Norsk
Gamereactor
artikler

Oculus Touch: VR til å ta og føle på

Alle de største VR-aktørene har laget sine egne kontrollenheter. Vive har SteamVR-kontrollerne, Morpheus har Move-kontrollere og Oculus har Touch...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har hatt tro på Virtual Reality siden den første gangen vi prøvde Eve: Valkyrie. Det skjedde da Oculus lanserte den første prototypen av Oculus Rift-brillene for et par år siden. Det er ikke sikkert VR blir mainstream, men teknologien har definitivt enormt potensial, og den har bare blitt bedre gjennom de påfølgende årene.

Hvorvidt VR vil ta av for alle og hvermannsen, avhenger i stor grad av program- og maskinvaren, og utviklingen har nå kommet så langt at selve headsettet ikke lenger er det eneste man fokuserer på. Spesielt knyttet til spill trenger man en måte å manøvrere seg rundt på. Man trenger kontrollere av en eller annen art.

Oculus Touch: VR til å ta og føle påOculus Touch: VR til å ta og føle påOculus Touch: VR til å ta og føle på

Da Valve og HTC annonserte HTC Vive, var det allerede klart at egne SteamVR-kontrollere skulle ta opplevelsen et steg videre. Man skulle ha muligheten til å bevege deg fritt innenfor et VR-rammeverk, og se kroppsdelene sine gjengitt digitalt slik de faktisk beveget seg. Denne visjonen deler de med Oculus VR, som i tillegg ønsker å la deg ta og føle på ting. Ja, du skal få kjenne gjenstander som ikke eksisterer på kroppen, tro det eller ei!

Dette er en annonse:

Dette gjøres ved hjelp av noen pussige kontrollere man holder i hendene. De ser ut som noe hentet fra en sci-fi-film, med en ring i forkant som måler plasseringen til fingrene dine. Ved å løse på grepet om kontrolleren kan man "plukke opp" ting, og demoen vi fikk prøve involverte en bord med dagligdagse gjenstander som en ball, en pistol (ok, kanskje ikke helt dagligdags) og en tennisracket. Det er litt vanskelig å forklare, men det fungerer faktisk. Man åpner ikke hendene fullstendig (da ville man mistet kontrolleren), men gesten er nok til å gjøre handlingen intuitiv og naturtro. Oculus har mer utvikling å gjøre før responsen er perfekt, men allerede nå merker man at innlevelsen i VR-miljøet føles sterkere enn før. Subtilt, men effektivt.

Oculus Touch: VR til å ta og føle påOculus Touch: VR til å ta og føle på

Ved siden av å kunne plukke opp gjenstandene fikk vi også teste en god gammeldags sprettert. Akkurat som i det virkelige liv holdt man den i den ene hånden, mens man brukte den andre til å spenne strikken og sende avgårde ballen som var plassert i midten. Ettersom dette var en co-op-demo fikk vi anledning til å sende ballen oss i mellom, og det føltes overraskende naturtro og kaste digital ball til hverandre. Nå skal det naturligvis nevnes at fremtidens VR-opplevelser trolig vil kretse rundt noe mer spennende enn ballkast (det kan man tross alt få til uten VR), men testingen ga likevel et godt bilde av mulighetene VR har kombinert med Touch-kontrollerne.

I det hele tatt ble vi imponert av Oculus Touch, men teknologien har naturligvis noe begrensninger. I hvert fall foreløpig. Mest påfallende er at man må holde seg innenfor et visst område, nærmere bestemt en matte på omtrent en kvadratmeter. Det høres lite ut, men i spillsammenheng er det faktisk nok plass.

Dette er en annonse:

Oculus Touch ser ut som noe fra fremtiden, men kanskje er ikke fremtiden så langt unna som man skulle tro. Touch både imponerte oss og ga mersmak, men samtidig beveger dette prosjektet seg på en smal line. Hvis de ferdige kontrollerne ikke er presise nok til å nøyaktig måle fingerbevegelsene dine, vil alt feile. Man kunne plukke opp ting like enkelt som i virkeligheten, og det føles naturlig. Klarer Oculus VR derimot dette, vil de nå et nytt nivå for innlevelse i virtual reality.

Oculus Touch: VR til å ta og føle på


Loading next content