Norsk
Gamereactor
artikler
Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Vi har spilt historien i Modern Warfare Remastered

Spillet som endret Call of Duty og ga serien posisjonen den har i dag, tar seg meget bra ut med forbedret grafikk og moderne effekter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Vi forstår virkelig ikke hvorfor Raven Software og Activision bestemte seg for å kalle dette en remaster. Studioet har nemlig oppgraderte nærmest alle oppdrag og teksturer til dagens standard, og lagt ned nok arbeid til at dette fint kunne vært kalt en remake. La oss bruke "F.N.G." som et eksempel.

Militærbasen ser ikke bare mer realistisk ut i ny drakt, men byr også på mer moro. Den virker mer levende, med flere kjøretøy og soldater spredd over hele området. Som om ikke dét var nok får man dessuten et helt nytt område, hvor man kan lære seg hvordan man håndterer eksplosiver. Området, som er avstengt i originalen, lar oss kaste granater inn i ulike vinduer, og lærer oss hvordan man plasserer ut C4-sprengladninger. Dette viser hvor mye arbeid Raven har lagt i denne utgaven. De har ikke bare åpnet PC-en, og satt på "oppgrader til 1080p". I stedet har de virkelig gått inn i selve spillet for å finpusse hver detalj. Samtidig er de åpenbart fornøyd med egen innsats, siden enkelte endringer virker å være gjort først og fremst for å vise hvor bra spillet ser ut nå. Blant annet har de fjernet mange av gassmaskene folk har på seg, slik at man nå får se de imponerende ansiktsanimasjonene og lyssettingen. Vi ser fortsatt noen ujevne kanter i ny og ne, men Call of Duty: Modern Warfare Remastered leverer helt klart en visuell opplevelse på høyde med dagens nivå.

Call of Duty: Modern Warfare RemasteredCall of Duty: Modern Warfare Remastered
Dette er en annonse:

Det samme gjelder bildeoppdateringen. Til tross for de ekstra detaljene på skjermen kjører spillet vanligvis på 60 bilder i sekundet, med noen ytterst få fall ned på 50-tallet. En imponerende bragd med tanke på alt som skjer på skjermen til tider.

Spillet har også fått en oppgradering lydmessig, men ikke i like stor grad. Skuddene og eksplosjonene høres fortsatt meget bra ut, men vi er skuffet over at de ikke har fikset enkelte problemer fra originalen. Husker du for eksempel sekvensen i "Safe House", hvor du sniker deg mellom høyballer på en åker? Da husker du kanskje en lastebil som kom kjørende langs veien, og at motorlyden plutselig ble kuttet. Det samme er tilfellet i denne utgaven. Langt fra et stort problem, men det demper den ellers flotte spenningen i sekvensen.

HQ

Raven har heller ikke rørt gameplayet omtrent noe, men dét vi liker veldig godt. Våpnene føles som de originale, rykkningene når du blir skutt er de samme, fiendene beveger seg på samme måte, og punktene med uendelig "spawning" er de samme. Spillet har fortsatt samme følelse som originalen, og dét er jo mye av poenget med en remaster.

Dette er en annonse:

Det mest nevneverdige de har gjort er å la oss justere hvor responsive kontrollene skal være. Dette har de nok gjort for å gjøre overgangen fra dagens spill til dette enklere. Modern Warfare er nemlig tregere spill sammenlignet med de vi spiller i dag. Den ekstra følsomheten kom i alle fall godt med for oss under "Mile Hugh Club" på Veteran. Endelig kan vi sikte så fort vi vil på Playstation 4.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered byr også på noen ekstra "Intel cheats". Finner du nok PC-er kan du blant annet få granater til å sprenge sitronsaft i luften når de eksploderer, og få fiendene til å fly bortover når de blir skutt med nye ragdoll-effekter. Om du virkelig hater Victor Zakaev kan du også gjøre det slik at alle fiender blir som han. Det eneste problemet er at de da også har RPG-er. Her får vi altså en del interessante og småmorsomme effekter å leke oss med etter å ha fullført spillet.

Call of Duty: Modern Warfare RemasteredCall of Duty: Modern Warfare Remastered

Denne remasteren er uten tvil en av de bedre denne generasjonen. Både karakterer og områder kan helt klart forveksles med noe fra et helt nytt spill, samtidig som de grunnleggende mekanikkene føles akkurat slik de gjorde originalt. Raven har ganske enkelt sett for seg hvordan Modern Warfare ville blitt laget i dag, og utviklet remasteren ut fra dette. Mange remastere ser ut akkurat som originalene gjør i hodene våre, men dette er ikke tilfellet med Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Endringene er åpenbare fra første sekund, og gjør dette til noe du helt klart burde få med deg hvis du digger originalen. Modern Warfare imponerte oss for ni år siden, og remasteren kommer vi ikke til å glemme med det første heller. Call of Duty: Modern Warfare Remastered er kanskje ikke verd å kjøpe en spesialutgave av Call of Duty: Infinite Warfare for, men spillet er helt klart en meget god bonus om du uansett skal kjøpe Infinity Ward sitt kommende spill.

HQ

Relaterte tekster



Loading next content