Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3-spådommer - Del #2: EA

Sport, biler og stjernekrig i fokus...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De fleste er nok enige om at EA hadde den svakeste pressekonferansen på E3 i fjor. Folk hadde håpet på fantastiske klipp fra Star Wars: Battlefront, det neste Mass Effect-spillet og Mirror's Edge 2, men i stedet fikk de se en haug av klipp som viste ekstremt lite gameplay. Det de fleste husker best fra konferansen er nok at den første Battlefield: Hardline-betaen kunne lastes ned rett etter showet var over. Det siser vel sitt om fraværet av høydepunkter.

Kommer EA til å falle i den samme fellen i år, eller har de lært av sine feil?

Vi tror det sistnevnte. For selv om EA gikk med et stort overskudd i fjor, var nok ikke denne konferansen grunnen. De kommer til å følge sin vanlige oppskrift der de starter med en etterlengtet tittel, og denne gangen er sjansen enorm for at denne blir Star Wars Battlefront. Kl. 22 den 15. juni vil huskes som første gang vi ser ekte gameplay-klipp fra spillet. Dice er fullstendig klar over rabalderet de skapte med debuttraileren (som mange mente var pyntet på), og de ønsker derfor å bevise at spillet faktisk ikke ser så verst ut i virkeligheten heller. De kommer til å få et stort antall mennesker ut på scenen for vise frem et nøye planlagt scenario, som avsluttes med at to kjente karakterer kjemper mot hverandre.

Våre E3-spådommer - Del #2: EA
Tror du den forrige Star Wars Battlefront-traileren var representativ for gameplay på konsoll?
Dette er en annonse:

Etter dette er vi mindre sikre på rekkefølgen, så nå blir det mest oppramsing. Bioware har hintet om at det neste Mass Effect-spillet skal vises frem under messen, så dette kan bli første gang de gir oss håndfaste detaljer om spillmekanikkene og historien. De har imidlertid sagt ved flere anledninger at spillet fortsatt er i en meget tidlig fase, så vi forventer ikke mer enn en liten teaser-trailer utenom detaljene.

Ikke alt kommer til å handle om skytespill under konferansen, og det er der blant annet Ghost Games kommer inn i bildet. Need for Speed-serien tok seg en pause i fjor, men den kommer tilbake med full kraft til høsten. Derfor finnes det ikke tvil om at det neste spillet i serien skal presenteres under konferansen. Her snakker vi full pakke ved at noen spiller det direkte på scenen, samt informasjon om hvordan det skiller seg ut fra mengden. Akkurat hvordan det vil skille seg ut klarer vi derimot ikke å spekulere i. Serien har gått gjennom nesten alle typer miljøer og spillmekanikker vi kan komme på, så vi er nesten villige til å tro på svevebiler i fremtiden. Kanskje henter medutvikler Criterion Games inspirasjon fra prosjektet de presenterte under fjorårets messe, og implementerer andre typer kjøretøy.

Våre E3-spådommer - Del #2: EA
Etter en pause på to år gjør Need for Speed comeback. Bildet her er fra Need for Speed: Rivals fra 2013.

Mellom de store annonseringene kommer EA også til å veldig kort nevne det neste Mirror's Edge-spillet, Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 og Titanfall 2. Ingen av disse lanseres i 2015 så dette blir nok nærmest en bekreftelse av spillenes eksistens, med litt detaljer rundt hvordan de har tatt til seg tilbakemeldinger fra forgjengerene.

Dette er en annonse:

Vår mest sjokkerende spådom er at EA kommer til å sette av en god del tid til sportsspillene sine. Hvilke bittesmå nyvinninger har de tilført FIFA, NBA og gjengen? Svaret kan du banne på at avsløres midt under konferansen.

Noe vi derimot er mer usikre på, er om vi får høre mer om de andre Star Wars-spillene som også er under utvikling. Ingen av dem kommer til å lanseres i år, men kanskje for eksempel Visceral Games ønsker å dele noen få detaljer om spillet de jobber med. Star Wars er tilbake for fullt, og EA ønsker definitivt å utnytte dette. Spørsmålet er bare om de legger alt fokuset på Battlefront under messen, og sparer de andre spillene til neste år. Svaret får vi når konferansen er ferdig rundt kl. 23.00 den 15. juni.

Våre E3-spådommer - Del #2: EA
Vi holder ikke pusten for store endringer i FIFA-formelen, men vi håper på det...


Loading next content