Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

Microsoft lover en utrolig konferanse, men tror vi på dem?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er nok ikke alle av dere som er våkne under årets første E3-konferanse med Bethesda, men i stedet sparer all konsentrasjonevne til Microsoft starter sin konferanse 15. juni kl. 18.30. Phil Spencer, sjefen for Xbox-avdelingen, har allerede lovet oss et fantastisk show, og da er det kanskje ikke så rart at fantasien vår nærmest sprenges av forhåpninger og drømmer. Her har dere bare noen av tankene vi fikk skriblet ned med våre skjelvende og forventningsfulle fingre.

26. april ble Call of Duty: Black Ops 3 endelig offentliggjort. Vi var så heldige å få prøve spillet tidligere i år, mens Ola Nordmann måtte nøye seg med noen små trailere. Dette blir definitivt ikke tilfellet under E3. Microsoft har i nyere tid hatt et godt samarbeid med Activision og Call of Duty-studioene, og dette kommer ikke til å endre seg med det første. Derfor tror vi konferansen starter med en gjennomspilling av et oppdrag i historiedelen. Oppdraget kommer til å vise oss de nye mekanikkene spillet kan by på, samt det visuelle spranget Treyarch har gjort med den nye grafikkmotoren. Selvsagt kommer de også til å offentliggjøre at det nedlastbare innholdet vil komme til Xbox One først.

Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

Bare for å bli ferdige med de opplagte annonseringene fortsetter vi med Halo 5:Guardians. Dette blir første gang vi får oppleve rent gameplay fra historiedelen. Vi ble imponert av betaen, men nå ønsker vi å se hva 343 Industries får til på historiefronten med den nye maskinvaren. Vi tror nok de kommer til å vise oss en sekvens der man spiller som Master Chief, mens de sparer Agent Locke-delene til spillet faktisk lanseres. Som en ekstra bonus spår vi at Microsoft annonserer en ny beta under konferansen, denne gangen med større kart som blant annet gir rom for seriens velkjente kjøretøy.

Dette er en annonse:
Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

Microsoft fikk mye oppmerksomhet på fjorårets Gamescom-messe. Mye av det var positivt, men det de fleste husker er nok bråket rundt Rise of the Tomb Raider. De var nemlig veldig vage rundt utsagnet "eksklusivt til Xbox". Mange tenkte ikke over at de presiserte slippvinduet som "høsten 2015", og de tolket det derfor som at spillet ville forbli eksklusivt for alltid. Spencer har flere ganger presisert at det kun er eksklusivt til Xbox-konsollene en viss tid, men det er altså ikke tvil om at de fleste nå tenker på Xbox når de hører Rise of the Tomb Raider. Dette kommer Microsoft til å utnyttte til det fulle på E3-messen. Vi forventer en 10-minutters lang spillsekvens hvor de blant annet viser oss hvordan de fokuserer ekstra mye på gravutforskning denne gangen. Det hele avsluttes selvsagt med at lanseringsdatoen avsløres. Siden Microsoft ønsker litt pusterom mellom storspillene sine i høst tror vi Rise of the Tomb Raider vil lanseres i starten av november. Slik får både Halo 5: Guardians og Forza Motorsport 6 litt tid for seg selv.

Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

Siden vi først er inne på Forza Motorsport 6 kan vi vel bare fortsette med denne meget populære serien. Det blir nok ingen gjennomspilling, men en trailer med lanseringsdato er en selvfølge. Sjansen er meget stor for at spillet lanseres i midten av september siden Microsoft mest sannsynlig satser på andre sjangre de siste månedene av året.
Xbox-eiere har ikke bare en spennende høst i vente, for 2016 ser ikke så verst ut heller. Quantum Break skal lanseres til våren, og Remedy ønsker nok å minne oss på dette. Denne gangen tror vi fokuset vil være spesielle fiender som kan bøye tiden på samme måte som hovedpersonen. Vi tror også de kommer til å snakke mer om planene rundt den medfølgende tv-serien. Om planene er positive er vi dog ikke så sikre på, da sjansen er stor for at den delen er lagt på is siden Microsoft Entertainment Studios er blitt lagt ned.

Dette er en annonse:

En reboot av Crackdown ble annonsert med en CG-trailer under fjorårets messe. Siden den gang har vi ikke hørt noe fra spillet så Microsoft kommer til å gi oss en liten trailer som bruker klipp fra selve spillet denne gangen.

Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

De såkalte indie-spillene får stadig mer oppmerksomhet av Microsoft. Under fjorårets konferanse avslørte de blant annet Inside, som er Limbo-skapernes kommende spill. Traileren vi fikk servert den gangen vekket mye interesse, men ga ikke mye informasjon. Denne gangen vil vi ha mer, og vi tror vi får det. Dette kan raskt vise seg å komme overraskende tidlig. Vi tror vi får se en trailer som røper at spillet slippes i august.

Indiespillene får imidlertid ikke like mye oppmerksomhet av Microsoft som av Sony, så noen få minutter med indieannonseringer går de over til en presentasjon av Scalebound. Platinum Games er kjente for sine intense og underholdende kampsystemer, og når de samtidig inkluderer evnen til å stjele fienders egenskaper blir i alle fall vi interesserte. I fjor fikk vi ikke mye informasjon under konferansen, og folk måtte derfor spørre dem ut på messegulvet. Denne gangen tror vi derfor det blir mer snakk om spillmekanikker og liknende under selve konferansen, slik at alle får øynene opp for det Microsoft håper er et nytt mesterverk fra det populære utviklerstudioet.

Våre E3-spådommer - Del #3: Microsoft

Mot slutten av konferansen tror vi Microsoft prøver seg på en finte. De kommer til å vise oss en liten teaser-trailer fra Gears of War 4, som avsluttes med annonseringen av Gears of War: Ultimate Edition. Dette vil være den beryktede samligen av Gears of War-serien til Xbox One, og med tanke på at mange har fått teste onlinedelen allerede, er det en sjanse for at samlingen vil være klar så tidlig som i slutten av juli.

Du tenker kanskje at konferansen ender med det. Vi tror derimot de avslutter med annonseringen av spillet Rare jobber med. Studioet, som er mest kjent for spill som Banjo-Kazooie og Viva Pinata, jobbet lenge med Kinect-spill. Phil Spencer har dog sagt at dette ikke er tilfellet lengre, og enkelte rykter skal ha det til at de nå jobber med et skrekkspill. En skikkelig helomvending får man si, og det gjør oss meget spente.

Dette er bare noen av våre spådommer for Microsofts E3-konferanse, for vi vet vel alle at det også kommer til å bli annonsert en hel haug med eksklusive DLC-pakker og liknende. For de av dere som stusser over at vi ikke nevner Halo 5- og Tomb Raider-bundlepakker tror vi ikke disse vises frem før på Gamescom i august. Det samme med Fable: Legends og HoloLens. Som dere ser av spådommene våre vil det ikke akkurat være lite innhold på konferansen så noe må de spare til messen i Tyskland også. Hva de velger å avsløre i juni og hva de sparer til august, får vi det endelige svaret på kl. 18.30 den 15.juni...



Loading next content