Norsk
Blog
Irategamer plagierer! AVGN ftw!

Irategamer plagierer! AVGN ftw!

Skrevet av HaCkzur den 31 august 2009 klokken 23:34

For de som er interessert i hysteriske spillanmeldelser, med masse styggprat og en rekke morsomme og oppfinnsomme spesialeffekter og lignende så er Iratega... nei... vent litt... jeg mente selvfølgelig Angry Videogame Nerd (AVGN) noe for deg!

AVGN er ett internettfenomen hvor James Rolfe, en snart 30 år gammel nerd fra New Jersey, tar for seg gamle og for lengst glemte spill og "river dem ett nytt r*vhull". Til nå har han laget over 70 av disse videoene i en periode fra år 2004 helt fram til i dag.

Selv om de første videoene ikke kom på nettet før rundt midten av 2006 så var det altså ingen som hadde laget ett eget show før James hvor de hensynsløst bannet og gneldret over hvor irriterende og dårlige gamle spill altså kan være.

Men så, i midten av 2007 kommer det en fyr på YouTube. Han heter Chris Bores (legg merke til etternavnet*lol*). Han kaller seg selv for "Irategamer" og han også lager videoanmeldelser av for lengst glemte spill og han også "river dem ett nytt r*vhull". Videoene er også preget av "morsomme" og "oppfinnsomme" spesialeffekter.

Så, originalitet er ikke akkurat Irategamers sterkeste side. Det at han rett og slett ser ut til å plagiere ideen til AVGN er nesten tyveri i mine øyne.

Men kjære lesere, det er ikke bare ideen, konseptet og i det hele tatt fremførelsen i videoene Irategamer stjeler fra AVGN, nei, av og til så har han til og med tatt det samme spillet som AVGN og gjort en egen anmeldelse av det!

Flere gode eksempler er som følger:

Back To The Future (NES)
- AVGN: 29. juli 2006.
http://www.youtube.com/watch?v=y306cWw98a4

- Irategamer: 28. april 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=5cJXZUHF_Tw&feature=channel
_page

Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)
- AVGN: 29. juni 2006.
http://www.youtube.com/watch?v=XjUz8IT0CYg

- Irategamer: 10. september 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=gqB1e7MlWN8

"Back To The Future" videoene har mange likheter. Irategamer peker ut mange ting som AVGN allerede har nevnt i sin video, som kom ca ett år før.
"TMNT" videoene er virkelig det som tar kaka når det gjelder å plagiere. Ble nesten forbanna når jeg så Irategamer prate nesten ordrett akkurat hva AVGN hadde sagt over ett år tidligere (og btw, Irategamer gjør det mye dårligere).

Andre eksempler på at Irategamer faktisk muligens prøver å komme AVGN i forkjøpet var når den 14. mai 2008 at AVGN slapp ut en video som handlet om NESens tilbehør. En viktig del av tilbehøret lot han være å nevne stort av, nemlig R.O.B (en liten plastikkrobot som skulle hjelpe en å spille).
Så, helt ut av det blå, 15 dager senere etter denne videoen ble sluppet ut så kommer Irategamer med en anmeldelse av... *trommevirvel*... R.O.B! Omfg, KILL! EXTERMINATE!! AAARGH!!! *river av meg håret*.


Ok, egentlig så hadde jeg ikke tenkt at denne bloggen skulle vare i det uendelige. Jeg kunne ha analysert og forklart inn i evigheten hvorfor AVGN er bedre enn Irategamer. Mange av dere der ute syntes kanskje at Irategamer er morsomt å se på, og det er egentlig helt greit for meg.

Men sammenlignet med AVGN, så holder han ikke mål. Grunnene er som følger:
- Dårligere manus.
- Elendig skuespill.
- Irriterende stemme.
- Spesialeffektene overskygger humoren.
- Dårligere fremført enn AVGN.
- Viktigst av alt: Ikke morsomt!

PS: Jeg vet at dette egentlig er litt gammelt nytt. Men det ser ikke ut til at det er noen som har blogget om dette på GR, i vertfall ikke som jeg vet. Så hvis det er noen som allerede har nevnt dette for en milliard år siden så sier jeg bare sorry.

Sjekk også ut:
http://www.cinemassacre.com/new/?page_id=13

http://www.youtube.com/user/JamesNintendoNerd

http://www.youtube.com/user/Irategamer

http://www.theirategamer.com/

HQ