Norsk
Gamereactor
artikler

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014

Gameplay-videoer har fylt Youtube til randen, og visse spill så vi mer av enn andre. Dette er noen av de mest populære spillene vi tok opp i 2014...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

2014 har vært et stort år for gameplay-videoer. Året har vært fylt både med nestegenerasjonsperler og indiespill med uforutsett popularitet, og gameplay-miljøet har vist frem begge sider med millioner av videoer på Youtube. For rundt ett år siden lagde Youtube en egen kanal under deres «Best Of YouTube»-samleside kun for gameplay, og siden da har siden blitt fylt opp av både nye og gamle fjes. Med Pewdiepie som kapteinen av gameplay-skipet med hele 32 millioner abonnenter (!) ser det ut til at gameplay-videoer har kommet for å bli. Så hva var det egentlig Youtube-personlighetene spilte i år?

Her er 5 av de største gameplay-trendene fra 2014:

1. Five Nights At Freddy' s 1 og 2
Årets største gameplay-trend var uten tvil Five Nights At Freddy´s. Jumpscare-spillet, som vokste seg massivt mye takket være Youtuber Markipliers serie med nærmere 20 FNAF-relaterte videoer, startet kun som et Steam Greenlight-spill, først utgitt via Desura i august. Innen november hadde spillets utvikler Scott Cawthon fått gitt ut oppfølgeren, samt originalen på flere plattformer, deriblant iOS og Android, og spillet ble årets største gameplay hit. Kritikere kalte også pek og klikk-spillet et gjennombrudd i skrekksjangeren, og det har fått flere hyllester i spillverdenen, inkludert en populær GMOD-versjon. Av de over 400,000 gameplay-videoene med FNAF-gameplay som har blitt sluppet den siste tiden, så er det Markipliers første video av spillet som er mest populær, med over 18 millioner views.

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014
Dette er en annonse:

2. Grand Theft Auto V
Det kom ikke som en stor overraskelse av Grand Theft Auto V ville være på listen over årets mest populære gameplay-videoer. Med all suksessen spillet har hatt det siste året var det ingen overraskelse at flere store Youtubere ville kaste seg over spillet. Med nesten en million GTA V gameplay-treff er spillet en suksess også her, og variasjonen mellom typene gameplay har vært spennende å følge. Spesiel verdt å nevne er den populære britiske gameren TheSyndicateProjects over 2-timer lange livestream hvor han bruker over 26 millioner dollar og slipper unna politiet i en Bugatti. For lang for noen, men underholdende for de nesten 14 millionene som har sett videoen.

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014

3. Goat Simulator
Det virket som om internett ikke fikk nok av geiter etter bølgen av hylende geiter fra 2013, og Goat Simulator ble en av de største simulatorspillene i år. Simulatorsjangeren har kanskje blitt en av de spillsjangrene som ingen forutså ville vokse seg så stor som den gjorde. For det faktumet at 98 prosent av alle simulatorene er forferdelig dårlige er nettopp hva som gjør dem til gameplay-gull. Goat Simulator var 2014s Surgeon Simulator, og likt som året før var det ikke det eneste simulatorspillet som ble populært. Sjangeren har generelt blitt en hit, og du finner få gameplay-kanaler uten minimum en simulatorspillvideo.

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014
Dette er en annonse:

4. Garry's Mod
Garry's Mod, også kjent som GMOD, har blitt en gameplay-kjenning på Youtube. Sandkassespillet, som originalt var ment som en mod for Half-Life 2, ble gjort om til et frittstående spill for PC, OS X og Linux, og har åpnet for hundrevis av forskjellige maps, våpen og skins. Det er ingen overraskelse at Five Nights At Freddy's GMOD-gameplay har toppet Youtube den siste tiden, men Prop Hunt og Trouble In Terrorist Town har også vært ofte sett i kjente Youtube-fjesenes kanaler. Flere av medlemmene i gameplay-gruppen The Creatures har spilt GMOD det siste året, deriblant Kootra og Uberhaxornova. Sistnevntes GMOD Storm Chasers-video har over én million visninger.

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014

5. Minecraft
Selvfølgelig må Minecraft inn på listen. Hvorvidt man elsker eller hater det, så har enhver gameplay-fan sett på minst én video av spillet. På mange måter var det Minecraft som startet hele trenden, og gameplay-personligheter som CaptainSparklez og SkyDoesMineCraft har nettopp dette spillet å takke for sin popularitet. I år var det Playstation 4-gameplay fra spillet som dominerte, og overnevnte spillere hadde stor suksess med spillet i 2014 som i 2013. SkyDoesMinecraft fikk til og med sjansen til å være med i Lady Gagas G.U.Y musikkvideo takket være spillet - som Gaga tydeligvis er superfan av.

Minecraft er et spill man enten elsker eller hater. Morsomt er det uansett å se fire voksne menn som hater Minecraft lide seg gjennom med altfor mye skriking.

Gameplay-videoene vi så på Youtube i 2014

Mest populære gameplay video: Pewdiepies Funny Compilation
Pewdiepie topper listen over mest-sette spillvideo med sin «Funny compilation #2», som har hele 42 millioner visninger. Ja, du leste riktig. GTA V, Baking Simulator, Skate 3, South Park: The Stick of Truth og Goat Simulator er bare noen av spillene Felix spiller gjennom. Hvorvidt du vil le eller lukke PCen før videoen er slutt spørs om du liker høy skriking og barnslig humor eller ikke. Det, og flyvende kuer.

Enten du elsker eller hater ham, så er Pewdiepie kongen av Youtube, og han har åpnet for det fantastiske gameplay-miljøet som har veldig mange seere.

Hvilke Youtube-personligheter så du mest på i 2014?



Loading next content