Norsk
Gamereactor
artikler

Mer iPhone, bokstavelig talt

Med konkurransedyktige skjermer, kombinert med alt som har gjort iPhone til en av de ledende smarttelefonene, er Apple tilbake i teten...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Apple har måttet tåle en hel del kritikk den siste tiden, både før og etter de slapp iPhone 6 og den enda romsligere iPhone 6 Plus. I forkant ble de kritisert for å ha havnet bak konkurrenter som Samsung, LG og Sony, som alle hadde populære telefoner med større skjermer å tilby kundene sine. I etterkant har kritikken vært akkurat den samme, selv om iPhone 6 og i hvert fall iPhone 6 Plus faktisk tilbyr større skjermer. For meg virker det litt pussig å fortsette klagingen når man får det som man vil, men det er vel "too little, too late" som er tankegangen bak.

Når det er sagt vet jeg ikke om jeg er enig. Det er riktig nok ikke noe behov for å rose Apple opp i skyene lenger, men jeg synes de fortjener litt credit. iPhone 6, både med eller uten Plus, viser nemlig en vilje hos selskapet som ikke har vært der tidligere. En vilje til å se at konkurrenter faktisk kan ha gode ideer de også. Ettersom iPhones og iPads har hatt så mye å si for utviklingen av smarttelefoner og nettbrett helt fra begynnelsen av, har Apple levd i en slags tåke av sin egen tilfredshet. De hadde den overlegne telefonen og de hadde de kreative, smarte ideene. Frem til disse nye modellene ble lansert hadde de eksempelvis tviholdt på de begrensede skjermstørrelsene på tross av alle de konkurrerende modellene, fordi Steve Jobs var skeptisk til telefoner man ikke kunne bruke med kun én hånd. Det er i seg selv en helt ok idé, men ideen om større skjermer man kan gjøre mer med, er også god. Dessuten er ikke enhåndsbruk ensbetydende med små skjermer, det gjelder bare å finne kreative, enkle løsninger på problemet.

Mer iPhone, bokstavelig talt
Money Talks: Ved hjelp av NFC-teknologi (near-field communications) ønsker Apple å forvandle Iphone 6 til en slags digital lommebok, men det er foreløpig uklart om Apple Pay- løsningen kommer til Norge. Foto: Apple

Slik løsninger har Apple tradisjonelt har vært veldig gode på å finne, og de er det fortsatt. Med et enkelt dobbelttrykk på hjem-tasten, spretter innholdet på skjermen nedover, slik at ikoner eller hva som måtte befinne seg øverst plutselig er tilgjengelig selv med bare én hånd. Enkelt og smart, slik som iPhones alltid har vært. Ved å tenke litt utenfor boksen har man fått en iPhone som kan konkurrer med de andre telefonene på skjermstørrelse, samtidig som man har bevart Jobs' visjon.

Dette er en annonse:

Utover dette er begge de nye iPhone-modellene gode telefoner. De har en utpreget luksusfølelse i materialene og byggkvaliteten, og aldeles nydelige, fargesterke skjermer. Det er også vanskelig å se for seg en telefon du ikke kan åpne med fingeravtrykket ditt, når du først har blitt vant til det. iOS-systemet er ikke åpent på samme måte som for eksempel Android, men for de aller fleste vil det dekke alle behov. Personlig synes jeg iOS fortsatt er det mest brukervennlige systemet, selv om forskjellene har blitt mindre med årene.

Mer iPhone, bokstavelig talt
Foto: Apple

Når det er sagt er det ikke så himla mye banebrytende nyheter her heller. De nye modellene har forbedrede kameraer og raskere prosessorer, men de parkerer ikke telefonene du får til samme pris fra konkurrentene. Nå som skjermstørrelsene ikke er så ulike lenger handler det i stor grad om personlige preferanser, slik det gjorde før de «digre» telefonene trådde inn i markedet. Med iPhone 6 eller 6 Plus får du en fullverdig iPhone. Du får en telefon som er rask, smidig og brukervennlig, med god byggkvalitet i alle ledd. Du får også iOS-systemet som etter min mening er det mobile operativsystemet som er lettest å ha med å gjøre, men har du ikke likt iOS før vil ikke de ekstra tommene på iPhone 6-skjermen omvende deg.

Alt i alt vil jeg ønske iPhone 6-modellene velkommen med i kappløpet blant de moderne smarttelefonene med hendige, store skjermer. Det ser litt komisk ut når man prater med telefonen til øret, men jeg tror fordelene oppveier denne ulempen selv blant de mest forfengelige. Hverken iPhone 6 eller iPhone 6 Plus er selvskrevne som den beste mobilen på markedet, men de er i større grad kandidater enn iPhone 5, og siden 5S, var i fjor og forfjor. De er gode, solide (våre har ikke bøyd seg) telefoner, som nå kaster like store skygger som lovprisede erkerivaler.

Dette er en annonse:

Gamereactor kommer tilbake med inntryk og meninger om iPhone 6 Plus som spillenhet.

Du finner spesifikasjonene til alle iPhone-modellene hos Apple.

Mer iPhone, bokstavelig talt
Foto: Apple


Loading next content