Norsk
Blog

Backlog Spillutfordring del 2

Yikes. Dette tok litt mer tid enn jeg hadde forventet. Ikke at jeg bruker lang tid mellom bloggene mine er noe nytt, men jeg har tydeligvis undervurdert backloggen min ganske mye, og fikk en brutal påminner på hvorfor den har blitt så stor som den har blitt. Mesteparten av spillene er JRPG... Og alle som har spilt et JRPG har nok erfart at dette ikke akkurat er spillene man fullfører i løpet av en kveld. OK, det var en tid hvor jeg kunne sitte 14 timer i strek og spille et godt JRPG (FFIX og Grandia), men de dagene er borte for lengst.

Uansett, om jeg skulle brukt et praktisk og realistisk eksempel på sjangerfordelingen, så hadde det sett omtrent ut som dette.

Men for å komme tilbake til temaet. Dette er spillene jeg har spilt gjennom denne gang!

GAMMELT

Sword of the Berserk: Gut's Rage - DC

Berserk er en av mine all-time favoritter. Jeg har fulgt med på mangaen i alt for mange år, og med tanke på hvor langt det er mellom hvert kapittel, tenkte jeg at hack 'n' slash-spillet basert på serien kunne slukke tørsten.

Dette var et av de første spillene jeg fikk til Dreamcast, og også et av de vanskeligste. Dette er selvsagt grunnen til at jeg ikke har fullført dette spillet før nå, til tross for mange forsøk gjennom årene.

Sword of the Berserk: Gut's Rage er et hack 'n' slash-spill av den gamle skolen. Det vil si en vanskelighetsgrad som sparker spedbarn, bosser med en helsemeter som hater deg, en kontroll uten retningssans, og alt som beveger seg skal enten a) få et sverd gjennom ansiktet, b) lede deg videre i historien, eller c) lede deg videre i historien og så få et sverd gjennom ansiktet.

Med det sagt så er dette et ganske så kompetent hack 'n' slash-spill. Det er ikke akkurat God of War eller Devil May Cry, men for sin tid så er dette virkelig ikke galt. Spillet er utfordrende og vanskelig, og jeg kan ikke nekte for at jeg til tider måtte banne meg gjennom det. Selv om kontrollen føles stiv og klønete, så har de klart å gi en følelse av hvor massivt sverdet til Guts er, og ikke minst hvor godt det føles å slå noen med det. Definitivt et spill du bør spille om du liker sjangeren og Berserk-universet.

NYTT

Tales of Xillia - PS3

Det er virkelig lenge siden jeg har klart å kose meg med et JRPG, og det er nok mye av grunnen til at jeg undervurderte backloggen min. Jeg hadde rett og slett glemt hvor lange de kunne være. Heldigvis var Tales of Xillia en god påminner. Ja, det tok meg i overkant av en måned å fullføre dette spillet, men det var verdt det. Tales of Xillia har faktisk klart å gi meg lyst på mer JRPG, og det er absolutt en fordel nå.

En av tingene jeg trekke fram med spillet var at det endelig hadde en litt annen vri på «bad guys». Greit, det vinner ikke noen Oscar for historiefortelling, men det var likevel litt forfriskende å se at det ikke bare handlet om å ta over/ødelegge verden just because. Hovedpersonene gjør derimot lite for å bryte med standard stereotyper, men er heldigvis milevis mer likebare enn hovedpersonene i et visst annet JRPG...

En annen ting som jeg virkelig likte med Tales of Xillia, og Tales-serien generelt, er at den ikke prøver for hardt å være moderne og «innovativt» (igjen som et visst annet JRPG). Det vet hva JRPG går ut på og hva det er kjent for, og sørge for å gjøre en god og grundig jobb innenfor sjangerens rammer, istedenfor å bryte ut og falle utfor en klippe. Jeg er virkelig glad for at dette spillet ikke ble liggende lenger i hyllen enn det ble.

Det var det for denne gang, og selv om jeg nå har fått lysten på JRPG tilbake, føler jeg at en liten pause er passende nå, så neste gang blir det nok to spill fra en helt annen, helst litt kortere, sjanger.

Backlog Spillutfordring del 2

HQ