Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3-spådommer: EA

Electronic Arts starter et av årets største høydepunkt førstkommende lørdag, og i den sammenheng har vi som vanlig bestemt oss for å spå hva de vil vise frem.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ja, vi vet Electronic Arts teknisk sett ikke deltar på E3-messen, men det er en grunn til at de velger å ha EA Play-konferansen i samme tidsrom som den verdenskjente messen. De ønsker helt klart at folk fortsatt skal assosiere dem med messen, noe som ikke er rart. Her forventer vi nemlig de fleste av årets største annonseringer, og en hel haug med oppdateringer fra kommende spill. Da passer det jo godt å spå hva som faktisk vil vises frem på messen, og siden EA starter det hele er det også bare rimelig å starte med dem.

Våre E3-spådommer: EA

Klokken 21.00 den 10. juni braker det løs, og det skal bli spennende å se om EA klarer å engasjere oss i år. De siste årene har nemlig konferansene deres blitt kritisert for å bestå av for mange videodagbøker hvor vi har fått se eller høre særlig spennende ting. Noe av dette skyldes et fokus på spill som fortsatt har vært i startfasen av utviklingen. Mange av disse har nå kommet seg et godt stykke lenger, så da bør det være en sjanse for å endelig se noe nevneverdig fra dem. La oss uansett starte med de nærmest åpenbare annonseringene.

EA er jo tross alt kjent for å fokusere på allerede etablerte serier, samtidig som de har offentliggjort en god del av spillene som vil vises frem i år. En stor del av rampelyset vil nok gå til Star Wars Battlefront II. Nå skal vi endelig få se gameplay fra spillet. Vi vet allerede at de vil vise frem flerspillerdelen i form av en "20 mot 20"-kamp som har en egen vri på Phantom Menace sitt Theed-slag. Her vil Rey og Darth Maul lede droner og kloner i kamp mellom Naboo-byens gater. Kanskje er noen av dere blant spillerne som kritiserer originalen for å ikke ha en skikkelig enspillerdel, og EA er selvsagt klare over dette. Sjansen er derfor veldig stor for at vi også får en smakebit på hvordan et enspilleroppdrag vil utfolde seg, enten i form av en trailer eller en gameplaysekvens.

Dette er en annonse:
Våre E3-spådommer: EA

Dice jobber ikke utelukkende med Battlefront II heller. Battlefield 1 lever fortsatt i beste velgående, og In The Name of the Tzar-utvidelsen er like rundt hjørnet. Med det i tankene er det åpenbart at det svenske studioet også kommer til å sette av litt tid til å snakke om hva den vil by på.

Så skal vi selvsagt ikke glemme den delen som spillverden har delte meninger om, nemlig sportsspillene. FIFA, Madden, NHL og resten av gjengen er en gullgruve for det store selskapet, og får derfor selvsagt en god del oppmerksomhet på konferansen. Vi får den første traileren fra FIFA 18 senere i dag, men det kommer helt klart mer på EA Play. Forvent en ny trailer og presentasjon hvor de gir oss flere detaljer. Her snakker vi forbedringer til The Journey, Ultimate Team, animasjoner og mer. Dette vil gjelde for alle sportsspillene. Stikkordene her er penere og bedre.

Når vi uansett snakker om sportsspill, kan vi like godt dra inn Need for Speed Payback. Foreløpig har vi bare fått en filmatisk trailer og noen små detaljer, men du kan glede deg til noen skikkelig godbiter her. På lørdag vil de mest sannsynlig gå mer i dybden til spillet, og forklare hva de har lært av det ekstra året med utvikling. Ønsker du å vite mer om den åpne verdenen, hvordan bilene kan tilpasses på utallige måter, og et nytt fokus på historie er det bare å være klar lørdag kveld.

Dette er en annonse:
Våre E3-spådommer: EA

Det har nå gått nesten tre år siden studioet Hazelight annonserte "Hazelight Game", men vi har hørt meget lite om spillet siden den gang. Dette vil tydeligvis endres i år. Josef Fares, en av studioet sine grunnleggere har nemlig hintet meget sterkt til å spillet vil dukke opp på scenen igjen i år. Da får vi forhåpentligvis se mer enn en liten togtur.

Våre E3-spådommer: EA

Der har du alt du kan være helt sikker på å se, men som ikke vil ta opp en hel time. La oss spekulere i hva resten av konferansen vil by på.

Noe vi egentlig er relativt sikre på er at EA vil fortsette med å sette av litt tid til "småspillene" de har på lur. I fjor kunne de avduke EA Originals-spillet Fe og Sea of Solitude, men vi har ikke hørt nevneverdig om dem siden den gang. Zoink sier at de fortsatt jobber med Fe, så det aner oss at de bare ønsker å være hemmelighetsfulle før de offentliggjør en lanseringsdato. Hvorfor ikke bryte stillheten på en konferanse hvor millioner av spillere følger med?

En av grunnene til at EA tar en sjanse på Fe er nok Unravel. Den røde tøyfiguren ble meget populær etter spillets avduking for to år siden, og selve spillet gjorde det ikke så aller verst da det endelig ble sluppet i fjor heller. Vi ble derfor ikke så overrasket da Coldwood avslørte at de er godt i gang med en oppfølger. Spørsmålet er bare hvor langt utviklingen har kommet. Er spillet klart for å avdukes til helgen? Hva har de eventuelt lært av originalen?

Våre E3-spådommer: EA

La oss så gå til rake motsetningen av småspill. EA har brukt flere millioner på å skaffe seg rettighetene til å lage Star Wars-spill, noe som har ført til at mange av studioene deres jobber med det verdenskjente universet. Til nå har vi bare sett noen få sekunder av Visceral og Motive sitt. Kanskje ikke så rart siden vi fortsatt må vente en god stund til det kommer, men det vil ikke forundre oss om det uansett nevnes eller vises litt mer på lørdag.

Samtidig vet vi at Titanfall-skaperne hos Respawn også jobber med et Star Wars-spill, og med tanke på EA sine forrige konferanser blir vi svært overrasket om Stig Asmussen ikke gir oss bittelitt informasjon om hva det går ut på.

Star Wars er ikke det eneste fantasifulle universet EA har på CV-en. Bioware er også kjente for å ha skapt noen av verdens mest elskede spilluniverser, og det går rykter om mange av disse. Til tross for at Mass Effect: Andromeda ikke har hatt den suksessen studioet ønsket seg, har de gitt flere hint til at det kommer utvidelser i fremtiden. Det er blant annet flere som håper og tror at det kommer en Quarian-fokusert utvidelse i høst etter at et APEX-oppdrag inneholdt en tekst som indikerte at den populære arten blir å se i Andromeda også.

Våre E3-spådommer: EA

Bioware er ikke bare ett studio, men består av flere avdelinger. Vi vet allerede at den meste kjente delen, Edmonton, jobber med en helt ny IP med kodenavnet Dylan. Uheldigvis bestemte de seg for å utsette spillet slik at det nå vil komme ut mellom april 2018 og mars 2019, men er dette nok til å stoppe dem fra å offentliggjøre det Destiny-inspirerte spillet i år? Og hva med Dragon Age-spillet de jobber med? Er det en sjanse for at vi i alle fall får et navn?

Vi skal heller ikke glemme The Sims-serien. Det har gått mellom fire og fem år mellom hver nummererte utgivelse i den populære serien, og det har nå gått tre år siden The Sims 4. Nå skal det sies at Maxis fortsatt kommer med utvidelser til spillet, men vi tviler på at hele studioet jobber med det. Sjansen er stor for at de i alle fall jobber med The Sims 5, men det spørs om de sparer offentliggjøringen til neste år.

Til slutt kan vi jo alltids håpe på noen av spillene mange har lengtet etter i flere år. EA nekter fortsatt for at Dead Space 4 og Skate 4 er under utvikling, men mange nekter uansett å gi slipp på drømmene sine. Sjansen er liten for at vi ser noe, særlig med tanke på hvor stort fokus EA har på Star Wars og andre storspill, men tro kan flytte fjell.

Dette er bare noe av de vi håper og tror vil vises frem på lørdag, men vi skal heller ikke glemme at EA av og til overrasker oss med helt nye spill. Kan det være at de faktisk har klart å holde et spill hemmelig frem til nå? Vil de eventuelt trenge det, eller holder det med spillene vi har nevnt over? Hva synes du?

Våre E3-spådommer: EA


Loading next content