Norsk
Gamereactor
artikler
Total War: Arena

Vi har snakket med Total War-skaperne og Wargaming

Total War: Arena blir det første spillet som skal gis ut på plattformen Wargaming Alliance, og vi tok en prat med partene for å finne ut mer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Wargaming, Sega og Creative Assembly har inngått et samarbeid, og resultatet blir det kommende Total War: Arena. Vi har snakket med partene for å finne ut hva dette innebærer for Total War-serien at de nå skal tilby en free-to-play-opplevelse.

Først ut var Creative Assembly, som er representert av studiosjef Tim Heaton. Vi spurte i hvilken grad det nye spillet vil være tro mot Total War-oppskriften, men også hvordan det vil skille seg ut for å nå ut til flere spillere. Tim Heaton svarte:

"Vi har raffinert de store Total War-kampene i sanntid slik at spilleren kun kontrollerer tre enheter av gangen. Dette gjør spillet mer tilgjengelig samtidig som det tilbyr dybde i gamplayet for spillere som er på utkikk etter det. Gratismodellen gjør det dessuten mulig for oss å nå ut til flere spillere som er interessert i Total War, men som kanskje har mest lyst på en raskere spillopplevelse de kan hoppe inn og ut av. Det er også en fin måte for oss å vise hva spillserien har å by på til et bredere publikum."

Total War: ArenaTotal War: Arena
Dette er en annonse:

Vi i Gamereactor var naturligvis nysgjerrige på hvordan de ser for seg å rekruttere spillere innen MOBA-sjangeren. Dette er som kjent et allerede mettet marked der mange spill må gi tapt for de etablerte spillene, så hva skal Total War: Arena tilby som de andre ikke kan? Tim Heaton fortsatte:

"Total War: Arena er gratis å spille, og det inneholder intense 10-mot-10-kamper med mange taktiske og strategiske elementer. Det åpner for, og blir nødvendig med, langt mer taktisk lagspilling når man er på lag med ni andre spillere. I tillegg kan vi gi spillerne en mulighet til å spille som noen av de mest ikoniske skikkelsene i historien, og samtidig lære mer om dem og fortiden. Dette er unikt for Arena, og det er noe som ikke finnes på MOBA-markedet fra før."

Wargaming er mest kjent for sine gratis (og fryktelig populære) World of War-spill, så vi lurte på hva motivasjonen til Sega var for dette samarbeidet, og ikke minst om de hadde noen bekymringer. Igjen er det Creative Assembly som ga oss svarene:

"Vi er stolte av Totalt War: Arena, og samtidig veldig fornøyde med fjorårets testing av spillet. Utgiveravtalen med Wargaming ga oss en mulighet til å nå et nytt community med potensielt 100 millioner spillere som burde kunne like Arena."

Dette er en annonse:

"Våre største bekymringer er de samme som for alle spill, og det er om spillet vil trekke nok folk og om de vil like det like mye som andre Total War-spill. Denne avtalen med Wargaming gjør dog disse bekymringene langt mindre."

Wargaming-sjef Vladimir Makarychev kunne også skyte inn litt om motvasjon og bekymringer:

"Formålet med Wargaming Alliance er å skape strategiske samarbeid mellom de største spillstudioene i verden. Dette lar oss tilby gratisspill med høy kvalitet fra de beste utviklerne på en global skala. Wargaming har mye erfaring med gratisspill, og denne ekspertisen vil vi dele med våre samarbeidspartnere i forbindelse med nye prosjekter. Deriblant finner vi vår visjon om å skape en balansert og rettferdig økonomi i spillene, men også vår evne til å promotere spill i alle regioner."

Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena

Med en så stor avtale følte vi for å spørre hvem det var som tok kontakt med hvem, og Heaton svarte:

"Vi innså at vi ville trenge en ny tilnærming for å gi ut Total War: Arena, og Wargaming så tidlig et stort potensial i spillet. Det føltes derfor riktig å gå i dialog med et av de beste selskapene i verden når det kommer til å gi ut gratisspill. Det skjedde ganske naturlig, og begge parter syntes Arena passet godt til Wargamings nye plattform, Wargaming Alliance."

Dette er uansett ikke det første gratisspillet i Total War-serien, men det er det første til å komme kun til PC. De har som kjent også sluppet Total War: Battles Kingdom til mobil, Facebook og PC, og dette er gratis. Creative Assembly har en høy stjerne hos mange spillere, så vi spurte om de ville stå for utviklingen denne gangen. Det kunne studioets Tim Heaton svare på:

"Selv om Wargaming Alliance skal gi ut Total War: Arena, så er det Creative Assembly som utvikler spillet. Slik har det vært fra begynnelsen, men nå foreligger det også et tett samarbeid med teamet hos Wargaming Alliance. Arbeidet med spillet foregår fortsatt ved kontorene i Horsham, men med et større team bestående av talentfulle utviklere."

Total War: ArenaTotal War: Arena

Et slikt samarbeid fikk oss til å lure på hva annet de kan finne på i fremtiden, og spørsmålet var dermed om vi vil se andre Sega-serier bli utgitt av Wargaming. Her var svaret kort og enkelt:

"Denne avtalen gjelder kun for Total War Arena."

Det er altså ingen som vil fortelle mer om fremtidsplanene, men vi antar at Wargaming jobber med å sikre seg andre spillserier mens du leser dette. Vi håper at dette er det riktige valget for Total War: Arena, og ser frem til å teste det ferdige produktet. Hvilken spillserie tenker du kunne passet i F2P-modellen?

Total War: Arena

Relaterte tekster

0
Total War: Arena legges på is

Total War: Arena legges på is

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Total War: Arena har hatt åpne beta-tester dette året, men disse har tydeligvis ikke gått helt etter planen eller gitt ønsket resultat, for Creative Assembly har nettopp...

0
Klokken 16 på GR Live: Total War: Arena

Klokken 16 på GR Live: Total War: Arena

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Total War-utviklerneCreative Assembly og utgiver Wargaming sendte nylig Total War: Arena inn i en åpen beta, og i dagens utgave av GR Live skal vi forsøke oss som...



Loading next content