Norsk
Gamereactor
artikler

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Ikke alle spillene har fått konkrete datoer ennå, men 2015 ligger likevel an til å bli tidens mest innholdsrike år. La oss gå gjennom den mektige listen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Batman: Arkham Knight
PC | PS4 | XONE | 2. JUNI | Se gameplay

Selv hvis britiske Rocksteady skulle rote til avslutningen på trilogien, kommer Batman Arkham-serien til ha en spesiell plass i spillbransjen i lang tid fremover. Det var serien som beviste at man faktisk kan skape noe fantastisk utfra en lisensbelagt merkevare, til forskjell fra de utallige elendige lisensspillene vi hadde sett frem til da. Ikke at vi forventer en nedtur her. Snarerer tvert imot var de to foregående Batman-spillene til Rocksteady (Arkham Origins stod Warner Bros Interactive Entertainment bak) så gode og sjangerdefinerende at studioet har gjort seg fortjent til vår nesten ubetingede tillit. Vi skriver nesten ettersom denne tilliten kommer sammen med skyhøye forventninger om at Batmans debut til de nye konsollene ikke bare skal matche, men helst overgå de forgående kapitlene. Heldigvis lover ting godt så langt. Grafikken alene er nok til å fange interessen vår, og den deilige, mørke stemningen vi husker fra forgjengerne er definitivt bevart. Gotham City er dessuten enda større denne gangen, og for å hindre at tiden skal gå med på kjedelig transport skal vi få kjøre Batmobilen. Det stemmer, vi skal endelig få kjøre Batmans tøffeste leketøy, og det ser rett og slett dødskult ut å skyte seg ut i toppfart og fortsette opp mot hustakene i fullt vingespenn!

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Rise of the Tomb Raider
XBOX ONE | XBOX 360 | 4. KVARTAL 2015 | Se trailer

Dette er en annonse:

At Crystal Dynamics jobbet med en oppfølger til Tomb Raider fra 2013, der serien ble startet på nytt fra bunnen av, kom ikke som noen bombe ved annonseringen på E3-messen i fjor sommer. Da det kort tid etter kom frem at spillet var eksklusivt for Microsofts konsoller, lot imidlertid ikke reaksjonene vente på seg. Tomb Raider-serien har tradisjonelt vært sterkere knyttet til Playstation og PC enn Xbox, og deler av fansen følte seg derfor forbigått og dårlig behandlet. I etterkant har det kommet frem at avtalen mellom Microsoft og Square Enix (som eier Tomb Raider-merkevaren) har en tidsbegrensning, men det er fortsatt uklart hvor langt fremover i tiden denne strekker seg. Uansett vil spillet kun bli sluppet til Xbox One og Xbox 360 i første omgang, og selv om flere formater hadde vært ønskelig er vi spente på å oppleve fortsettelsen av unge Lara Crofts reise mot å bli eventyreren vi kjenner fra tidligere.

Årsaken til dette er først og fremst den ypperlige jobben utviklingsteamet gjorde med forløperen. Crystal Dynamics tok et modig valg da de bestemte seg for å begynne serien på nytt, men det var det riktige valget. Det ga dem muligheten til å forme en mer personlig relasjon til spillverdens største heltinne, som frem til da hadde fremstått nesten som en isdronning. Greit nok, hun gikk fra å være en redd jente til å bli en fryktløs kriger i overkant raskt, men hun mistet aldri det menneskelige på veien. Legger man til at nye Tomb Raider fungerte ypperlig spillteknisk, og var særdeles vakkert å se på, er det ikke rart fansen på nytt forelsket seg i Lara. Denne gangen av flere grunner enn en åletrang latextopp og lårkorte shorts. Som navnet avslører vil Rise of the Tomb Raider fortsette der forgjengeren slapp taket, ved å skildre utviklingen til en ung eventyrer videre. Det er en reise vi så absolutt ser frem til å ta del i...

Spillkalenderen 2015 - Del 1

The Legend of Zelda Wii U
WII U | 4. KVARTAL 2015 | Se gameplay

Dette er en annonse:

Spillet mange mener burde vært sluppet sammen med Wii U er snart klart for lansering, og med tanke på interessen knyttet til Mario Kart 8 er det ikke utenkelig at også The Legend of Zelda til Wii U (vi forventer dog at det får et litt kulere navn enn som så) vil gi Nintendo-konsollen et tilsvarende løft. Denne tanken hjelpes naturligvis på vei av de makeløse bildene vi har sett fra eventyret, der vi skal få utforske en åpen verden som kunne vært hentet rett ut av et maleri. Vi vet ikke så mye om handlingen og gameplay-mulighetene foreløpig, men seriens far, spilldesigner Eiji Aonuma, har ved flere anledninger forklart at han ønsker å redefinere hva som utgjør et Zelda-spill. Dette skal han å oppnå blant annet ved å legge mindre vekt på å definere spesifikke områder som dungeons, og ved å tilby spilleren mer frihet. Vi tipper likevel at spillet vil ha den legendariske Zelda-følelsen...

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Årets viktigste spillmesser!

GDC
GDC står for Game Developers Conference og som navnet avslører er den primært rettet mot de som faktisk lager spillene. Likevel benytter stadig flere selskaper messen, som i år strekker seg fra 2. til 6. mars, til å annonsere spillene sine. En av grunnene er trolig at de slipper å dele scene med de aller største AAA-spillene, som normalt annonseres senere.

E3
Electronic Entertainment Expo, eller E3, er verdens største spillmesse hva annonseringer angår, og i 2015 som i en årrekke før, går den av stabelen i juni. Mer bestemt er dørene åpne mellom 16. og 18 juni, og det er forventet at bransjens største tungvektere entrer scenen for å annonserer og snakke om de største spillene deres. Det er alltid mange overraskelser på E3...

GAMESCOM
Mens E3 som regel har flest annonseringer er Gamescom-messen i Tyskland den største når det gjelder besøkstall. I år gjennomføres messen fra 5. til 9. august, og trenden fra de siste årene er at mange spillselskaper, og da særlig de europeiske, sparer minst et par av annonseringene til den årlige messen i Köln. Vi i GR skal naturligvis også ta turen.

TOKYO GAME SHOW
Tokyo Game Show har mistet litt av viktigheten sin sett med vestlige øyne de siste årene, men det er fortsatt en viktig messe for alle som liker spill fra Østen. Man får dessuten også en pekepinn på hvilke av spillene som trolig finner veien til våre lengdegrader. Datoene for årets TGS er ikke kunngjort ennå, men september har tradisjonelt vært måneden...

SPILLEXPO
De siste tre årene har Norge hatt sin helt egen spillmesse i form av Spillexpo på Norges Varemesse i Lillestrøm i begynnelsen av november. Omfanget er ikke like stort som på E3 eller Gamescom, men ivrige spillere har hvert år fått sjansen til å teste drøssevis av spill som ikke var lansert ennå. I år lover arrangørene en enda større messe enn de foregående årene.

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Just Cause 3
PC | PS4 | XONE | 2015 | Les forspill

Han er dyktig, Rico Rodriguez. Ikke bare kan han pakke en fallskjerm så tett at den ikke synes på ryggen hans, han kan til og med fylle den med uendelige mengder med skjermer for gjentatt bruk. I tillegg er han en mester med gripehaken sin, som funker vel så bra som fremkomstmiddel som et verktøy for å finne på faenskap. Han er alt i alt den ultimate agenten for å lage kaos, og i Just Cause 2 spilte han hovedrollen i et av de mest fornøyelige sandkassespillene noensinne.

Det er ikke rart at vi har ventet i spenning på mer, og etter flere år på pinebenken kom endelig annonseringen fra svenske Avalanche Studios. De jobbet ikke bare med Mad Max, de var også såpass godt igang med det tredje Just Cause-spillet at lanseringen var planlagt for 2015! Denne gangen går turen til en fiktiv øy ved Middelhavet kalt Medici, som Rico må befri fra en ond diktator ved navn General Di Ravello. Spillkartet blir omtrent på størrelse med øygruppen fra Just Cause 2, men denne gangen kan vi forvente enda større høydeforskjeller og dype underjordiske grotter. Ved siden av gripehaken og fallskjermen er dessuten Rico også utstyrt med en wingsuit denne gangen!

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Evolve
PC | PS4 | XONE | UTE NÅ | Les anmeldelse

Evolve er ett av to store 2015-spill som er lansert innen dette bladet når hendene dine (det andre er Dying Light). Turtle Rock Studios traff gull da de pønsket opp ideen til Valves Left 4 Dead, og den nye ideen deres der fire spillerstyrte jegere kjemper mot ett spillerstyrt monster, er enda mer spennende. Nå gjenstår det bare å velge sin favorittjeger - og favorittmonster!

Street Fighter V
PC | PS4 | 2015 | Se gameplay

Etter en masse sidespor i form av Super- og Ultra-utgaver har omsider Capcom annonsert at den største fightingserien deres er klar for hoppet fra IV til V. Dette skjedde i desember i fjor og den store overraskelsen var at Street Fighter V blir konsolleksklusivt for Playstation 4. Xbox-fansen fortviler, men ikke desto mindre er vi spente på hvordan serien utvikler seg videre.

Dead Island 2
PC | PS4 | XONE | 2. KVARTAL 2015 | Les forspill

Zombier, zombier og atter zombier står på menyen i Dead Island 2, som har fått det fengende tilnavnet "verdens minste MMO". Hvis spillet blir halvparten så morsomt som den briljante annonseringstraileren, og et par hakk mer unherholdende enn forløperen, kan dette bli et herlig om enn blodig eventyr på vårparten. Å knerte vandøde går aldri av moten.

Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1

Forza Motorsport 6
XBOX ONE | 2015 | Se trailer

Forza Motorsport 5 ble aldri noen kanonsuksess, men Forza Horizon 2 fikk raskt en trofast fanskare. Vi håper derfor at Turn 10 tar med seg alt det gode fra seriens open world-sidespor, når de igjen vender tilbake til baneløp på mer detaljert Xbox One-asfalt enn noen gang tidligere.

Star Wars: Battlefront
PC| PS4 | XONE | 4. KVARTAL 2015 | Se trailer

Et nytt Star Wars: Battlefront er et sånt spill horder av fans har drømt om så lenge at de nesten hadde mistet motet. I tide til den nye Hollywood-filmen kommer imidlertid et flunkende nytt eventyr fra rutinerte Dice, som lover det beste Star Wars-spillet noensinne!

Bloodborne
PS4 | 25. MARS | Se gameplay

Bloodborne blir ofte omtalt som Dark Souls til den nye konsollgenerasjonen, og det er mye riktig i den beskrivelsen. Utvikler From Software har nemlig tatt med seg den særegne oppskriften fra den nådeløst vanskelige serien deres, og pusset opp både grafikk og gameplay til Playstation 4...

Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
PC | PS4 | XONE | PS3 | X360 | 2015 | Se gameplay

Etter en noe forvirrende, men samtidig spennende annonsering, en smakebit på gameplay i Ground Zeroes, annonseringen av MGS Online og flere videoer som viser variasjonen det femte spillet i Metal Gear Solid-sagaen vil tilby, er vi mer spente på The Phantom Pain enn noen gang tidligere. Denne gangen skal vi innta rollen som Venom Snake, også kjent som Big Boss, for å infiltrere fiendtlige baser i en massiv åpen verden. Disse basene kan angripes på forskjellige vis, og til forskjellige tider på døgnet, og det er nettopp denne friheten som gjør MGS V så spennende. I tillegg har garantert spillregissør Hideo Kojima satt sammen en omfattende historie som kretser rundt alvorlige temaer, for å sette den særegne stemningen serien hans er kjent for...

Spillkalenderen 2015 - Del 1

The Order: 1886
PS4 | 20. FEBRUAR | Les anmeldelse

Gameplay-messig ser ikke The Order: 1886 ut til å sprenge noen barrierer, men når det gjelder settingen utvikler Ready at Dawn har konstruert til PS4-spillet, har de tilsynelatende gjort mye riktig. Spillet er satt til en alternativ versjon av London på slutten av 1800-tallet, der samfunnet trues av skapninger som er halvt menneske og halvt dyr. Etter flere hundre år i konflikt med disse beistene er menneskene iferd med å tape kampen, helt til de oppdager en eliksir de døper Blackwater. Det mørke vannet gir dem lengre liv og helbredende egenskaper, og sammen med kraftige steampunk-våpen gir Blackwater Orderen igjen en fair sjanse mot udyrene.

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Battlefield: Hardline
PC | PS4 | XONE | PS3 | X360 | 19. MARS | Les forspill

Du skal ikke lete lenge på nettet før du
finner folk som fortsatt ikke har kommet over skandalelanseringen av Battlefield 4. I lys av dette er det helt greit at BF: Hardline ble utsatt fra i fjor høst til den 19. mars i år, slik at historien ikke gjentar seg. Hardline er uansett et nokså annerledes spill enn de foregående titlene i serien, da man denne gangen skal kjempe for eller imot lovens lange arm i et slags politi-og-røver-konsept. Ved siden av en angivelig mer personlig historiedel om en politiagent som er undercover (bombe!), lover utvikler Viceral Games en rekke innovative moduser til flerspilleren, der blant annet biljakter spiller en større rolle enn tidligere.

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Screamride
XONE | X360 | 3. MARS | Se trailer

Forfriskende annerledes er vel en god beskrivelse av Xbox-spillet Screamride. Det er ikke banebrytende med en berg-og-dal-bane-simulator, det har vi sett før, men denne ser ut til å ta konseptet til bokstavelig talt nye høyder. Dessuten er en del av moroa at man skal ødelegge byggverket sitt i etterkant!

Fable Legends
XONE | 2015 | Se gameplay

Til forskjell fra tidligere blir ikke Fable Legends et tradisjonelt rollespill. I stedet bygges spillet rundt fire helter og én skurk, og de skal alle fem styres av ekte mennesker. I praksis spiller heltene et actionspill mens skruken styrer armeene sine som i et straegispill. Spennende, ikke sant?

Mortal Kombat X
PC | PS4 | XONE | PS3 | X360 | 14. APRIL | Les forspill

Som navnet avslører er dette det tiende spillet i den kanskje mest brutale fightingserien av dem alle, og denne gangen kan vi forvente mer grusomme fatalities enn noen gang før. Dessuten lover utviklerne en original og ikke-lineær historie knyttet til Scorpion og Sub-Zero, to av seriens veteranen...

Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1Spillkalenderen 2015 - Del 1

Halo 5: Guardians
XBOX ONE | 3 KVARTAL 2015 | Les forspill

Etter å ha testet spillet med egne hender kan den største forandringen, og samtidig den største forbedringen, i Halo 5 oppsummeres med ett ord: Bevegelighet. Vi elsker Halo, men sammenlignet med andre spill i samme sjanger har det alltid føltes litt stivt. Selve skytingen har alltid vært utrolig stram, men når det kom til hvordan man beveger seg rundt på slagmarken trakk serien det korteste strået. Dette er nå over. Bevegeligheten som introduseres i Halo 5 skaper en helt ny dynamikk på slagmarken. Det nytes, og det forandrer måten man spiller Halo på uten å fjerne det som gjør Halo til nettopp Halo. Hvis man vil ha den gamle opplevelsen har man uansett Halo: The Master Chief Collection, som omsider har fått onlinefunksjonalitet som ikke er fra 1990-tallet. Derfor er det deilig at Halo 5: Guardians våger å tråkke opp noen nye stier, slik at spartanerne igjen føles som råe fremtidssoldater!

Spillkalenderen 2015 - Del 1

Og det stopper ikke her! Få også med deg del 2 av spillkalenderen 2015.



Loading next content