Norsk
en svunen titel fra en svunen tid

en svunen titel fra en svunen tid

Skrevet av Blacki90 den 31 juli 2018 klokken 11:30

Det finnes et spill jeg personlig holder over alle andre spill i denne verden og som topper alle liste jeg noen gang kan tenke meg om favoritt spill. Et spill jeg har spilt ekstremt mye da det var aktivt, et spill jeg alltid kommer til og savne. Ikke bare var det et fantastisk spill som var gøy, men også spillere og mentaliteten blandt spillerne.

Et spill som fokus på `gøy` over noe annet, Et spill som da det var på sitt aller beste skilte seg veldig ut fra alt annet. Tror aldri noen gang ting som skjedde i dette spillet noen gang kan skje i noe annet spill.

Dette spille trollbandt meg fra første stund etter at det ble introdusert for meg i venne gruppen fra skolen. Hvor mange timer som ble spilt hadde sikkert vart ekstremt høyt om det ble registrert.
I skoletiden, i friminutter og i 90% av fritiden ble min tid tilbrakt på krigsfronten.

Men nå må jeg kanskje si vilket spill jeg snakker om, for spillet jeg snakker om er Battlefield heros.
Og hvis noen spilte det aktivt i sin storhetstid kjenner seg kanskje litt igjen i noen av historiene eller opplevelsene jeg vil skrive om.

Uansett, så vil jeg skrive litt om ting jeg opplevde i spillet som jeg neppe tror kan forekomme i noe annet spill i dagens marked.

Rivaliseringen mellom det to sidene var dyp men det stoppet ikke folk i og ha det gøy med det eller i spillet. Husker mange ganger at man stoppet opp å krige på et kart fordi noen foreslå og ha et billøp på kartet eller bare lekke seg og tulle fremfor og krige. Og det var heller ikke vanskelig å få til, for spillere var mer opptatt av å ha det gøy en å vinne.

Det få gangene en ekstremt `try hard` dukket opp og begynte og flamme chatten så var det alltid den spilleren sitt lag som tok hånd om det, ofte i form av humor, tull og vitsing. Ja det gikk kanskje litt på bekostning av den spilleren, men når du kommer inn i et game og begynner å skjelle ut dine egne lagkameratet, slenge dritt rundt deg og har hodet i skyene så ber du om å få litt igjen. Kort fortalt, `try hards` var sjeldent lenge i samme game og i noen tilfeller skiftet det pipene ganske fort og joinet felleskapet og heller hadde det gøy foran å spille for seriøst.

I den perioden så gjorde utvikleren det også veldig bra med gode eventer og kosmetiske items som holdt alt godt balansert og fair, samt holdt klassene unike.

Men som alle gode ting så måte det også stoppe og det første som forekom som begynte og bli spillets fall. Det må bli når spillet begynte og introdusere items som man kunne kjøpe for penger som basicly gav deg evnene til en annen klasse . Noe som til slutt gjorde en hel klasse uviktig siden man kunne bruke så godt som alle evnene dens med items.

Det andre store problemet kom da Battlefield free2play kom, for det drog med seg en flom av try hards og (beklager utrykket) cod spillere. Som gjor at alle runder ble til reine flame war dueller uten noe god spilling og det ble et litt toxic miljø blant spillere.

Videre ble det mye klaging fra denne nye gruppen på hvor `barnslig` spillet var og hva som måte forandres for at det sku bli mer seriøst, som å forandre spawns soner og andre endringer som gjorde det mer likt andre shooters på markede.

Men den siste spikeren som ble kjørt ned i BFHs kiste må være da det begynte og pushe for mye nye (ofte ubalanserte) våpen og kosmetiske oppdateringer i ett sett, samt nye items med andre evner.
Det ble rett og slett pushet så mye at rett etter at noe nytt kom ut så var det neste 4-5 oppdateringene allerede annonsert og begynt og kjøres ut.

Er litt av mine erfaringer med BFH, men det er et spill jeg savner og gjerne sku sett returnere.

Men tror aldri det med dagens marked kan få tilbake den gode lekne følelsen som det en gang hadde. Det høye fokuset på gøy får man nok aldri tilbake.

Så tilslutt må jeg bare spøre, noen som husker BFH i sin storhetstid?

HQ
Jeg har et problem

Jeg har et problem

Skrevet av Blacki90 den 20 juni 2018 klokken 09:49

Jeg har et problem når det kommer til mange spill. Da ofte med spill av RPG/open world eller som er tung på side quests og ekstra ting og gjøre.
Har en veldig stor tendens til bare og fokusere på ekstra/side story og helt glemme main storyen. Gjør alt annet en storyen bare for å bli sterkest mulig før jeg fortsetter med den eller for og være best mulig rustet til den.
Selvfølgelig gjør jo dette at det gangene jeg tar tak i historien så går det ofte nesten helt knirkefritt og er ikke den biten jeg føler blir problematisk. I RPG så blir jeg ofte låst litt med at jeg over levler, bare sånn at livet skal bli lettere i fremtiden. Kan stoppe opp på et punkt og grinde 30-40 levler før jeg føler jeg skal fortsette storyen. Grinding har aldri gjort meg noe og veldig mange spille legger for grunne for at dette kan gjøres med liten til ingen konsentrasjon, så da kjøres youtube eller netflix paralelt.

Men problemet med denne fremgangsmåten er at jeg ofte ender opp med å brenne meg selv ut og skjeldent fullfører en del spill. Spiller ofte effektivt grinding eller side quests i noen uker før jeg går lei og starter på neste spill. Skule det da skje at jeg får lysten til å gå tilbake til et spill jeg har grindet mye i så føler jeg sjeldent for og hoppe inn midt i og ender da ofte med og starte på nytt, for så og gjøre akkurat det samme med grinding og brenne meg ut.
Så i mange spiller har jeg blitt ganske god til starten. Nesten alle spill kan man grinde på en eller måte i, selv ikke dark souls kommer under dette.
Ja selv om man grinder i dark souls så vil det ikke akkurat gjøre spillet lettere av betydelig nevneverdige, men noe lettere kan det gjøre det. Gargoyl (det to på taket før den første bjellen) bossen er forøvrig en gigantisk push over om man legger litt grinding in før man møter den.
Klarer liksom aldri holde meg til hovedoppdrag og slikt, som gjør at jeg har en stor backlogg med ufullførte ferdig grindete spill (så j..... luksusproblem XD ).
Mitt verste eksempel må vel være skyrim, der var jeg ca lv 90, hadde fult oppgradert daedric armor før jeg møte og drepte min første drage.

Så noen andre som har lignende problemer med spill?

HQ
Lengesiden

Lengesiden

Skrevet av Blacki90 den 18 juni 2018 klokken 12:32

Tja, nå er det lengesiden denne karen har hat noen som helst aktivitet på denne siden, sitter nå og ser over gamle innlegg og blogger. Datoen er helt tilbake til 2012, da en var lærling og hadde mye mer tid (eller mindre tid ut i fra hvordan man ser på det).

Har da endelig klart og forville meg tilbake på en kontorplass (av slag) i gjen og har da tenkt at man burde kunne bli litt aktiv igjen, så får me sjå kordan det utarter seg da :)

Sitter og småler litt med meg selv om at eg i 2012 skrev en blogg om ønskede remaks og den gangen mente Crash og spyro burde vært remaket, humoren ligger i dagens spillmarked med Crash sin suksess og spyro på vei. Kansje lit små synsk? XD

men så kommer jo et av det store spørsmålene enda litt frem, hva skal en skrive blogger om og sånt. Meg personlig er ikke akkurat så kreativ, utadvent og flink til å skrive gode eller lange blogger. Men en plass må en jo nesten starte og man kan bare bli bedre sies det. Så går noen ganger i hodet og tenker på temaer som går an og skrive noe vetugt utav, så får me sjå ka fuglekassen klarer og få ut.

Startet jo den gangen en liten serie hvor eg prøvde og trekke frem mindre kjente manga/anime serier, har noen fortsatt i tankene. Men ser og leser mindre så har ikke kommet over mange skjulte perler så må nesten ta det litt etter litt.

Men på mange måter så er det godt og endelig komme på en kontor stilling og da kan bruke litt tid på blandt annet denne siden og gaming som er min favoritt hobby. Selv om mange vil si eg burde bli litt mer voksen og oppføre meg som så, blir det neppe noe jeg kommer til å gjøre (ikke på heltid værtfall). Jeg sier da alltid den beste quoten eg kan "er ikke noe poeng i å være voksen om man ikke kan være litt barnslig en gang i blandt".

Så godt og være litt tilbake på GR, å ser frem til fremtiden :)

Manga/Anime perler nr 2 Flame of Recca

Manga/Anime perler nr 2 Flame of Recca

Skrevet av Blacki90 den 8 juni 2012 klokken 11:28

Flame of Recca er en manga og anime skrevet og tegnet av Nobuyuki Anzai.
serien er litt gammel men holder relativt god stand (etter min mening)
animasjons stilen miner veldig om den klassiske (også etter min mening) serien yu yu hakusho.

Men jeg vil heller anbefale mangaen foran animen siden den tar for seg mer en det animen gjør.
Historien handler om Recca, en tenåring som er ekstremt interessert i ninjare.
Han trener og kan mange ninja triks og har valgt at hvis noen beseirer han i kamp skal han bli vedkommendes ninja (bodyguard). Men i gjennom en liten hendelse velger han å bli Yanagi Sakoshitas ninja. Yanagi har også evnen til å helbrede hvilken som helst fysisk skade.

Men når jeg er inne på temaet om spesielle evner så er ikke Yanagi den eneste med en sær evne, Recca kan nemlig danne og kontrollere ild. Han danner rett og slett ild rund armen sin for så å bruke den i kamp.
Hendelses forløpet i animen og det første delene av mangaen er ganske lik yu yu hakusho, som igjen er grunnen til at jeg sammenligner dem litt.
Så for å summere veldig kort, flame of recca er en ganske standar battle manga med lett humor og god action. Karakterene er lett og like og storyen er enkel og fordøye.
så vist man liker litt eldre serier eller er en fan av yu yu hakusho så er flame of recca en serie jeg lett kan anbefale.

Så til bloggens quote/utsagn/replik
her kjører jeg den samme som var forige blogg, nemlig «just one minute, did you have a bad dream?»

Manga/Anime skjulte perler nr 1 Berserk

Manga/Anime skjulte perler nr 1 Berserk

Skrevet av Blacki90 den 25 mai 2012 klokken 12:30

Så var det på tide å starte blogg temaet jeg hadde interesse av å skrive om (som nevnt i krypinn presentasjonen). Formålet med disse bloggene er å få frem litt mindre kjente serier samt fremheve svært gode serier. Så til å starte opp bloggserien begynner jeg med en mørk og brutal serie, en serie med tittelen «Berserk».

Berserk er en manga skrevet og illustrert av Kentaro Miura. Setingen er satt til noe som miner om Europa rundt middelalderen, med mange elementer av Fantasy.

Handlingen omhandler hovedpersonen Guts og hans liv (kinda).
Guts er en karakter med mange antihero elementer rundt seg, han drives rett og slett av ren hevn vilje. Men nok om hovedpersonen (kan ikke si så mye mer om han da det kan spoile mye av serien)

Kanskje det som gjør at serien skiller seg mye fra tradisjonell mange er tegne stilen, den er veldig detaljert og mine nesten mer om amerikanske tegneserier en manga. I tillegg til det så har serien en veldig mørk og nesten grotesk tone, ut i fra det jeg har lest av mangaen så er den nesten 100% uten sensur, null sensur for vold, nesten null sensur for nakenhet and so on. Det er nok en av grunnene til at serien kategoriseres som en voksen serie, men ikke den eneste. I seriens første del(eller andre, avhengig om hvordan man ser på det) dreier det seg mye om politikk, bedrageri, mord og statusen rundt det å være kongelig.

Helt i starten av serien ser vi Guts i nå tid og får et litte innblikk i selve historien, før vi tar et steg tilbake og presenterer viktige karakterer samt leger grunnlaget for historien og Guts sin hevnlyst og raseri.

En av det tingene jeg liker med serien er dens karakter utvikling og historien, historien går fremover med et godt tempo og står nesten aldri i ro på et sted for lenge, samt den gode utviklingen av karakterene. Den mørke og groteske skildringen som man til tider får er mer med på å gi serien friere tøyler, slik at den kan overaske med mange interessante plot twister. Det hjelper også med i skille serien litt ut fra en masse som er enorm(for det finest ekstremt mange manga serier).

Alt i alt er det en god serie, med gode karakterer, god historie og selv om den har vært så grotesk og mørk til tider at jeg personlig har blitt lit dårlig av den så klarer den å vise gode lyspunkt med let fordøyelig humor og små lysere side historier.

Så vis man vil lese noe virkelig mørkt og brutalt kan jeg si at Berserk er en god plass å gå.

Mangaen har en anime serie men den er litt gammel samt at den siste episoden aldri ble laget, så den slutter brått og man må skifte til mangaen etter det. De holder forsåvitt på med å starte opp anime formatet igjen med å ta for seg det som allerede er animert og lage en film trilogi i ny animasjons still.


Så til slutt, denne bloggens utsagn/qoute «just one minute, did you have a bad dream?»

PS: denne bloggen ble hevet samen ganske raskt, så kom gjerne med konstruktiv kritik til hvordan den kunne vært skrevet bedre.