Norsk
Gamereactor
artikler

Åpen klasse 2014

Det skjer så ufattelig mye i løpet av et år at man kunne hatt kategorier for alt mulig. Derfor har vi samlet et knippe med ti vinnere, i oppladningen til selve årets spill i morgen!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
Åpen klasse 2014

Årets overraskelse: Middle-earth: Shadow of Mordor
Sjanger: Action | Utvikler: Monolith Productions | Plattform: Multi | Les anmeldelsen

Da Warner Bros. Interactive først viste frem Shadow of Mordor var vi i ekstase, men med et hint av skepsis. Alt virket så orkestrert og forhåndsbestemt i videosnuttene de viste oss. Selv om Nemesis-systemet virket utrolig spennende, hang det en slags tordensky over det. Kunne noe slikt faktisk fungere, og ville det faktisk være kult lenge eller bli kjedelig etter en kort stund? Heldigvis viste det seg at det hele funket utmerket. Det var både kult og irriterende når du møtte på den samme orken én gang til. Kult fordi denne gangen hadde han et stort arr over ansiktet og prøvde å stikke av i frykt. Irriterende fordi du ikke drepte orken ved det første møte. Shadow of Mordor var helt klart spillet som overrasket oss mest i 2014. Ikke nok med at Nemesis-systemet fungerte utmerket, slåssystemet føltes fantastisk, historien var rå, grafikken var pen og musikken var himmelsk.

Åpen klasse 2014
Dette er en annonse:

Årets utvikler: Respawn Entertainment

De brukte farlig lang tid på debutspillet sitt, men ingen kan si noe annet enn at ventetiden var verdt det. Teamet ledet av veteranene Jason West og Vince Zampella tok alt som fungerte i Call of Duty-oppskriften, kastet alt som var utdatert og la til gigantiske roboter. Titanfall har gjennom hele året vært spillet vi går tilbake til. Vi får aldri nok. Snakk om å legge lista skyhøyt!

Åpen klasse 2014

Årets musikk: Halo: The Master Chief Collection
Sjanger: Action | Utvikler: 343 Industries | Plattform: Xbox One | Les anmeldelsen

Dette er en annonse:

Da Halo: Combat Evolved skulle lages, fortalte Bungie Marty O'Donnell at de ønsket musikk som var episk, mystisk og med urgammel tone. Det er ingen hemmelighet at Halo-seriens episke orkestermusikk overgår det meste man finner i spillverdenen, men vi ble likevel tatt på senga av nyinnspillingen av lydsporet da Master Chief-kolleksjonen ble lansert. Når man sømløst hopper mellom Halo 2 og Halo 2: Anniversary, skinner det gjennom hvor mye jobb som er lagt i nyinnspillingen. Ikke bare er lydkvaliteten enestående, men mye ny musikk har blitt komponert og lagt til i gjenopplivelsen. Med på båten er de profesjonelle gitaristene Steve Vai og Misha Mansoor, og de revitaliserer musikken med episke gitarriff i god Halo-ånd. Halo: The Master Chief Collection var ingen en suksessfull lansering for Microsoft, men det storslåtte lydsporet kan ingen ta fra dem.

Åpen klasse 2014

Årets skandale: Uferdige spill lansert for tidlig

I 2014 så flere utviklere seg nødt til å tilby komensasjoner i form av gratis DLC-pakker eller spill til betalende kunder, som ikke hadde mottatt spill som stemte overrens med markedsføringen på forhånd. Det høres nesten absurd ut, men spill som Driveclub, Assassin's Creed: Unity og Halo: The Master Chieft Collection ble sluppet såpass lenge før spillene var ferdigutviklet at en rekke spillere slet med omfattende bugs og tekniske problemer. Særlig online var problemene mange, og det skulle ta over en måned før eksempelvis Halo: MCC-spillerne kunne spille med andre overhode. Denne trenden er vi i Gamereactor svært kritiske til, og vi håper det blir med 2014 for lansering av spill som ikke er klare for det. Da er det bedre med utsettelser. Vi håper branjsen har lært.

Åpen klasse 2014

Årets remake: Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Sjanger: Eventyr | Utvikler: Pinkerton road Studio | Plattform: PC, Mac, Android, iOS

Det er 20 år siden vårt første måte med skribenten Gabriel Knight, og jøss som vi har savna fyren. I remaken Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (phew, for en munnfull), som er basert på det originale spillet skrevet av Jean Jensen, møter vi nok en gang Gabriel Knight fra New Orleans. Han prøver å komme opp med en idé til sin nye bok, og snubler over voodoo-baserte mord. Dette sender Gabriel inn i en spiral av intriger på tvers av hele New Orleans. Gabriel Knight kan regnes som et av tidenes beste point-and-click-eventyrspill, og dette tar alt som gjorde originalen bra og finpusser alle delene. Greit nok, det var en liten skuffelse at Tim Curry ikke var tilbake i rollen som Gabriel, men Jason Victor gjorde en fremragende jobb og har et snev av Curry i stemmen. Vi krysser nå fingerne for at det kommer flere remakes av gamle Sierra-spill i fremtiden, spesielt om de er så bra som dette.

Åpen klasse 2014

Årets håndholdte: Hearthstone: Heroes of Warcraft
Sjanger: Strategi | Utvikler: Blizzard Entertainment | Plattform: iOS, Android | Mer om spillet

Alt Blizzard tar i blir til storslagne eventyr om massive kriger, dommedag og ultimate heltedåder. Så hvordan ville det gå da de skulle lage et lite kortspill for mobile enheter? Overraskende bra faktisk. Hearthstone er et utfordrende, underholdende og vanedannende spill, som har klart å fange Blizzard-magien i sin knøtt lille mobile pakke. I tillegg har det en god betalingsmodell, sømløs flerspiller mellom alle plattformer, og føles like naturlig å spille både med pekefinger som med datamus.

Åpen klasse 2014

Årets utvidelse: Diablo III: Reaper of Souls
Sjanger: Rollespill | Utvikler: Blizzard Entertainment | Plattform: PC, Mac, PS4 | Les anmeldelsen

Den eneste grunnen til at Diablo III: Reaper of Souls ikke er på årets beste-listen vår er fordi det ikke rent teknisk kan regnes som et fullbyrdet spill. Det er tross alt en utvidelsespakke, selv om den har mer innhold enn hva det er normalt å putte i slike. Den befester likevel grepet Diablo III har over alt som finnes av ARPG-spill. For å nevne noe av det nye de har lagt til: Et helt rått nytt kapitel som tar for seg en av de kuleste karakterene i Diablo-universet, Malthael, dødsengelen. En kul ny klasse i form av Crusader. Adventure-modusen, som gir nytt liv til Sanctuary. Bunties, som sender deg på eventyr for å drepe bosser rundt omkrin. Reforging, som lar deg endre statistikk på utstyr og til slutt transmogrification, som lar deg endre utseende på utstyret ditt. Dette er bare litt av det Blizzard har valgt å dytte inn i utvidelsespakken til et av verdens beste action-rollespill.

Åpen klasse 2014

Årets remaster: Grand Theft Auto V (PS4/X1)
Sjanger: Action | Utvikler: Rockstar | Plattform: PS4, X1 | Les anmeldelsen

Det ble sluppet en hel del remakes og remasterede utgaver av spill i år, og takket være en mengde utsettelser vil nok mange si at årets kanskje to beste spill faktisk var nyversjoner av spill fra i fjor. Vi snakker naturligvis om The Last of Us til Playstation 4 og Grand Theft Auto V til både PS4 og Xbox One. Sistnevnte trakk det lengste strået ettersom Rockstar hadde gjort så mye mer enn å bare pusse opp grafikken i next gen-utgaven. De hadde lagt til en masse hemmelige godbiter, samt muligheten til å spille gjennom hele det kritikerroste dramaet fra førsteperson. Det var litt som å få et flunkende nytt spill sammen med et av fjorårets beste i oppusset drakt. Det er slik remasters skal lages!

Åpen klasse 2014

Årets veteran: World of Warcraft (nå med Warlords of Draenor)
Sjanger: MMORPG | Utvikler: Blizzard Entertainment | Plattform: PC, Mac | Mer om spillet

Ti år er en mannsalder innen gaming. I ti år har vi ventet på en oppfølger til Star Wars: Knights of the Old Republic II, vi har fått en oppfølger til Rome: Total War, og GTA har rukket å ta oss fra San Andreas til Liberty City og tilbake. På ti år har vi vært innom intet mindre enn tre konsollkriger, og opplevd at PC Master Race har gått fra å skryte av megabytes til å skryte av gigabytes. Og i ti år har vi spilt World of Warcraft, som nå er oppe i ti millioner abonnenter igjen etter den gigantiske utvidelsespakken Warlords of Draenor. Og ingenting tyder på at denne aldrende veteranen vil gå av med sin velfortjent pensjon med det første.

Vi kårer årets beste i nye kategorier hver dag fra Bittelille julaften til selveste Nyttårsaften. Etter hvert som de publiseres finner du alle kåringene her.



Loading next content