Norsk
Gamereactor
artikler
Dark Souls III

11 Tips: En nybegynnerguide til Dark Souls III

Spillene i Dark Souls-serien er kjent for sin nådeløse vanskelighetsgrad, og selv hvis du er en souls-veteran kan det være kjekt med noe tips før du starter det nye eventyret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

From Software, skaperne av Demon's Souls, Bloodborne og Dark Souls-spillene, har åpenbart sadistiske tendenser. Å lage utrolig utfordrende spill har blitt varemerket deres, og det nye Dark Souls III har ingen ønsker om å bryte med trenden. Derfor har vi satt sammen en rekke tips for spillere som sliter med skjelvende knær og lav selvtillit...

1. Spesialisering må til for å overleve.
Spesielt i starten av spillet er det ikke så viktig å gå raskt opp i nivå (level), og en vanlig feil mange nybegynnere gjør er å øke "attributes" for figuren deres på måfå. Det smarte er heller å være målrettet på hvordan man ønsker å angripe eventyret, og dertil velge et oppsett som passer spillestilen din. Å være effektiv som en tung soldat er eksempelvis veldig avhengig av hvor sterk rustningen din er, og hvor hardt slagene dine rammer. Gode egenskaper innen "resilience", "life" og "strength" er derfor elementært, og hvis du heller investerer i magiske evner, for eksempel, kan du fort få store problemer. En spesialisert spillfigur er definitivt å anbefale for nybegynnere, da en mer variert spillestil, ofte kalt en hybrid stil, krever inngående kunnskaper om spillet og mekanikkene. Den slags er derfor bedre egnet for veteraner eller gjennomspilling nummer to. Eller tre.

HQ

2. Holdt orden i ryggsekken din
På den livsfarlige reisen vil du plukke med deg masse forskjellig utstyr, og verdien til en viss gjenstand er ikke alltid åpenbar til å begynne med. Heldigvis er man ikke nødt til prøve alt man finner sporenstreks, da mye kan lagres i "inventory"-menyen. Som i kampene er kunnskap nøkkelen til suksess, og det gjelder å vite hva man skal prioritere å legge i sekken sin. Materialer som kan brukes til oppgraderinger er imidlertid alltid lurt å plukke med seg. Oppgraderte våpen vil ha en enorm påvirking på kampene, ikke minst hvis du klarer å spare noe av materialene slik at du har råd til å oppgradere de kraftigere våpnene lenger ut i spillet.

Dette er en annonse:

3. Reaksjon og konsentrasjon
I Dark Souls III er det to ting som gjør deg sterkere, nemlig soul-nivået ditt og utstyret du bruker. Når du møter tøff motstand, og det kommer du til gang på gang, hjelper det uansett ikke hvor sterk du måtte være hvis du ikke vet å spille smart. Du må vite hvordan fiendene oppfører seg slik at du kan forutse bevegelsene deres. Samtidig kan angrepsmønstrene til fiender bli avbrutt når som helst, så du kan ikke stole blindt på rekkefølgen du omsider har lært deg. Å reagere raskt er livsviktig, bokstavelig talt, og den eneste måte å klare dette på er ved å holde konsentrasjonen oppe. De som vet hvordan man leser en fiende vet hvordan vedkommende kan beseires. Ofte gjelder det å trekke seg unna og holde igjen angrepene til de perfekte tidspunktene.

4. Ta deg tid til å utforske
På tross av all døden er Dark Souls III-verdenen et levende sted, og et sted fullt av hemmeligheter. Alle som tar seg tid til å utforske omgivelsene vil snuble over skjulte gjenstander, nyttige snarveier og nye utfordringer. Det er viktig å utnytte disse mulighetene når de dukker opp, ettersom dette er et spill der man bør ta imot all hjelp man kan få. Når man utforsker vil man også oppdage fiender man har beseiret tidligere, som har kommet tilbake, og dermed får man sjansen til å slå dem én gang til. Dette er positivt da duell nummer to vil belønne deg med flere "souls" og eventuelt nyttig utstyr du ikke fikk forrige gang. På toppen av dette blir utforskningen på en måte en slags treningsøkt, der man lærer spillet bedre å kjenne. Ofte kan det være lurt å ta en tur bakover når du har funnet et nytt leirbål i tilfelle du gikk glipp av en skjult skatt eller en alternativ rute på veien.

Dark Souls IIIDark Souls III

5. Hold øynene åpne
Som alle andre spill har Dark Souls III sine rariteter, og hvis du oppdager dem kan du bruke noen av dem til din fordel. Som regel er for eksempel bosskamper satt til isolerte og forholdsvis romslige områder, og du bør ikke ta med deg flere "souls" inn i et slik område enn du er beredt på å miste. Videre finnes det plenty av feller i Dark Souls III og ikke alle er like åpenbare som skattekistene som er plassert midt i glaningen. Klarer du å oppdage en felle før du havner i den selv kan den imidlertid bli et verktøy for deg fremfor en hindring. Et siste tips er å se etter blod og andre ledetråder som ikke hører hjemme i omgivelsene naturlig. Dark Souls III er aldri urettferdig, selv om det er vanskelig, og ofte kan skjulte hint gi en pekepinn om hva som er i vente. Hvis du klarer å lese disse signalene vil du få litt færre ubehagelige overraskelser på ferden.

Dette er en annonse:

6. Det er styrke i tålmodighet
Å holde antall feil du gjør nede er enda viktigere i Dark Souls III enn i andre spill, da du normalt blir straffet brutalt og nådeløst for ethvert feilskjær. De største tabbene kommer ofte som et resultat av å være utålmodig. Å løpe nærmest blindt inn i situasjoner er definitivt ikke den lure måten å spille dette på. I stedet bør du ta det skikkelig med ro, og analysere og skanne et nytt område for mulige farer før du går videre. Når det er sagt er det umulig å være forberedt på alt Dark Souls III kaster mot deg, så regn med å dø mye uansett hvor forsiktig du går frem. Noen feil kommer du uansett til å gjøre.

HQ

7. Gjør om "boss souls" til våpen
Når du beseirer en boss i Dark Souls III beholder du sjela hans. Denne kan veksles inn i et vesentlig antall erfaringspoeng, men det finnes en annen bruk som er enda bedre. I hub-området Firelink Shrine bor det nemlig en fyr som det er lett å overse. Han sitter på den andre tronen på venstre side ved inngangen, og går under navnet Ludleth of Courland. Ludleth har evnen til å transformere "boss souls" til kraftige våpen, men han krever at du først har funnet en gjenstand kalt Transposing Kiln. Denne gjenstanden blir din hvis du beseirer Curse-Rotted Greatwood-bossen, som ser ut som et digert tre, i enden av Undead Settlement.

8. Oppgrader Estus-flaskene
Såkalte Estus Flasks, altså flasker med en eliksir kalt Estus, er noe du kommer til å trenge mye av i Dark Souls III. En dose Estus gir både health og focus, og flaskene fylles opp når du besøker et leirbål. Til å begynne med er imidlertid ikke flaskene så effektive, og derfor er det prekært å bedre effektiviteten til den magiske drikken. Det første du bør gjøre er å besøke smeden i Firelink Shrine og tilby han en nevne Estus Shards. I bytte vil antall flasker du kan bære med deg øke. En annen viktig gjenstand å sikre seg er The Undead Bone Shard, som kan brukes ved leirbålene for å forbedre effektiviteten til Estus-flaskene dine. Til slutt har vi Estus-ringen, som ytterligere øker effektiviteten. Ringen finner du i tårnet ved siden av Firelink Shrine, men du må bruke 20 000 sjeler for å skaffe deg nøkkelen du trenger for å få adgang.

Dark Souls IIIDark Souls III

9. Lær å lokke til deg fiender
Å bli omringet av flere fiender på én gang betyr den sikre død i Dark Souls III. Derfor er det viktig å lære seg å lokke til seg fiender, og da helst én om gangen. Den mest effektive måten å gjøre det på er med pil og bue (krever 14 dexterity). Skyt én enkel pil mot din utvalgte duellant og vent mens han beveger seg mot deg uten å tilkalle vennene sine. Den samme metoden kan også brukes med enkelte magiske evner, og som en siste utvei kan man også bruke sin egen kropp som lokkedue. Å liste seg innpå i håp om at én av fiendene oppdager deg før de andre kan imidlertid fort bli en taktikk som slår tilbake mot deg.

10. Du kan endre både utseende og stats
Som vi var inne på tidligere anbefaler vi deg å legge en slags plan for figuren din, som du følger gjennom spillet. Når det er sagt finnes det faktisk muligheter for å gjøre revurderinger underveis, hvis du har gjort noe du angrer på. For å kunne fordele stats-poengene din på nytt må du finne ei dame kalt Rosaria, som holder til i en skjult del av Cathedral of the Deep. Du må signere en pakt med henne, og ofre noen Pale Tongues, men til gjengjeld får du altså muligheten til å distribuere ferdighetene på nytt. Faktisk får du til og med sjansen til å pynte på utseende ditt, men vært oppmerksom på at det kun er tillatt å gjøre endringer med hver av Dark Souls II-figurene dine fem ganger.

11. Behold "resistance"-gjenstander
I løpet av eventyret ditt vil du finne flere gjenstander og utstyr som øker smertegrensen din knyttet til ild, gift, magi og så videre. Etterhvert som du skaffer deg bedre våpen begynner disse gjenstandene å virke overflødige og det kan føles fristende å skulle selge dem. Ikke selg dem! Før eller siden kommer du nemlig til å møte en fare som du ikke klarer å holde tritt med, og plutselig er "resistance"-gjenstandene kjekke å ha igjen. Å bli for kjepphøy og tro at du skal surfe gjennom resten av spillet, skal ikke Dark Souls III ha noe av!

Med disse rådene bør det bli bittelitt enklere å navigere de livsfarlige jaktmarkene i Dark Souls III. Del gjerne dine beste tips i kommentarfeltene.

HQ

Relaterte tekster

2
Dark Souls III: The Ringed CityScore

Dark Souls III: The Ringed City

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Den andre og siste utvidelsen til Dark Souls III gjør opp for manglene i Ashes of Ariandel og gir oss et verdig avskjed med spillet, og muligens hele serien...



Loading next content