Norsk
Gamereactor
artikler

Slik blir du en pro gamer

Skal man bli best må man regne med mange treningstimer, men det er også viktig å ha fokus på rett sted. Her er fem sikre stalltips på veien mot å leve av favorittspillet ditt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

1. Kjenn din fiende
Dataspill som konkurransesport har vokst i rasende fart de siste årene. Hvis du virkelig vil satse på spillingen har det derfor aldri fantes en bedre tid å gjøre det på. Samtidig betyr det at konkurransen er beintøff og at veldig mange kjemper om de samme pengene. Kunnskap er derfor viktig. Kunnskap om hvordan motstanderne dine spiller, slik at du vet hvordan du skal utmanøvrere dem. Hold øye motstanderne dine, gjør research, spill smart og vær forberedt.

2. Tren hver dag
Å kjenne spillet som sin egen baklomme er den beste måten å heve seg over den andre spillerne på. Spiller du Dota 2 må du kunne alle de hendige hurtigtastene og spiller du Call Of Duty må du vite hvor de vanligste spawning-punktene befinner seg. Også her er kunnskap lik makt. En virkelig god spiller ser forbi pikslene på skjermen og lærer seg å kjenne reglene og systemene som styrer spillet. Til slutt er muskelminne alt du trenger for å lykkes.

3. Tenk på helsa
Selv om du bør trene hver dag kan du ikke sitte foran skjermen absolutt hele tiden. Det er viktig å kjenne din egen kropps begrensninger og ta pauser før du blir utmattet. Det er også viktig å holde seg avslappet. Noe så enkelt som å la hendene hvile når det er pauser i spillet hjelper til med å holde blodsirkulasjonen og reaksjonsevnen din på topp. Hvis du blir for anspent kan du banne på at den neste runden ikke kommer til å gå særlig bra...

4. Velg riktig utstyr
Hjemmesiden til Starcraft-proffen Sean "Day9" Plott er et godt eksempel på viktigheten av å velge riktig spillutstyr til jobben som ligger foran deg. Plott spiller dataspill på heltid, og han har etter hvert utviklet en slags vitenskap rundt det å finne gamingutstyr som passer best mulig til å dominere i Starcraft II. På nevnte nettside finner du hundrevis av innlegg som diskuterer alt fra ergonomi, motivasjon og optimisme, til fingerferdighet og strategier.

Dette er en annonse:

5. Tap hele tiden
Ingen idrettsutøver har noen gang gått fra seier til seier hele tiden. I hvert fall ikke til å begynne med. Det er ikke gøy å tape, men det er viktig i forhold til å utfordre seg selv. Man lærer seg å beholde roen i møte med motgang, og man oppdager hele tiden hvor stort forbedringspotensiale man faktisk har. Ingen trening er så god som å spille mot folk som er bedre enn deg, og når dagen kommer der du ikke klarer å finne noen bedre, ja da er du blitt den beste!

Slik blir du en pro gamer
Kan du bli en enda bedre spiller?


Loading next content