Norsk
Gamereactor
artikler
Batman: Arkham Knight

Be the Bat: 10 tips for Arkham Knight-nybegynnere

Slapp av, vi skal selvsagt ikke spoile handlingen i det flunkende nye Batman-spillet. Vi vil bare dele noen knep vi har lært oss i rollen som mørkets ridder...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Batman er tilbake for å rydde opp i gatene til Gotham City én siste gang, og her i Gamereactor forbereder vi oss på gjennomspilling nummer to. Vi tenker å spille i den ekstra tøffe "New Game +"-modusen og derfor har vi notert oss noen hendige tips vi må huske på for å unngå å have for mye trøbbel. Disse tipsene deler vi selvsagt med våre kjære lesere

1. Ypp til bråk
Selv hvis du er en veteran i Batman: Arkham-sammenheng kommer du nok til å trenge litt tid på å finne flyten seriens kampsystem er så kjent for. Det finnes nemlig ingen opplæringsdeler i Arkham Knight (det finnes dog såkalte AR challenges, men disse må finne, låse opp og aktivere selv), så man må benytte seg av "learn by doing"-metoden. For å sørge for at du er klar til oppgjørene lenger ut i historien kan det derfor være lurt å yppe til bråk blant de kriminelle gjengene som gjør Gothams gater utrygge, for treningens skyld.

2. Kjenn dine begrensninger
Selv om du altså bør yppe til bråk må du huske på at selv Batman har sine begrensninger. Han er tross alt en veltrent men ellers alminnelig, dødelig mann, på tross av sine kule gadgets og hjelpemidler. Sør derfor å skaffe deg oversikten før du kaster deg inn i nevekamper. Kanskje det er plassert en turret i nærheten som peper deg med bly hvis du kommer for nærme, eller kanskje et par av kjeltringene besitter angrep du ikke kan kontre før du har skaffet deg flere gadgets?

HQ
Dette er en annonse:

3. Oppgrader flyveegenskapene dine
Som i de tidligere spillene kan Batman bruke sin trofaste Batclaw ikke bare til å nå hustak og andre høyder, han kan også bruke den til å skyte fart fremover før han spenner ut vingene sine. Den hendige gripehaken kan dessuten oppgraderes flere ganger, slik at boosten du får stadig blir større. Det blir mye transport på kryss og tvers av byen i Arkham Knight, så det kan være lurt å gå for disse oppgraderingene tidlig. Det samme kan også sies om Batmobilens katapultsete, og det føles rett og slett herlig å skyte seg ut i full fart. Batman flyr både høyere og raskere i Arkham Knight enn han har gjort tidligere.

4. Ikke glem sideoppdragene
Hovedhistorien i Arkham Knight er naturligvis der du finner de aller tøffeste øyeblikkene, men det betyr ikke at sideoppdragene er kjedelige. Grundige som de er, har Rocksteady lagt ned mye kjærlighet i både sideoppdrag og gåtene til The Riddler, så hvis du bare rusher gjennom hovedoppdragene går du glipp av veldig mye.

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

5. Hold øynene åpne
Batman: Arkham Knight byr på en lekegrind i ordets rette forstand. Byens tre øyer er proppet fulle av opplevelser, som vakttårn, droner, miner, riddler-gåter, uskyldige folk som er blitt kidnappet, åsteder der det har skjedd noe kriminelt og ulike grupperinger med kriminelle. Som Batman er det din oppgave, nei stryk det, din plikt å rydde opp i alt tullet, og det kan være lurt å ta turen opp det høyeste hustaket i nærheten for å skaffe seg oversikten. Bare husk å stå helt ute på kanten, og se rolig utover før du plutselig kaster deg utfor. Det er sånn Batman gjør det.

Dette er en annonse:

6. Sanitære slemminger
En ny type fiender har inntatt Gotham City, og med seg har de førstehjelpsskrin og defibrillator. Disse Medic-fiendene er det lurt å sette ut av spill rask, ettersom de kan få folk du allerede har slått ut tilbake på bena igjen på kort tid. Snakk om å kaste bort egenskapene sine på å helbrede folk som ikke fortjener det.

7. Booby Traps
Dette er et kult triks. Hvis du har satt en kjeltring ut av spill med en "silent takedown" kan du spraye kroppen hans med explosive gel. Når kompisene hans oppdager at han er blitt knocket ut vil de gå nærmere for å undersøke, og da kan du kvitte dem med flere slemminger på én gang. Ved dog oppmerksom på at visse fiender aner ugler i mosen, og oppdager og fjerner gelen.

HQ

8. Master of the drones
Et annet kult tips. Du kan bruke remote hacking-verktøyet ditt på drone operators, og på denne måten ta over kontrollen over dronene til fienden. Disse dronene kan så brukes mot sine tidligere eiere.

9. Batmobilen
Hvis oddsene du står overfor virker umulige burde du sjekke om det er noen måte å få kjørt inn Batmobilen på området på. Ofte finnes det porter som kan åpnes eller ødelegges, og straks Batmobilen er på plass bikker oddsene over i din favør. Selv fra bilen kan du naturligvis ikke ta livet av folk (slik driver ikke Batman med), men du kan ødelegge ubemannede droner og uskadeliggjøre kjeltringer med elektriske impulser. Mens vi uansett er inne på Batmobilen kan vi nevne at det er mye å hente i oppgradere kjøretøyet ditt. Du kan eksempelvis utstyre den med en "Drone Hack", og på denne måten ta kontroll over noen av dronene slik at du får litt pusterom. Du må også huske at du kan tilkalle Batmobilen når som helst for en rask gataway, og at den mektige firehjulingen kan fjernstyres i ekte James Bond-stil.

10. Se deg for før du krysser gaten
Det er ikke bare du som har tilgang til et kjøretøy i Arkham Knight. Det er faktisk risikabelt å ferdes i gatene (og hvorfor gå når man kan fly?) ettersom Gothams trafikanter (de kriminelle) slett ikke er opptatt av sikkerheten. De gjør sitt for å meie deg ned, men som vanlig vet Lynvingen råd. På samme måte som med neveslagene til fiender kan Batman kontre innkommende biler, og treffer du med timingen hopper han pent over køretøyet mens han etterlater litt explosive gel på taket. Alt i én og samme animasjon. Explosive gel er også kjekk å ha for å knocke ut flyvedroner når Batmobilen står parkert et annet sted, men da må du først komme deg på vingene og smyge deg innpå ovenfra.

Hva venter du egentlig på? Kom deg ut i Gothams gater. Byen redder ikke seg selv, vet du...

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight
HQ
Batman: Arkham KnightBatman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

Relaterte tekster

Batman: Arkham KnightScore

Batman: Arkham Knight

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Superhelten som egenhendig revolusjonerte actionspillene gjør sin debut på de nye konsollene. Vi har nok en gang storkost oss i rollen som mørkets ridder...



Loading next content