Norsk
Gamereactor
artikler

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

Vi har lagt hodene våre i bløt for å sette sammen en storslått liste over de ti beste spillene til Playstation 4 så langt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Playstation 4 er kanskje ikke formatet med flest spill foreløpig, men det kan likevel være vanskelig å bestemme seg for hvor dine hardt opptjente kroner skal investeres. Derfor har vi i Gamereactor satt sammen en liste over de ti beste spillene til formatet så langt. Vi planlegger dessuten å lage tilsvarende lister for flere formater, men la oss starte med Sonys nyeste.

Obs! Gamereactors kjøpeguider lister opp redaksjonens favoritter, og tar ikke hensyn til salgstall, popularitet, karakterer, alder eller pris.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

1. The Last of Us (Sony)
2013 var et overlegent spillår, og toppen av kransekaka tilhørte Joel og Ellie fra The Last of Us. Sammen tok de oss med på en vakker og minneverdig reise gjennom et voldelig og særdeles lite gjestmildt landskap, mens hendelsene underveis vekte følelser i oss vi aldri før hadde kjent på i et spill. The Last of Us er et tidløst mesterverk og uten tvil et av de beste spillene vi noensinne har hatt gleden av å oppleve. Derfor var det svært velkomment at Sony og Naughty Dog slapp en oppusset versjon til Playstation 4, slik at vi kunne oppleve eventyret på nytt med enda vakrere grafikk.

Dette er en annonse:
Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

2. Grand Theft Auto V (Take-Two Interactive)
På samme måte som med The Last of Us slo Rockstar til med en forbedret versjon av Grand Theft Auto V et års tid etter den første lanseringen, og det var da vi virkelig fikk se hva spillet var godt for. Borte var den lave bildeoppdateringen og tilbake sto et mer pulserende og levende Los Santos enn noensinne. I tillegg kunne hele spillet nå oppleves i førsteperson hvis man ville, og etter hvert kom også heist-oppdragene til flerspillermodusen. Grand Theft Auto V har virkelig satt standarden for sandkassespill.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

3. The Witcher 3: Wild Hunt (Bandai)
Han lot vente på seg den tredje gangen, Geralt of Rivia, men da han først ankom stod han klar med et eventyr av uante proporsjoner. De vanvittige forventningene ble langt på vei innfridd, og ved siden av en mer personlig historie kan Wild Hunt skryte av en enorm verden der noe spennende skjuler seg bak hvert eneste hjørne. En verden som spirer av liv, bevegelse og spenning, og som attpåtil er meget vakker å se på.

Dette er en annonse:
Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

4. Bloodborne (Sony)
Mange Playstation 4-spillere er tydeligvis glade i selvpining, da actionrollespillet Bloodborne ble en enda større suksess enn Sony hadde håpet på. Utvikler From Software bygget videre på grunnlaget fra Dark Souls-spillene, med et eventyr der selv de mest erfarne av spillere måtte belage seg på å dø gang på gang. Samtidig er det der utfordringen ligger, da Bloodborne er nådeløst vanskelig, men aldri urettferdig. Det er kanskje ikke et spill for absolutt alle, men hvis du er av typen som liker noe å bryne deg på, er dette en selvskreven tittel for deg.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

5. Project CARS (Bandai)
Studioet bak GTR 2 og Shift-spillene har hele veien vært tydelige på ambisjonene sine med Project CARS. De ønsket å lage drømmespillet deres, altså en racingsimulator som ikke inngikk kompromisser ett eneste sted. Slikt blir det forventninger av, og etter flere utsettelser ble spillet endelig lansert for noen uker siden. Også her ble forventningene innfridd, da Project CARS er både dynamisk, omfattende, utfordrende og skikkelig pent. Nå vet vi hvor listen ligger for fremtidens racingspill.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

6. Alien: Isolation (Sega)
Etter skandalespillet Aliens: Colonial Marines var svært få sultne på mer action og skyting fra Alien-universet. Derfor satset heller Total War-studioet Creative Assembly på et godt gammeldags skrekkspill, og med Alien: Isolation viste de hvor skumle Ridley Scotts ekle romvesener faktisk skal være. Hele spillet har en intens atmosfære og en nerve man vi sjelden hadde sett maken til, og det var såvidt vi turte å fullføre spillet. Dette er skrekk slik skrekk skal være, nemlig skrekkelig skremmende.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

7. Far Cry 4 (Ubisoft)
Oppskriften var ikke endret allverden siden forgjengeren, men man skal som kjent ikke tukle for mye med noe som fungerer. Far Cry 4 byr på en herlig lekegrind med de mektige Himalaya-fjellene om bakteppe, og de færreste andre spill gir deg en like stor frihetsfølelse. Med nyheter som co-op og det hendige enmannshelikopteret var vi hekta fra første sekund.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

8. Mortal Kombat X (Warner Bros.)
Det er mer brutalt og blodig enn noensinne, og samtid mer polert og raffinert enn noen gang. Det nye fightingspillet Mortal Kombat X er også et spill som setter standarden for sjangeren sin, hvis man klarer å se forbi de kontroversielle fatality-angrepene. Utvikler Netherrealm Studios har nok en gang lagd et spill som har det lille ekstra som skal til for å oppnå storhet. De har skapt et spill som har nok dybde til å engasjere proffene, samtidig som også nybegynnere kan kose seg. I hvert fall frem til noen river ut hjertet deres med bare nevene... ehm, på skjermen altså.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

9. Trials Fusion (Ubisoft)
Spillserien som gjør ære på begrepet "lett å lære, vanskelig å mestre", tar seg utrolig bra ut på Playstation 4. I Gamereactor har Trials-spillene alltid vært favoritter, og i Trials Fusion har vi knivet om de beste tidene mer enn noen gang før. Legger man til en ny modus der man gjør luftige triks med sykkelen, og en svært omfattende banebygger, har man underholding i uker, måneder og år.

Gamereactors Kjøpeguide: Playstation 4

10. Dying Light (Warner Bros.)
Det er vanskelig å ikke forelske seg i oppskriften. En åpen verden som er invadert av zombier, der du kommer deg frem ved å bruke både omgivelsene og zombiene selv om parkour-instrumenter. Dying Light satt som et skudd, og ikke siden Mirror's Edge har vi følt den samme bevegelsesfriheten og flyten i et førstepersonsspill. På toppen av det hele har Dying Light en spennende mekanikk som gjør opplevelsen langt mer intens, da grusomme og lynraske superzombier dukker opp så fort solen går ned!

Fortsatt sulten? Du kan også vurdere følgende gode titler:
• Evolve
• Destiny
• Middle-earth: Shadow of Mordor
• The Order: 1886
• Shovel Knight
• Driveclub
• Tomb Raider
• Dragon Age: Inquisition
• Child of Light
• NBA 2K15
• Rayman Legends
• The Evil Within
• Diablo III
• Infamous: Second Son
• Little Big Planet 3
• Outlast
• Watch Dogs

Andre kjøpeguider på Gamereactor:
Wii U
Xbox One
PC / Windows

Hvilke spill mangler åpenbart fra listen vår?



Loading next content