Norsk
Blog
YouTube sperrer videoer!

YouTube sperrer videoer!

Skrevet av HaCkzur den 18 august 2009 klokken 17:29

YouTube har vokst til å bli en av de mest populære nettsidene i verden. Med mange millioner videoer som er lagt ut av brukere over hele kloden så skulle det jo komme som en selvfølge at alle, vertfall de som er over 18 år, skulle kunne se hvilken som helst video de enn måtte ønske. Men, så finner de ut at videoer som er lagt ut av enkelte firmaer, selskap osv. er blokkert fra alle land utenom der det kommer fra... why?

Ett show som jeg fulgte med på en stund på YouTube som heter "Penn Says" funket helt fint inntil en dag da en melding kom opp:
"This video is not available in your country due to copyright restrictions."

Etter dette så har jeg ikke kunnet sett en eneste episode av det mer. Subscription-meldinger sier at en ny episode kommer ut, og når jeg trykker på linken, så fungerer den ikke! Akkurat som å få finger'n mitt i fleisen.

Og hvorfor er det såkalt "copyright restrictions"? Akkurat som om jeg ville stjele videon deres fra YouTube fordi jeg bor i ett annet land, men de som kommer fra det landet som videoen er fra ville aldri funnet på noe sånt... neida...

Selvsagt så har jo ett selskap lov til å bestemme hva de vil gjøre med produktet sitt. Hvis de vil sperre det fra hele omverdenen fordi de skjelver i trusa av at en eller annen slask fra utlandet skal stjele det, så får dem gjøre som dem vil. Men når det blir lagt ut på YouTube, hvor alle og enhver burde fått tilgang, så syntes jeg at det blir litt drøyt.

HQ