk og trege bevegelser hos spillerne fikk det til å koke i utålmodige hoder. Så kom FIFA 12 med ny fysikkmotor og en mer gjennomtenkt metode for forsvarsspill. Selvfølgelig skjøt forventningene i taket da de samme utviklerne annonserte et nytt FIFA-street hvor de skulle implementere de gode nyvinningene fra FIFA 12. Hvis vi kan få triksing, ballfølelse og lekenhet i samme pakke, blir FIFA Street veldig spennende. Foreløpig har vi ikke sett noe fra spillet som underbygger dette. Den eneste åpenbare forandringen er at de har droppet den tegnede stilen fra de forrige Street-spillene. Med tanke på den gode jobben de gjorde med FIFA 12, så er det ihvertfall lov til å håpe.

Xcom
Format: Multi
Utvikler: 2K Marine
Slippes: 9. mars 2012

2012: Nye, gamle spill
Er det en UFO? Nei, det er visst en vindmølle, så vi kan sikkert bare slappe av...


Som revitalisering av den gamle serien ved samme navn, ser Xcom ut til å bli et av mange spennende spill vi kan sette klørne i dette året. Spillet plasserer deg i skoene til FBI offiser William Carter, og hans jobb er å tilintetgjøre trusler fra det ytre rom. Xcom spilles i førstepersonperspektiv, og fokuserer både på skyting og taktiske manøvreringer på slagmarken. Fans av serien har vist misnøye med at spillet ser ut til å bevege seg langt vekk fra originalen, men nyere trailere viser at det kanskje ikke vil være så veldig annerledes likevel. På slagmarken kan spilleren gi avanserte kommandoer til sin gruppe agenter, og utenomjordisk teknologi kan samles for så å brukes mot skaperne selv. Det blir interessant å se om utvikler 2K Marine klarer å leve opp til forventningene, og samtidig mette både gamle og eventuelle nye fans.

Syndicate
Format: Multi
Utvikler: Starbreeze Studios
Slippes: 23. februar

2012: Nye, gamle spill
Herlig og stilsikkert univers. Vi gleder oss til å manipulere intetanende fiender i Syndicate.


Tommelfingerregel: Spill blir ofte bra med Starbreeze bak roret. Bare se på The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay og The Darkness. Nå er den svenske utvikleren for fullt igang med revitaliseringen av kultspillet Syndicate, som virker å bli noe så sjeldent som et smart actionspill. Med en cyberpunksetting, kreativt våpenbruk og alternative fremgangsmetoder håper vi Starbreeze leverer et nyskapende actionspill.

Alle artiklene i serien:

• 2012: De store oppfølgerne
• 2012: Nye, gamle spill
• 2012: Nedlastbart og indie
• 2012: Nytt og friskt
• 2012: Våre favoritter



Loading next content