Norsk
Blog
Svineinfluensa vaksine

Svineinfluensa vaksine

Hvis du leste bloggen min "Svineinfluensa tull + regler for å overleve" så sto det kanskje at jeg ikke ville ta vaksinen og var ikke redd for det. Vel, idag tok jeg den. For noen dager siden fikk jeg en lapp med hjem om å få vaksinen. Mamma og pappa var fortsatt usikkre, men ble mektig overbevist av at faren til en ven av meg (han er overlege) sa at man burde få den så fort som mulig. Han sa også at hvis du får den kan du slitte j@vlig. Dette satte jo en tanke oppvekker på oss om selve tingen. Så jeg fikk tilbudet og takket ja.

Idag skulle vi altså ta den. Vi visste ikke når eller hvor og flere var ganske nervøse. Er spesielt nervøs for bivirkningene når jeg hørte at lillebroren til en venn av meg, kastet opp seks ganger på kvelden etter vaksinen. Ikke akkurat beroligene stoff for å si det sånn. Så mitt i mat og helse timen der vi lagde kompliserte (egentlig ikke) rundtstykker ble vi i hu og hast dratt ut for å få sprøyta.

Der sto jeg. Sammen med flere nervøse sjeler. Så ble navnet mitt ropt opp. I ørene mine hørte jeg flere viskende stemmer "lykke til" sa de "ikke dø". Nå eller aldri. Jeg satte meg i lærer gangen sammen med en kamerat. Det var underlig stille. Kulden gikk oppover ryggen min da jeg hørte navnet mitt ble ropt opp. "Ikke dø a!" sa kompisen min, da jeg lukket døren til kontoret bak meg. Jeg satte meg ved siden av en ung dame som begynte å bombanderte meg med spørsmål. "Har du tatt vaksine før?" og "Hvilken arm skriver du med?" Jeg svarte rolig og kaldt til nordlendingen. Så strakk hun seg etter rensemidelet og vi var igang. Jeg så hun tok opp sprøyten, smerten var rett rundt hjørne. Brutalt og rakst kom nålen mot overarmen min. Så stakk det

Jeg var lettet. Det gjorde ikke noe vondt! Hun sa jeg gjorde det bra og jeg gikk. Med en stor dot bomull kom jeg ut til de andre i spisesalen til oppservasjon. 20 minutter gikk og en gutt i paralelklassen besvimte. Han ble så fraktet ut. Det var en intens spenning i lufta. Alt ble stille. Etter 5 minutter kom han tilbake og var frisk igjen. Så gikk vi tilbake til timen.

Så for å si det sånn, alt gikk perfekt. Har desserre kjempe vondt i armen og klarer nesten ikke å skrive. Siden jeg er i gang med å skrive, så MÅ jeg fortelle om prøven. Jeg hadde historie tentamen om førsteverdens krig og den gikk perfekt. Kunne alle spørsmålene og skrev ekstremt mye på moderne våpen og industrien innenfor der. Klarte dessverre å bomme på en stat som ble opprettet etter krigen, men ingen fare med det.

Så, for å konkludere om svineinfluensaen. En gang for alle. Den er noe dritt og hvis du får sjangsen til å ta den så ta den. Syntes fortsatt hysterie med alt er tull, men hvis du får sjangsen på skolen eller noe så ta den. Du vil ikke andre. Et lite klyp og 30 minutter fri fra timen.

PS: En jente kastet opp 2 ganger etter vaksinen. ikke noe å være beskymret for =D


Hvis du ikke tar vaksinen kan du bli en grise gutt elelr jente som denne karen her xD

HQ