Norsk
Blog
Ketchup og tyttebær!

Ketchup og tyttebær!

Skrevet av Joeymacflow den 4 september 2009 klokken 17:37

Tyttebær og ketchup er to forskjellige ting veldig mange nordmenn bruker hver dag, til all slags mulig mat. Siden jeg er en av de som bruker dette daglig vil jeg skrive en blogg og det, og hva jeg mener om det.

Først ut er tyttebær, et fantastisk syltetøy som samtidig er surt og søtt, det kan brukes på veldig mange retter, men det anbefales kun å bruke en liten skje til hvert måltid, blir det for mye, tar syltetøyet over smaken på retten! Tyttebær er best på kjøtt, for å være direkte kjøttkaker, biff og koteletter. Det finnes ikke bedre en den typiske norske retten, kjøttkaker i brun saus, med poteter, ertestuing og tyttebær!
Samtidig er tyttebær også godt ved siden av poteter, men det kan også være makaroni eller potetstappe, men skal du ha poteter eller potetstappe, ha også brun saus. Brun saus og tyttebær er det samme som ketchup og sennep på pølsa, det passer rett og slett perfekt. Jeg mener tyttebær er godt på mye, så lenge du har en liten skje til hvert måltid, ta aldri for mye og ødelegg resten!

Så var det ketchup, ketchup er som de fleste lagd av gode, solmodne tomater blandet spesielt med edikk og sukker. Sammen blir dette en smak som Norges befolkning aldri går lei av, jeg vil tørre å påsta at langt over halvparten av Norges befolkning har smakt ketchup. Selvfølelig finnes jo ketchup også utenlandsk, men nå snakker vi om norske retter og norsk mat, så la oss ikke gå over på det! Det er to velykkede og gode ketchup som brukes mest her i Norge, nemlig Idun Tomatketchup og Heinz Tomatketchup to utrolig gode varianter som passer til forskjellige ting, mener nå jeg. Idun Tomatketchup er for eksempel veldig god på grillpølser sammen med en stripe sennep, Heinz derimot synes jeg er best på pizza, omeletter og lignende. Men ketchup skal ikke brukes på alt for mye, jeg har opplevd personer som har ketchup på leverpostei før og det var bare ekkelt. Da kom jeg til å tenke på, tenk om noen engang kommer til å bruke det på brunost? Hvertfall så skal du heller ikke bruke ketchup i store mengder, for det første er det kreftfremkallende og for det andre kan det ødelegge smaken til gode produkter.

Ketchup og tyttebær har ting til felles; begge er godt på mye, begge er godt i små mengder og begge er gode på norske retter!
Hva synes du om ketchup og tyttebær, er det hverdagskost for deg?

HQ