Norsk
Gamereactor
artikler

2015: De heteste av de hete

Gamereactor har sett nærmere på spillåret 2015 og plukket ut tolv favoritter som vi mener er de heteste av de hete...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter alle utsettelsen av spill i 2014 ser det ut til at dette året kan bli litt i travleste laget for spillere som gjerne vil ha med seg alt som skjer. Gamereactor tok på seg oppgaven med å skaffe en oversikt over de heteste spillene, og vi endte opp på 40 (!) titler selv om vi var veldig strenge. Målet var å koke det hele ned til en liste på ti spill, men etter mye frem og tilbake måtte vi innse at dette ikke var mulig. Derfor presenterer vi her de tolv absolutt heteste spillene du bør sjekke ut i 2015.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 10. februar

12. Evolve
Det er mange grunner til å glede seg til lanseringen av Evolve 10. februar, og helt grunnleggende er folkene som står bak. Turtle Rock Studios traff en formel som ressonerte med veldig mange spillere da de serverte Left 4 Dead, og skal vi dømme etter det vi har fått prøve av deres kommende spill ser det ut til at de leverer varene igjen. Vi oppfattet oppskriften med fire mot én som risikabel da Evolve ble annonsert, men testingen viser at dette kan bli veldig vanedannende. Forhåpentligvis finner utviklerne en balanse som er like moro enten man er alene mot fire jegere, eller sammen med med tre andre mot et fryktinngytende beist. Vi elsker utvikling av spillmediet, og Turtle Rock Studios har kompetanse til å gjøre det riktig.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 4. kvartal
Dette er en annonse:

11. Star Wars Battlefront
Vi husker fortsatt gåsehuden som bredte seg over redaksjonen da vi satt foran E3 2013 og innså at spillet EA viste frem var Star Wars Battlefront. De aller fleste har et forhold til filmsuksessen, og det er nettopp den originale trilogien som er hovedinspirasjonen når utviklerne hos Dice jobber med dette spillet. Dice er forøvrig ikke mer beskjedne enn at de har sagt at dette skal bli det beste Star Wars-spillet noensinne, noe som ville vært en rimelig drøy prestasjon. Men, som de selv sier: «Star Wars handler om å gjøre eller ikke gjøre - det finnes ingen mellomting». Vi krysser fingrene for at gameplay-traileren fra 2014 holder ord, og at vi innen året er omme har kjempet de godes sak på et snødekt Finse. Måtte kraften være med Dice i deres arbeid.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 4. kvartal

10. Rise of the Tomb Raider
Spillverdens største heltinne, Lara Croft, har vært i sentrum for mye kontroverser i det siste. Da det kom frem at det forrige spillet skulle starte serien på nytt fra bunnen av ble mange fans skeptiske, men heldigvis ble det ferdige produktet en perle av et actionspill som snudde skepsis til forventninger til fortsettelsen. Derfor kom det som et slag i ansiktet for mange da Microsoft sikret seg rettighetene til oppfølgeren, Rise of the Tomb Raider. Dette betyr at spillet kun skal slippes til Xbox One og Xbox 360, i hvert fall i første omgang. Likevel synes vi Rise of the Tomb Raider fortjener en plass på listen ettersom grunnlaget er så bra. I det forrige kapitlet gikk Lara fra å være en uskyldig jente til å bli en fryktløs eventyrer, og dette spillet skal skildre forvandlingen videre til kvinnen hun alltid var ment å være. Det er nesten litt synd at vi må vente helt til neste jul før vi kan kaste oss ut i det.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2015
Dette er en annonse:

9. Quantum Break
Finske Remedy er grundige i arbeidet sitt. De slipper ikke ut årlige spill eller endeløse oppfølgere, men konsentrerer seg om spennende konsepter og nyskapende gameplay. Max Payne og Alan Wake er begge eksempler på dette, og med Qauntum Break satser de igjen på innovasjon. Ikke bare introduserer det spennende mekanikker der du manipulerer tiden, spillet skal også slippes side om side med en live action TV-serie som skildrer intrigene innad i det onde selskapet du kjemper mot når du har kontrolleren i hendene. Hadde et mindre rutinert utviklerhus stått bak dette hadde vi nok vært skeptiske, men som sagt, Remedy gjør ikke noe halvveis.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 3. kvartal

8. Halo 5: Guardians
Hvis vi ser bort fra den veldig problematiske lanseringen av Halo: The Master Chief Collection, så er det ikke til å stikke under en stol at 343 Industries har medvind når det kommer til Halo. Halo 4 ble veldig godt mottatt av fansen, og i januar kjøres det en åpen beta med flerspilleren til det kommende Halo 5: Guardians som har vekket stor begeistring her i redaksjonen. Det ser ut til å bli det Halo-spillet som avviker mest fra serien slik vi kjenner den, men det er fortsatt Halo i kjernen - og det er godt. Det er tydelig at 343 Industries tar kompetetiv spilling og E-sport på alvor, og med Halo 5: Guardians ser det ut til at serien plasserer seg på en helt egen hylle innen skytespillsjangeren. Vi gleder oss.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2015

7. The Division
Ubisoft Massive ga oss hakeslipp, bakoversveis og det som verre er da de viste frem The Division en junidag i 2013. De mest håpefulle av oss tenkte med spenning på den kommende konsollgenerasjonen, men i etterpåklokskapens navn vet vi jo at det vi så den dagen ikke er mulig på noe annet enn en blodtrimmet PC-rigg. Likevel gleder vi oss. Snowdrop-motoren lager fantastisk vakre spillmiljøer, og samarbeidsaspektet som presenteres i trailerne virker veldig interessant. Vi er dog smertelig klare over at de store spillene fra 2014 hadde problemer, og The Division kan fort lide samme skjebne. De svenske utviklerne har imidlertid gitt klar beskjed om at de ikke vil slippe et uferdig spill, og vi velger å la tvilen komme dem til gode.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2015

6. Just Cause 3
Glem The Elder Scrolls og Fallout et øyeblikk. Serien som virkelig feirer total frihet har Just Cause i tittelen. I rollen som agenten Rico Rodriguez handler det bokstavelig talt om å skape så mye kaos som over hode mulig. Greit nok, serien er ikke kjent for mektige historier eller briljant stemmeskuespill, men det er få spill man har det like moro med. Kombinasjonen av en fallskjerm og en gripehake man kan feste sammen to gjenstander med, er vanskelig å slå, og vi husker fortsatt den første gangen vi pepret en fiendtlig base med raketter og granater mens vi stod på taket av et passasjerfly vi hadde kapret midt i luften to minutter tidligere.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 4. kvartal

5. The Legend of Zelda Wii U
Helt siden krakket i spillbransjen på midten av 80-tallet har vi egentlig kun hatt én konstant i bransjen, én ting som aldri har slått feil, og det er Nintendos ufravikelige fokus på å levere komplette og gode spill. Denne politikken fører også med seg noen ulemper, og en av disse er at den enorme spillserien med Link og Zelda debuterer på Nintendos nye stasjonære konsoll først to år etter at den ble sluppet. Selv om et tidligere Zelda-slipp ville gitt et høyere salg av Wii U-konsoller enn det vi har sett så langt, så kunne ikke forventningene og spenningen vært skrudd stort høyere enn de er akkurat nå. Gameplay-videoen fra 2014 demonstrerte dessuten at utviklerne har fått til mye på Nintendos konsoll. Grafikken ser strøken ut, og designet de har valgt for The Legend of Zelda Wii U er så vakker at vi knapt klarer å holde hypen i nærheten av et fornuftig nivå. Kan Nintendo sitte inne med årets vakreste eventyr? Det er meget sannsynlig.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2. juni

4. Batman: Arkham Knight
Serien som endelig beviste at man faktisk kan lage mesterlige lisensierte spill skal få sin fortjente avslutning til sommeren. Batman Arkham-trilogien til britiske Rocksteady (fjorårets Arkham Origins var et sisdespor fra Warner Bros Montreal) har potensiale til å bli en av de beste actionseriene gjennom tidene dersom det tredje spillet lever opp til sine eminente forgjengere. I lys av dette er det greit at utviklerne har tatt seg god tid og utsatt spillet flere ganger, for å virkelig skvise ut hver eneste dråpe av Playstation 4 og Xbox One. Den store nyheten denne gangen er at man skal få sjansen til å kjøre den legendariske Batmobilen på tvers av en enda større og mer oppslukende utgave av Gotham City. Som en drøm gått i oppfyllelse på TV-skjermen...

2015: De heteste av de hete
Utgis: 19. mai

3. The Witcher 3: Wild Hunt
CD Projekt overlater ingenting til tilfeldighetene når det kommer til spillserien med Geralt of Rivia i hovedrollen. Dette har de såvisst slått fast med de to foregående titlene, og The Witcher 3: Wild Hunt har blåst oss av banen hver gang vi har sett det siden annonseringen. Den åpne verdenen er forlokkende i seg selv, men på toppen av dette kommer (forhåpentligvis) kul action, en altoppslukende historie, nydelige omgivelser og vanskelige valg som ofte handler om å velge mellom to onder. To utsettelser har ikke gjort dette mindre interessant. Snarere tvert imot, for vi vet at de polske utviklerne tar sikte på å lage en spillopplevelse så god som over hodet mulig.

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2015

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Mannen bak Metal Gear Solid-serien, Hideo Kojima, elsker å sprenge grenser, og han elsker å overraske. For mange ble det for mye av det gode da han presenterte det kommende The Phantom Pain som et uavhengig prosjekt fra et falsk selskap kalt Moby Dick Studios, før det omsider kom frem at The Phantom Pain var det femte MGS-spillet der Ground Zeroes var prologen. Hensikten var nok å skape blest rundt prosjektet, og det klarte såvisst Kojima, men for vår del hadde vi blitt like gira av å få den nakne sannheten med én gang. Metal Gear Solid til den nye konsollgenerasjonen innebærer å gå løs på en massiv åpen verden der du selv velger hvordan utfordringene skal løses og alle oppdrag kan takles på utallige vis. Det høres så forlokkende ut at vi nesten glemmer at Kiefer Sutherland har tatt over rollen som Snake etter David Hayter. Måtte han bevare arven vel...

2015: De heteste av de hete
Utgis: 2015

1. Uncharted 4: A Thief's End
Det er ikke til å komme utenom. Nathan Drake er spillverdens største sjarmør, og han har hovedrollen i en av de mest minneverdige action/eventyr-seriene gjennom tidene. De tre første Uncharted-spillene var alle ledene i å viske ut grensene mellom spill og film, med spennende plot, mektige scener og fremragende stemmeskuespill på menyen (med rutinerte Nolan North i spissen som Drake), ved siden av stramt og polert gameplay. I den første gameplay-videoen fra Uncharted 4: A Thief's End så vi nyheter som sniking i buskene og en gripehake man kan slynge seg rundt med, og takket være kreftene til Playstation 4 er grafikken lekrere enn noen gang. På slutten møtte Nathan dessuten også broren sin (stemmesatt av Troy Baker kjent fra spill som The Last of Us og Bioshock Infinite), uten at vi vet konsekvensene av dette ennå. Blir det co-op?

Den komplette listen med årets heteste spill finner du i Gamereactor-magasinet som slippes i midten av februar, men vi vil gjerne høre din mening allerede i dag.



Loading next content