Norsk
Gamereactor
artikler

Slik var Sonys E3-konferanse

Klarte Sony seg like godt som Microsoft?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Microsoft startet gårsdagens show med mange flotte annonseringer. Med spennende spillannonseringer, mulighet til å spille Xbox 360-spill på Xbox One og mye mer satte de virkelig en høy list Sony måtte prøve å hoppe over. Klarte Sony å komme over lista eller rev de? Les oppsummeringen under, og døm selv.

Det hele startet med det mange trodde ikke fantes lengre. Shawn Layden trengte bare å si at det var en tittel som folk hadde lengtet lenge etter før deler av salen jublet. Han skulle selvsagt til å annonsere The Last Guardian. Spillet lever faktisk, og det skal lanseres til Playstation 4 i 2016.

HQ

Deretter kom Guerrilla Games opp på scenen for å avduke noe helt nytt. Navnet på Guerrillas første kapittel i det som forhåpentligvis blir en fantastisk serie er Horizon: Zero Dawn.

Dette er en annonse:
HQ

Om dere har lest spådommene våre har dere nå kanskje lagt merke til rekkefølgen på overraskelsesspillene og konferansen. Var det noen av dere som gjennomskuet oss?

Fra å se en kvinnelig jeger jakte på mekaniske dinosaurer fikk vi nå se en velkjent leiemorder, Agent 47, jakte på sitt bytte. Hitman 6, eller Hitman som det enkelt og greit heter, stod for tur. Forhåndsbestiller du leiemorderen til PlayStation 4 får du også mulighet til å delta i den kommende betaen. PlayStation-spillere får også 6 eksklusive kontrakter å utføre når spillet lanseres digitalt 8. desember (mest sannsynlig 9. desember for oss da).

HQ
Dette er en annonse:

Så var det tid for litt slåssing. Den nye Street Fighter V-traileren introduserer oss blant annet for noen nye karakter. Som Playstation 4-spiller får du også mulighet til å teste betaen som starter 23. juli.

HQ

Hva er vel et Playstation-show uten No Man's Sky nå til dags? Sean Murray kom denne gang på scenen for å vise litt mer om hva spillet faktisk vil dreie seg om. Noe skuffende kunne han dog ikke røpe lanseringsdatoen, men han sier den skal avsløres snart.

Mange har drømt om å utforske universet, og der treffer nok No Man's Sky blink. Men Media Molecule vil at du skal kunne innta andre sine drømmer også, og kom derfor på scenen for å presentere hva de har jobbet med. Spillet Dreams lar deg skape dine helt egne miljøer og karakterer som du kan skape noen fantastiske scener og spill med. I den aller første traileren fra spillet får vi se bare et lite utvalg av kreasjonen vi vil kunne skape i spillet. Vi er i alle fall interessert, og gleder oss til å høre mer under Paris Games Week i oktober.

HQ

Firewatch vekket interessen hos mange da det ble annonsert i mars. Med flere personer som tidligere jobbet for Telltale Games, 2K Marine og Double Fine er det kanskje ikke så rart at er forhåpningsfulle til spillet, og i natt avslørte Sony at spillet skal lanseres til PlayStation 4 i løpet av høsten.

HQ

Hørt om et lite spill kalt Destiny? Det har lenge gått rykter om at spillet ville på en ny utvidelse i desember, og nå ble The Taken King endelig offentliggjort. Nå gir det litt mer mening pakken var ryktet å være dobbelt så dyr som forgjengerne. 15. september kan vi kjøpe utvidelsen som byr på nye områder, fiender, våpen, rustninger, supers, oppdrag og mer.

HQ

Ubisoft bruker ikke gi oss få Assassin's Creed-trailere akkurat, og under Sonys konferanse fikk vi servert dagens andre Assassin's Creed: Syndicate-trailer. Endelig fikk vi se litt av den kvinnelige tvillingen, samt høre om eksklusive oppdrag for PlayStation 4-utgavene av spillet. Likevel havet Syndicate i skyggen av neste punkt på programmet.

Mange av dere husker kanskje oppstyret rundt annonseringen av at Final Fantasy VII skulle komme til PlayStation 4 under PlayStation Experience i desember. I natt ville Sony legge en liten demper på denne skuffelsen og annonserte World of Final Fantasy, et helt nytt spill som kommer i 2016.

Vi tviler dog på at dette bedret humøret til de fleste, så da var det enda godt at den oppussede pc-utgaven av Final Fantasy VII ikke skal lanseres i løpet av "våren 2015" allikevel. Den utgaven vil ikke komme før høsten. Og vi må vente enda lengre på den skikkelige remaken av Final Fantasy VII som ble annonsert i natt!

HQ

Etter at jubelen endelig hadde roet seg litt i salen kunne de også avsløre at fire Devolver Digital-spill er på vei til PlayStation 4. Spillene er Ronin, Eitr, Mother Russia Bleeds og Crossing Souls.

Fan av Shenmue-serien fikk også gode nyheter. Skaperen av serien, Yu Suzuki, kunne avsløre at Shenmue 3 nå er på Kickstarter. Ikke akkurat høye odds på at det prosjektet når målet sitt, eller hva?

Etter slike store annonseringer på rappen var det tid for å roe ned ved å bare minne oss på at Batman: Arkham Knight lanseres neste uke. Deretter ble det litt snakk om Project Morpheus, og her fikk vi blant annet høre at Guerrilla Cambridge jobber med et multiplayerspill kalt Rigs: Mechanized Combat League.

Ferden gikk videre til Call of Duty. Da vi fikk spille Black Ops 3 i april var det overraskende nok på PlayStation 4. De siste årene har vi alltid måtte spille på Xbox-konsollene på slike eventer, men i natt fikk vi svaret på hvorfor det var annerledes i år. Denne gangen er det nemlig PlayStation som har inngått eksklusive avtaler med Activision. Noe som blant annet betyr at PlayStation-spillere får prøve betaen i august.

HQ

Liker du Disney Infinity 3.0 og Star Wars blir du nok glad for å høre at Boba Fett blir en del av Star Wars Saga-startpakken til høsten. Det passet Sony på å skyte inn, før de viste en ny trailer for Star Wars: Battlefront.

Deretter var det vel bare ett spill som manglet, og som Shawn Layden selv sa så trenger ikke dette spillet noen introduksjon. Bare se og nyt Uncharted 4: A Thief's End. NB: Kanskje la Neil Druckmann spille neste gang, Bruce Straley? Du fører jo bare til tekniske problemer.

HQ

Hva synes du om Sonys konferanse, og hvordan vil du rangere konferansene vi har sett så langt?



Loading next content