Norsk
Gamereactor
artikler

Topp 10 mobilspill i påskesola

Vi har funnet frem ti spillperler som kan komme godt med hvis påskesola skulle la vente på seg, eller du bare har lyst til å spille litt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Enten du skal tilbringe påsken i syden, på fjellet eller i byen, er det store muligheter for at du har en Android- eller iOS-enhet liggende i nærheten. Denne kan komme godt med i rolige stunder eller hvis værgudene skulle nekte å samarbeide med ferieplanene, og det er nettopp derfor vi har satt sammen en liste med ti spill vi mener kan gjøre ferien bedre. Alle spillene er kanskje ikke direkte tilknyttet påsken som høytid, men ett sted må jo en tradisjon oppstå. Dette er vårt bidrag.

10. Bejeweled
At et spill er gammelt betyr ikke nødvendigvis at det ikke hører hjemme på en Topp 10-liste som denne. Påsken er jo bygd opp av tradisjoner, så hvorfor ikke inkludere et tradisjonelt puzzle-spill? Bejeweled er et perfekt spill for både lange og korte økter, og ved å legge til dine ferievenner vil konkurransen om topplasseringene i de mange modusene aldri ta slutt. Hvis du har opplevd å være hektet på Candy Crush, så kan vi opplyse om at dette er spillet godtesagaen bygger på - det er bare mye bedre.

Topp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesola

9. Jelly Splash
Hvis man ser forbi kjøpepress og skyhøy vanskelighetsgrad, er Jelly Splash en aldri så liten perle blant spill som fungerer som enkel tidtrøyte. Du har fem sjanser før du må vente på nye liv, men dette kan enkelt manipuleres ved å stille frem klokken på mobilen (husk å stille tilbake etterpå slik at du ikke glemmer lammelåret i ovnen). Jobben er ganske enkelt å koble sammen likefargede symboler for å løse ulike oppgaver. Det blir ganske fort vanskelig, og kan virke en anelse tilfeldig til tider, men det er fortsatt et spill som hjelper deg å trene de små grå så vel som tålmodigheten.

Dette er en annonse:
Topp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesola

8. Flappy Bird
Dette spillet fortjener å bli nevnt rett og slett på grunn av alle kontroversene som oppstod etter at det ble fryktelig populært, men vi ønsker å legge til at det også er et godt mobilspill. Trykk på skjermen for å gi fuglen din et flaks, men sørg for å ikke treffe bakken eller rørene. Det er et veldig enkelt opplegg, men et veldig vanskelig spill, som de færreste faktisk mestrer. Var du ikke raskt nok ute til å laste det ned før det ble fjernet, så kan du sikkert laste ned en av de 40 klonene som legges ut på daglig basis.

Topp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesola

7. The Room 1 og 2
Det er riktig nok ikke mordgåter slik vi er vant til i påsken, men det er i det minste gåteløsing på høyt nivå. Her gjelder det å forstå mekanismer som slipper deg stadig nærmere en løsning. Ved å trykke, skyve, vri eller snu på ting løser du gåter på en utrolig lekkert designet måte. Dette er på mange måter slik spill skal være på touch-skjermer. Skaff deg like gjerne begge to før ferien. Du kommer ikke til å angre.

Dette er en annonse:
Topp 10 mobilspill i påskesola

6. Extreme Road Trip 2
Hva er påsken uten litt bilkjøring? Vi vet av erfaring at det kan gå en kule varmt i bilen når man står i kø, og da kan det være til stor hjelp at passasjerende ikke kommer med tips om hvor dere egentlig burde ha kjørt. Én løsning er å sørge for at alle (unntatt sjåføren) er opptatt med spill som Extreme Road Trip 2. Det er en slags endless runner-versjon av Tiny Wings, bare med nitro og fete biler. Det kan også fungere som enkel utblåsning for sjåføren, men husk i så fall å parkere bilen først.

Topp 10 mobilspill i påskesola

5. Device 6
Ingenting er som en god bok i ferien - bortsett fra en god, interaktiv bok, selvfølgelig. Dette spillet kommer fra svenskene i Simogo (som også stod bak Year Walk), og her skal du løse en rekke vanskelige gåter for å komme deg videre i historien. Simogo er veldig flinke til å skape guffen stemning, så vi anbefaler ikke at du spiller dette før du har besøkt utedoen for kvelden.

Topp 10 mobilspill i påskesola

4. SC: 14 Ski Challenge
Det sier seg kanskje litt selv at det dukker opp et skispill på denne listen, men Ski Challenge er ikke et hvilket som helst skispill. Med tidvis irriterende høy vanskelighetsgrad i utforbakken kan det spøke for overlevelsen til ditt iOS-apparat, men man er jo bare nødt til å prøve én gang til for å sikre seg familiens bestetid. Her kan dere måle krefter i tradisjonsrike løyper som Kitzbuehel, Garmisch eller Beaver Creek mens dere sitter lunt og godt i en hytte på Hafjell.

Topp 10 mobilspill i påskesola

3. Threes
Noen dager er været for dårlig til å stikke ut på tur. Da kan det være ekstremt frustrerende at alt av kryssord og sudoku som ligger og slenger på hytta allerede har blitt løst av tanter og onkler (eventuelt blitt ødelagt av familiens minste medlemmer). Heldigvis finnes spill som Threes. Her blir du presentert for et rutenett på 4x3 ruter, og målet er å matche tall i 3-gangen. Planlegging er nøkkelen til suksess, for det blir fort vanskelig.

Topp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesola

2. Limbo
De danske indieutviklerne i Playdead Studios vant manges hjerter da de slapp Limbo sommeren 2010, og tre år senere kom det til slutt ut på iOS. Vi har ikke for vane å rose konsoll- eller PC-spill som slippes til bærbare enheter med touch-kontroll, men her er ett av unntakene som bekrefter den berømte regelen. Med hodetelefonene på blir Limbos dystre og groteske eventyr en altoppslukende opplevelse, og det er gode muligheter for at du blir nødt til å fullføre hele spillet i én omgang. Her gjelder det å løpe, hoppe og aktivere ulike former for brytere, og det fungerer faktisk sømløst på touch-skjermen.

Topp 10 mobilspill i påskesola

1. Monument Valley
Dette er kanskje det vakreste spillet du finner på iOS (og snart Android), men i tillegg til å være pent å se på er det også en fornøyelse å spille. Utviklergjengen i Ustwo har truffet blink med et spill som er akkurat passe vanskelig uansett alder, og som underholder hele timen det varer. Monument Valley baserer seg på optiske illusjoner som du skal vri og vende på for å lede din lille hovedfigur gjennom en rekke utfordringer. Nydelige harpetoner klinger mens du manipulerer brettene, og fargepaletten og designet er så vakkert at man ofte stopper opp kun for å nyte de visuelle inntrykkene. Vi skal ikke påstå at Monument Valley vil bli det du husker best fra påsken 2014, men det er store muligheter for at det kommer til å bli nettopp slik. Husk bare å la de du er sammen med få ta del i nytelsen, for dette er bedre enn all verdens appelsiner og Kvikk Lunsj til sammen.

Topp 10 mobilspill i påskesolaTopp 10 mobilspill i påskesola

God påske!



Loading next content