Norsk
Gamereactor
artikler

Hjemme hos Logitech

Vi dro på besøk til Logitech for en nærmere titt på gaming-headsettet Artemis Spectrum G933. Og vi lot oss definitivt imponere...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter 45 minutter senere svinger bussen inn på parkeringsplassen, og en haug med nysgjerrige journalister ramler ut. Vi har ankommet Logitechs testsenter i Camas, like uten for Portland i staten Washington i USA. Før noe annet skjer blir vi samlet i et konferanserom for en klassisk amerikansk frokost med donuts. Jeg sitter ved siden av Ben fra Australia og bruker tiden til å prate litt om hva vi tror skal vises frem. Begge holder en knapp for et produkt om handler om lyd.

Begge hadde rett. Det dreier seg om et helt nytt headset rettet mot gaming, kalt Artemis Spectrum G933. Ujesh Desai, som erVP of Gaming hos Logitech har fått æren av å avdekke den nye modellen for oss, men vi skulle få se langt mer enn en kjedelig presentasjon i dag. Etter innledningen blir vi derfor delt i to grupper, som tar turen videre til ulike avdelinger.

Hjemme hos Logitech

Min gruppe starter med å treffe Tracy Wick, selskapets Senior Acoustical Systems Engineer. Han forteller hvordan høyttalerelement i Artemis Spectrum G933 er utformet, og viser ved hjelp av forskjellige maskiner hvor mye bedre det nye elementet er i forhold til det gamle. Det finnes en ny type materiale i membranen for bedre kontroll og jevnere gjengivelse av lyden, særlig i den øvre delen av registeret.

Dette er en annonse:

Jeg forsøker å forstå alle de tekniske detaljene Tracy deler om det nye hybridmaterialet, uten å skjønne absolutt alt sammen. Uansett bærer ferden videre til Logitechs lydkammer, der vi virkelig skal få kjenne teknikken på kroppen. Rommet er hundre prosent lydtett, med profesjonelt isolasjonsmateriale på vegger, gulv og tak. Total stillhet råder der inne, og vi blir fortalt at mange ville fått panikk hvis de ble sperret inne der lenge. Så stille er det faktisk, at det er til å bli gal av.

På neste stasjon, møter vi Doug Sharp, som er Global Product Manager. Han forklarer hvordan prosessen med design, form og materialvalg foregår, og viser flere forskjellige prototyper av hodetelefoner som ble endret ytterligere før lanseringen. Det er ganske fascinerende hvor mye testing som blir gjort, for eksempel i utformingen av øreklokkene, eller formen på buen over hodet, eller materiale øreputene skal består av. Alt du kan forestille deg blir testet grundig, nettopp for å luke ut alle feil før produktet utgis. Vi får lov til å teste ut de ulike prototypene litt, før det er tid for lunch.

Hjemme hos Logitech

Mette og gode blir vi ført til et rom proppfullt av elektronisk utstyr. Rommet dreier seg om elsikkerhet, og en tekniker snakker om alle reglene som må overholdes for å sikre at elektriske produkter er trygge. Kontakter og komponenter testes mot statisk elektrisitet og overspenning. Til og med de trådløse radiobølgene headsettet bruker til kommunikasjon kan være farlige for oss over lengre perioder. Derfor forteller en teknikker ved navn Philippe Depallens, en franskmann, at den nye G933-modellen har fått doble antenner slik at den kan bruke flere frekvenser samtidig. En plansje blir vist frem for å tydeliggjøre hvor mye bedre rekkevidden til headsettet er nå kontra forrige modell.

Dette er en annonse:

Vi beveger oss til siste stopp på visningen, Logitechs "Signature Room". Her skal suroundteknologien Headphone-X, som er utviklet av DTS, demonstreres, og vi får endelig vårt eget Artemis Spectrum G933-headsett i hendene. Denne teknologien er helt ny, og for å demonstrere hvor presis den er hadde folkene fra Logitech og DTS satt opp sju normale høyttalere rundt omkring i rommet. Samtidig var programvaren som driver headsettene vi nettopp hadde fått utdelt tilpasset og justert etter størrelsen og formen på rommet vi satt i. Det som deretter skjer er at lyder blir spilt av i tur og orden fra de sju høyttalerne rundt i rommet. Deretter ber de oss ta på headsettet før de spiller av de samme lydene til hver og en av oss, men denne gangen inne i headsettene. Demonstrasjonen er veldig imponerende, og lydbildet inne headsettet på er like realistisk som da lydene fra høyttalerne fylte rommet. Faktisk klarer jeg ikke å la være å løfte av headsetet litt for å sjekke om de ikke tuller med oss. Ute i rommet er det imidlertid helt tyst.

Hjemme hos Logitech

Jeg tar på meg headsettet igjen, idet demonstrasjonen går over til å vise to lydtunge filmsnutter. Jeg lener meg tilbake og konstaterer for meg selv at dette definitivt er det beste suround-headsettet jeg har testet noen gang.

Likefullt er presentasjonen av Artemis Spectrum G933 over, og vi blir geleidet tilbake til det opprinnelige konferanserommet. Vi skal imidlertid ikke reise hjem helt enda, da tiden har kommet for å teste headsettet etter egne ønsker. Jeg starter ved DTS-stasjonen der jeg fyrer opp Alien: Isolation. Hvis du har spilt det vet du i hvor grad lyden er viktig i akkurat dét spillet. Igjen blir jeg imponert over kvaliteten til produktet vi er her for å hilse på. Med krystallklar suroundlyd blir det allerede intense spillet enda mer spennende, og blir nødt til å gå videre før jeg fremstår som en reddhare foran de andre journalistene.

På den neste stasjonen prøver jeg noe helt annet, nemlig vanlig musikk i Flac-kvalitet. Høyoppløst musikk i alle typer sjangere er tilgjengelig på husert, og både hard rock og klassisk musikk fungerer godt med headsettet. Det har en fin balanse og en mykere diskant enn andre headsett jeg har testet tidligere. Dessuten kan man når som helst koble til flere kilder på samme tid, takket være den nye analog-inngang. Å bytte mellom inngangene er lekende lett, og kjekt hvis man har lyst til å bruke headsettet med flere kilder uten å måte fikle med kabler.

Hjemme hos Logitech

Jeg gikk videre til Counter-Strike: Global Offensive og satte G933 over til actionprofilen. Med denne profilen aktivert skal man kunne høre viktige detaljer som fiendens fottrinn bedre, og på denne måten briljere på slagmarken. Min testøkt var imidlertid for kort til å kunne slå fast hvor godt dette virker, så jeg vil tippe at effekten kun gjør seg gjeldende for de mest proffe spillerne. Kjempetydelig var den i hvert fall ikke.

Den siste stasjonen er en referansestasjon, der man kan sammenligne lyden og komforten til Artemis Spectrum G933 med et par Sennheiser HD650. En kul idé, tenker jeg, ikke minst fordi de har valgt ut en god konkurrerende referansemodell. De kunne valgt et dårligere headset å sammenligne seg selv med, men i stedet gikk de for et godt og vesentlig dyrere headset (ca. 1800 kroner mot rundt nærmere 2800 for HD650) for å vise at Artemis Spectrum G933 faktisk klarer å holde følge. I hvert fall nesten.

Med denne vissheten i bakhodet vender jeg tilbake til bussen for turen hjemover. Det har vært en kul dag, der jeg har fått sett hvordan ting foregår på innsiden hos et selskap jeg vanligvis bare ser logoen til. Dessuten virker G933 veldig lovende for prisklassen sin, og jeg gleder meg til å motta anmeldereksemplaret mitt. Etter planen skal settet lanseres innen september er over.

Hjemme hos Logitech


Loading next content