Norsk
Gamereactor
artikler

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ingen andre plattformer har lengre fartstid og ingen har flere fantastiske spill å by på enn PC/Windows. Her er vår liste over ti PC-titler du definitivt bør teste ut...

Obs! Gamereactors kjøpeguider lister opp redaksjonens favoritter, og tar ikke hensyn til salgstall, popularitet, karakterer, alder eller pris.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

1. Grand Theft Auto V (Take-Two Interactive)
Originalversjonen til PS3 og 360 var bra, den forbedrede utgaven til Playstation 4 og Xbox One var bedre og PC-utgaven var aller best. Ved siden av alle forbedringene Rockstar la til i next gen-versjonen (deriblant et valgfritt førstepersonkamera) kan PC-utgaven skilte med enda bedre grafikk og støtte for brukerskapte mods (i hvert fall i singleplayer). Er maskinen din kraftig nok er det ingen tvil om at Los Santos viser seg fra sin aller beste side fra PC-skjermen...

Dette er en annonse:
Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

2. Bioshock Infinite (2K Games)
Vi kan ikke komme på noen andre spill med en mer imponerende åpning enn det tredje Bioshock-spillet. Idet du bryter gjennom skylaget og får se den flyvende byen Columbia for første gang, er det umulig å ikke få gåsehud over hele kroppen. Ved siden av de magiske omgivelsene byr dessuten spillet på kul action, godt skuespill og en spennende historie. Bioshock Infinite er ganske enkelt et mesterverk!

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

3. The Witcher 3: Wild Hunt (Bandai)
Han lot vente på seg den tredje gangen, Geralt of Rivia, men da han først ankom stod han klar med et eventyr av uante proporsjoner. De vanvittige forventningene ble langt på vei innfridd, og ved siden av en mer personlig historie kan Wild Hunt skryte av en enorm verden der noe spennende skjuler seg bak hvert eneste hjørne. En verden som spirer av liv, bevegelse og spenning, og som attpåtil er meget vakker å se på.

Dette er en annonse:
Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

4. Minecraft (Microsoft)
I debatten mellom grafikk og gameplay slår monstersuksessen Minecraft et solid slag for sistnevnte. Det er ikke allverden å se på, men de nesten endeløse, kreative mulighetene Minecraft presenterer har gjort spillet til en suksess av en annen verden. Spillet har spredd seg til det meste av plattformer gjennom årene, men eventyret startet på PCen.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

5. The Orange Box (Valve)
Greit nok, denne samlepakken begynner å få noen år på baken, men innholdet er likevel av prima kvalitet. Faktisk er alle bestanddelene, Half-Life 2 (med Episode 1 og 2), Team Fortress 2 og det første Portal-spillet, gode nok til å fortjene en plass på denne listen på egenhånd. Da Valve serverte alle sammen i én og samme boks sier det seg derfor selv at de presenterte en samlepakke det blir vanskelig å slå.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

6. Cities: Skylines (Paradox Interactive)
PC-plattformen har flere sjangeren som er vriene å få til skikkelig på konsoll. Blant dem finner vi bybyggespillene, og etter SimCity-fadesen i 2013 kom finske Collosal Order på banen et par år senere for å gi folk spillet de egentlig ville ha. Her kan du bygge drømmebyen din ned til den minste detalj, og designe dine helt egne bygninger og modifikasjoner om du ønsker. Har du først satt igang et prosjekt kan du banne på at timene kommer til å rase avgårde uten at du så mye som enser det.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

7. Starcraft II (Blizzard Entertainment)
Strategispill hører hjemme på PCen og når det gjelder RTS, altså Real-Time Strategy, er Blizzards Starcraft II-spill regnet som de aller beste av veldig mange. Med fundamentet fra det første Starcraft-spillet (og før det Warcraft-spillene) i ryggen, byr Starcraft II på en balansert og utfordrende opplevelse der både taktikk og raske avgjørelser i kampens hete er essensielt. Det er ikke uten grunn at Starcraft II er godt etablert som en esport-gren.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

8. Amnesia: The Dark Descent (Frictional Games)
Verden består av to typer mennesker. De som liker å bli skremt gjennom underholdning, og de som ikke liker det. Hvis du tilhører gruppe to er definitivt ikke Amnesia-spillene noe for deg, men hvis du tilhører den første gruppa stiller saken seg motsatt. Amnesia-spillene, og da særlig originalen Amnesia: The Dark Descent er nemlig god gammeldags skrekk, der du kastes inn i en håpløs situasjon der ditt eneste våpen er å ta beina på nakken.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

9. Civilization: Byond Earth (2K Games)
All strategi trenger ikke være i sanntid, og innenfor de turbaserte spillene stiller Civilization-serien sterkt. Hvis du foretrekker å krige på landjorda, mens du ommøblerer verdenshistorien slik den fortelles i lærebøkene på skolen, er de tidligere Civilization-spillene midt i blinken. Hvis du derimot ønsker å utforske nye jaktmarker i verdensrommet, bør du gå for Civilization: Byond Earth. Uansett vil du garantert kose deg.

Gamereactors Kjøpeguide: PC / Windows

10. World of Warcraft (Blizzard Entertainment)
Det er ikke uten grunn at World of Warcraft er blitt en merkevare alle har hørt om. Selv de som aldri spiller, og aldri har hørt om den opprinnelige Warcraft-serien, er kjent med det massive nettrollespillet. I sin opprinnelige form la World of Warcraft fundamentet for hele MMO-sjangeren, og gjennom årene har nye, gigantiske utvidelser bare gjort spillet bedre og bedre. Vi snakker fremdeles om millioner av mennesker som koser seg så mye at de heller vil betale en månedspris enn å hoppe over til de utallige gratis alternativene. Det sier vel sitt...

Fortsatt sulten? Du kan også vurdere følgende gode titler:
• The Talos Principle
• Titanfall
• Xcom: Enemy Unknown
• Ori and the Blind Forest
• Mass Effect 3
• Mirror's Edge
• Alien: Isolation
• Project CARS
• Diablo III
• Crysis
• The Stanley Parable
• The Elder Scrolls V: Skyrim
• Far Cry 4
• Elite: Dangerous
• Portal 2
• Evolve

Andre kjøpeguider på Gamereactor:
Wii U
Playstation 4
Xbox One

Dette var vår liste. Hvilke spill savner du?



Loading next content