Norsk
Gamereactor
artikler

Aaron Paul-intervju: Fra dop til raske biler

I dag har Need for Speed-filmen premiere på norske kinoer. Vi sikret oss noen ord med Breaking Bad-stjernen Aaron Paul, som har hovedrollen i det fartsfylte eventyret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Fortell litt om rollefiguren din, Tobey Marshall.
- Han er en skikkelig manneman, en macho type. Han blir dømt for noe han aldri gjorde, og brukte tiden i fengselet på å fylle hodet med tanker om hevn. Når han slipper ut skal han delta i et hemmelig billøp på tvers av USA, helt fra vestkysten til New York.

Så du mange bilfilmer før dere startet innspillingen av Need for Speed?
- Ja, så absolutt. Det beste med Need for Speed er at det faktisk ikke bare er en film med massevis av biljakter, men en actionfilm som sender tankene til 70-tallets bilfimer og kulturen på den tiden. Den første gangen jeg traff regissøren Scott Waugh falt jeg pladask for konseptet fordi han refererte til gamle Steve McQueen-roller. Da ble jeg skikkelig gira. Personlig synes jeg bilentusiaster fortjener en film som Need for Speed, som byr på noe mer enn sexy panoreringer over parkerte drømmebiler. Den har også en interessant historie.

Var du en god sjåfør før innspillingen startet?
- Jeg var brukbar, men ikke mer. Jeg gikk gjennom en heftig treningsprosess og etterhvert følte Scott seg mer og mer konfortabel med å ha meg bak rattet selv under de mer krevende scenene. Totalt ble det enda mer kjøring enn jeg trodde det ville bli, men det har vært givende å jobbe med en regissør som i praksis også er en stuntkoordinator. I en periode brukte jeg mesteparten av dagen på parkeringsplassen for å øve på skrensing. Dagens biler har dessverre elendige håndbrekk, men de gode gamle muskelbilene kan jeg håndtere ganske bra nå.

Aaron Paul-intervju: Fra dop til raske biler
Aaron Paul slo gjennom for alvor i slutten av 2008, i rollen som Jesse Pinkman fra suksesserien Breaking Bad. I etterkant har filmtilbudene strømmet på for 34-åringen...
Dette er en annonse:

Mange påstår at Need for Speed-filmen inneholder flere stunts og mindre dataeffekter enn eksempelvis Fast & Furious. Stemmer det?
- Det stemmer. Need for Speed er proppfull av dristige og livsfarlige manøvre utført av stuntmenn i verdensklasse. Personlig synes jeg dette gir filmen en mer ekte følelse sammenlignet med filmer som tyr til massevis av spesialeffekter.

Tror du de som elsker spillserien kommer til å like filmen?
- Jeg har selv spilt de fleste av Need for Speed-spillene, og jeg kjenner til intensiteten og adrenalinpumpingen disse forbindes med. Filmen følger samme oppskrift. Massevis av biljakter, jeg er en ettersøkt mann, politiet, helikoptrene og de vanvittige stuntsene... Ja, Need for Speed er litt av en film for å si det sånn!

Hva synes du om Mustangen du kjørte i store deler av filmen?
- Den er utrolig sprek. Den har mer krefter enn noe annet jeg har kjørt, og er langt sprekere enn noen av bilene du finner på gaten blant vanlige folk. Jeg kjørte også en Koenigsegg i en del av filmen. Eller, det var ikke jeg som kjørte egentlig, men en av stuntmennene, Tanner Foust. Jeg satt i førersetet, mens han styrte fra en kapsel montert over bakdelen til bilen. Tanner er en fantastisk sjåfør.

Var du interessert i sportsbiler allerede før denne filmen?
- Selvsagt. Jeg har alltid elsket raske biler, men jeg er svakere for de gamle muskelbilene enn dagens superbiler. Under innspillingen spurte jeg produsentene om jeg fikk ta med meg et par kjerrer hjem, men jeg ble dessverre avvist hver gang...

Dette er en annonse:
Aaron Paul-intervju: Fra dop til raske biler
Need for Speed (Tha Movie) er altså nå å se på kinoer på tvers av landet...


Loading next content