Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Dutch
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

#KJ€RL1GHE7

"To a father growing old nothing is dearer than a daughter".
Euripides


Det eneste min 7 år gamle datter egentlig ønsket seg til Jul var et sett med 2000 bitte små strikk i mange farger som lå i små "rom" for seg selv. Disse kan brukes til å lage armbånd ect, ved hjelp av en enkel hekleteknikk.
Et beskjedent ønske fra et barn som vokser opp i dagens forbrukersamfunn, synes nå jeg.

Hun fikk strikkene sine til Jul.

For to dager siden stod det en tårevåt liten jente i trappen og ville vise meg noe oppe på rommet sitt.
Fortvilelsen lå tjukkt i luften og hulkende pekte hun inn på gulvet.
Alle strikkene var ramlet på ned ved et uhell og alt lå hultert i bultert, ca 2000 strikk, fordelt på mange forskjellige farger i et tilsynelatende uløselig kaos.
En liten jentes verden og kjæreste eiendel var gått fullstendig i grus...

Som bildet over illustrerer er alt sortert tilbake som om ingenting har hendt.
Takket være flittige hender og en fars uendelige #KJ€RL1GHE7 til sin datter.

Fem Filmer Folk Flest er For "dum" til å Falle For.

Dette innlegget er kategorisert under: Film

Mr. Red blogger om filmer "alle" elsker å hate..

Det er stor konsensus ang filmer som alle elsker.. men i denne bloggen skal jeg ta for meg noen filmer jeg elsker men det store flertall rett og slett HATER.

Denne bloggen har derfor fått navnet :
Fem Filmer Folk Flest er For dum til å Falle For

Anyway...

Jersey Girl :
Denne Kevin Smith filmen blir ofte brukt som et erkeeksempel på et feilslått drama, men i mine øyne er dette den beste Rom-Kom filmen som finnes der ute.
Den har hjerte og varme og den innehar en ironisk distanse og en sjanger bevissthet fint få andre romantiske komedier har. Affleck, Liv Tyler og lille Raquel Castro gir filmen autentisitet og komiske øyeblikk.
George Carlin og Will Smith krydrer det hele til nær perfeksjon innen sjangeren.

Iron Sky :
Jeg har blogget en del om denne filmen tidligere, og jeg er nesten sjokket over hvor lite cred Iron Sky har der ute. Med tanke på at filmen er delvis finansiert av crowdfunding og en visjon ble til virkelighet på en sådan måte, så kan jeg ikke annet enn å applaudere. Dette er "Southpark" satire med "marvel effekter". Humor og action i et kaos av samfunds refs og stilistisk estetikk jeg ikke har sett maken til hverken før eller siden.

Underworld: Rise of the Lycans :
Som et tredje kapittel i en franchise som allerede er uglesett kan jeg ikke annet enn å innse at jeg nesten står alene om å hylle dette verket.
Uten å komme for tett inn på Underwold mytologien så står denne filmen fint på egne ben.
Rise of the Lycans er et supert eksempel på hvorfor Mr.Red er glad i film. Det bringer estetikk "romantikk" og film-magi sammen og gir oss et eventyr som er verdt å skue i seg selv, og som gir Underworld fans en god porsjon å tygge på spesielt. ALT trenger ikke å bli Oscar nominert !

Sky Captain and the World of Tomorrow :
Denne har jeg også nevnt i tidligere blogger. Sky Captain regnes som den første filmen som ble "skutt" med kun green screen bakgrunn. Det er en litt "treg" sci-fi noire film, men vi får Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie og Michael Gambon i fine roller i dette tøysete men akk så flotte eventyret.

Sucker Punch :
Til alle dere som elsker David Lynch, Nicolas W. Refn eller Stanley Kubrick.. Vær så snill og fortell meg hvorfor denne filmen ikke holder mål.
Jeg skal ikke ødelegge filmen for dere og brette ut historien, men den er MESTERLIG fortalt i et estetisk fyrverkeri av en film.
Jeg kan se den igjen og igjen og bare elske den mer og mer for hver gang.
Det som gjør en regissør til en virkelig god regissør er at vedkommende kan fortelle historier på denne måten OGSÅ.. ikke BARE på denne måten.
Sucker Punch er i sannhet en aldeles misforstått og undervurdert film... Action med dybde og rom for refleksjon.

Men det er bare min mening..

Har du sett noen av disse filmene så fyr løs i kommentarfeltet.. hvis ikke.. så har du virkelig gått glipp av noe..

Det herrens år 1994

Nok en blogg fra Mr.Red. Denne gangen skal jeg ta for meg et år som i mine øyne var ganske spesielt. Ikke minst pga filmene som kom .

Vi snakker selvfølgelig om det herrens år ettusen-nihundrede-og-nitti-fire

I 1994 stemte Norge NEI (?) til EU dvs vi sa nei til medlemskap og påvirkingskraft, men ja til alle reglene, lovene og direktivene.

I 1994 var det norske herrelandslaget nr 4 på FIFA rankingen og var så god at vi faktisk deltok i fotball VM ! Tenke seg til..

I 1994 arrangerte Norge vinter OL på Lillehammer. Vi tok 10 Gull. 11 Sølv. Og 5 Bronse. Presidenten for IOC sa at det hadde vært det beste vinter OL noen gang...
.
I 1994 var Norge preget av Bunader, nikkerser,nasjonalromantikk og en "smug" selvgodhet i et sånt mon at det ikke lenger tillates ,uten mer eller mindre berettigede beskyldninger om fronting av blå brune tendenser... Anyway..

Det kom en rekke filmer, dette året, som har blitt ganske så ikoniske. Det er vanskelig å finne et sted å begynne. Det er ekstremt mye å ta av men
Altså i 1994 fikk vi :
Dum og Dummere

The Mask

Ace Ventura: Pet Detective.

Jim Carrey kom for alvor på banen med sitt fantastiske fjes, fysiske komedie og spot-on timing. Vi vrir oss i krampelatter "Allllrighty than ! "

Legends of the Fall

The Shawshank Redemption

Forrest Gump

Tre helt forskjellige men veldig gode dramafilmer som alle høstet priser av forskjellige slag. Unektelig tre tidløse klassikere. Hver og en av disse filmen hadde fortjent sin egen blogg, men det får eventuelt bli en annen gang.

The Lion King

Utvilsomt en av tidenes høyst elskede og beste Disney animasjoner.

To svært ulike filmer av høy kvalitet gav oss barnestjerner dette året som har vokst opp til å bli store og prisbeløndte skuespillere:

The Proffessional med en svært god og 13 år gammel Natalie Portman.
Interview with the Vampire. Tidenes beste vampyr film med en 12 år gammel Kirsten Dunst i en viktig rolle. Begge disse filmen regnes i dag som sjangerdefinerende og har dere ikke sett dem ennå, så shame on you .

Listen fortsetter med:
Four Weddings and a Funeral
Speed
Wyatt Earp
Star Gate
Ed Wood

Alle filmer det er verdt å nevne på en sådan liste.
To mindre filmer som kun jeg husker og liker er rockekomedien
Airheads og dramaet Reality Bites. Begge "personal pleasures" uten annet til felles enn akkurat det.

Selv om det ennå er mange filmer jeg ikke har listet opp som nok sikkert burde fått navnet sitt blogget ,så er det på tide å komme til de virkelige godbitene som ble sluppet i 1994. De filmene som satte fotavtrykket sitt dypt i da-tiden og som la grunnlaget for mye av det vi har å glede oss over i nå-tiden.

The Crow
"Before Sin City and The Dark Knight rose, there was The Crow" . Denne myteomspunnede tegneserie adapsjonen står seg slett ikke så verst framdeles. Den har blitt sitert og kopiert til det kjedsommelige og vært til inspirason for mange av filmene som kom etter den.

Natural Born Killers
Oliver Stones tolkning av Quentin Tarantino skrevne ord om de to seriemorderne Mickey & Mallory var bizzarr og modig. Jeg elsker denne filmen og synes den er enda mer relevant nå 20 år seinere enn den var i 94.

Clerks
Det Richard Linklater gjorde for Kevin Smith med Slacker i 1991, gjorde Kevin Smith for hundredevis av unge mennesker med Clerks i 1994. Tidsånden gripes med sikker hånd og vi får tidenes generasjon X film og seleve dokumentet over tiårets særegenheter,språk og generel "ungdomsånd". Hvor mange kortfilmer og små indiefilmer og aspirerende regisører ect som er et direkte produkt av Clerks tør jeg ikke spå, men det er snakk om svært mange.

Pulp Fiction

Muligens Tarantinos "masterpiece". En mer inflytelselsrik film fra de siste 20 + årene skal du jommen lete lenge etter. Filmen gjør ingen ting som ikke er gjort før, men det er som om alt.. dvs manus, dialog, action, fargepalett og musikkvalg kjøres gjennom en slags "film forsterker". ALT blir liksom løftet til et "nytt nivå", som de fleste av oss som så den på den tiden aldri hadde opplevd tidligere. En kinoopplevelse HELT uten sidestykke.

Som den observante kanskje har registrert, så er denne listen blottet for oppfølgere og store franchiser. Det var en helt annen tid og historier ble stort sett fortalt ferdig i løpet av ca 105 min. Jeg påstår ikke at alt var bedre før. Tvert imot, men jeg ønsker å minne om at det går an. Og jeg ønsker løfte fram ET film år som ikke bare var viktig for meg personlig, men som jeg innbiller meg har vært viktig for filmen generelt.

Filmforventninger 2017

2017 er over oss som et klamt spøkelse... og godt er det siden 2016 ikke var særlig å skryte av, hverken privat eller på annen måte.

Det fine med nye år er at man, til tross for lang erfaring, driver å ser fram til ting året har å by på.
I år som i fjord er det 6 filmer jeg er spesielt nysgjerrig på. Ja jeg simpelt hen klør etter å få sett dem.
Det er kanskje 20 filmer til som er såkalte "Honorable mentions".... Men de hører til på en annen liste, et annet sted.

Det er en rekke kriterier som avgjør hvilke filmer som kommer gjennom nåløyet og når denne listen.
Det er :
Magefølelse.
Nysgjerrighet
Personlig erfaring
Og sist men ikke minst :
Min personlige smak og mitt personlige behag.

"Per nu" er dette min liste over det jeg ser MEST fram til å få sett i år:

# 6. The F8 of the Furious
Dominic Toretto med familie returnerer i tidenes mest blodharrye og tullette actionfrancaise (nest etter MI) og laget toppes, tradisjon tro, med enda mer starpower og (bortkastet) talent.
Jeg digger F&F filmene pga pur kinoglede. Raske biler, lettkledde damer, glimt i øyet og masse action.
Kultureliten og venstrevridde feminister kan synes hva de vil.. Helen Mirren er med, so shut the F up !

# 5. Underworld: Blood Wars
" Vampire death dealer, Selene, fights to end the eternal war between the Lycan clan and the Vampire faction that betrayed her. "
Say no more. I`m in.. Ta pengene mine nå. Til tross for at Underworld: Awakening ikke helt innfridde så har undertegnede såpass gode erfaringer med dette universet at jeg gleder meg som et barn til denne filmen.
Etter traileren å dømme kler Kate Beckinsale rollen som Selene like godt i dag som for snart 15 år siden.

# 4. Ghost in the Shell
A.a.a !! Før vi går videre vil jeg ikke høre et ord om "white washing " og at "Hollywood burde" ditt og datt..
Dette er en Amerikansk film, først og fremst laget for å SELGE BILLETTER i det amerikanske markedet. DERFOR har de valgt en hvit superstjerne i hovedrollen og ikke en mye mindre kjent asiat. Det har ingen ting med politikk å gjøre. Det har med penger å gjøre..
OK.. når det er sagt så kjenner jeg ikke mye til original opphavet til denne filmen, annet enn at det er en Japansk tegneserie/anime greie.. Og denne filmen var ikke på radaren min i det hele tatt før jeg så den første traileren.. Og den ser fantastisk ut. Bildene vekker assosiasjoner til både Blade Runner, The Matrix og Strange Days. Jeg aner ikke hva jeg skal forvente meg av denne, men jeg gleder meg sykt til å besøke dette merkelige universet, i løpet av året.

# 3. Guardians of the Galaxy Vol. 2
Guardians of the Galaxy var ikke en superhelt film men en spaceopera av et kaliber som jeg ikke har sett makan til siden gudene vet. En uventet genistrek av Marvel konsernet som setter Tony Stark og hele avengers opplegget helt i skyggen.
Takket være James Gunn og et dødsfett soundtrack har jeg fått et helt nytt crew å følge på eventyr i verdenrommet. Som jeg faktisk bryr meg om. Kan ikke vente.. Vil ha mer NÅ !

# 2. Blade Runner 2049
Hmm.. Rart at jeg ikke har hørt om alle de 2047 Blade Runner filmene som kom før denne...
Ha ha..
Anyway.. Dette kan fort bli årets film 2017. Etter Sicario og Arrival tror ikke jeg at Denis Villeneuve kan annet enn å gjøre Blade Runner oppfølgeren til det mesterverket mange påstår den første er.
Dette blir garantert en visuell og filosofisk nytelse.

# 1. Star Wars.E VIII
Så lenge det blir laget Star Wars filmer vil de alltid ha sin plass øverst på en sådan liste, for meg.
Det knytter seg enormt mye spenning til denne filmen generelt.. og hvor mye som må gjøres om etter Carrie Fishers tragiske bortgang spesielt.
Husk at filmen var ferdig innspilt da hun døde og mest sannsynlig var det meningen at hun skulle ha en rolle i E.IX
Svaret får vi uansett i Desember 2017

Det var årets liste over de seks filmene det knytter seg mest forventninger til for mitt vedkommende i året som kommer..
Ikke nødvendig vis de beste filmene men de jeg gleder meg mest til å se i løpet av året.
Etter Sundance festivalen pleier det å føye seg inn noen flere men det får kanskje være en annen blogg.

Filmer og forventninger 2016 #Oppsummering

Dette er en oppfølgings blogg til Filmer og forventninger 2016 som jeg skrev for et års tid siden Her kommer mine spontane reaksjoner fra "hvilken film så du sist" tråden, gjennom året som har gått.

Det er også rom for at jeg kommer med tillegges kommentarer. Men dette er først og fremst mitt spontane "jeg" som kommenterer:

6. Batman v Superman: Dawn of Justice

Skuffende.
Med litt ettertanke og avstand : ELENDIG !

5. Deadpool

<For et fyrverkeri av en røverhistorie ! Referansene hagler, det hoppes uanstrengt fram og tilbake i tid og den såkalte "fjerde veggen" brytes konstant med den største selvfølgelighet.
Regissør Tim Miller fortjener heder og ære for sin langfilm debut. I am in awe !!!
/i>

4. Yoga Hosers

Ikke sett ennå

3. Triple 9

<i><Etter at jeg så traileren til denne filmen så har den stått langt oppe på listen over filmer jeg har gledet meg til i 2016.
En mørk "politi og røver" story, satt til Los Angeles brutale,uglamorøse virkelighet.
Castet i denne filmen er en fryd for øyet. og det mangler ikke på gode skuespiller prestasjoner.
Det estetiske er også godt ivaretatt. Stilig og svært troverdig.
Det som plager meg mest med denne filmen er mangelen av et bedre soundtrack.
Bedre musikkbruk i denne filmen ville gjort underverker.
/i>
Ettertanke : Ræva tredje akt...

2. Suicide Squad

<i>Denne filmen har stått høyt på forventningslisten min det siste halvannet året. Det jeg har sett av trailere ect har satt en tone som for meg personlig ha virket svært lovende.

Nå er filmen sett og noenlunde fordøyd.

Jeg synes ironisk nok at filmen er ganske schizofren. Den innfrir så til de grader i form av mine forventninger til selve karakterene og skuespillernes portrettering av dem. Her er samspillet, balansen mellom "slem" og "ond" og evnen til å sjarmere publikum godt ivaretatt.
Vi får føle på Skurkens opplevelse av Batman og hvilke truende fare han er når han dukker opp fra ingensteds. Vi får effektivt fortalt hvorfor vi skal bry oss om DC sine badgys og vi blir mer eller mindre subtilt påminnet det gjennom hele filmen.
Kjemien i mellom skuespillerne er henimot perfekt.

Filmens svakhet er antagonisten og hvor overdrevent lite troverdig den er i forhold til hvor menneskelig resten av galleriet framstår. Her tas det snarveier over en lav sko og... Det blir rett og slett litt for teit. Siste halvdel av tredje akt er delvis parodisk i sin utførelse. Men når det er sagt...
Jeg likte filmen godt. Jeg ELSKET den ikke. Men jeg vil gjerne se mer fra selvmords banden ved en seinere anledning.

OG et mega PS til alle som måtte lure : Jared Leto sin The Joker står til godkjent. And then some.

Ettertanke : Vær så snill WB... Spør MEG om råd neste gang det skal skrives manus ! It will make you money :)

1. Rogue One: A Star Wars Story

Kathleen Kennedy og Gareth Edwards fikk det til.
Jeg tar av meg hatten, for dette var, hands down, en fantastisk Star Wars film. Over all forventning.
Den setter for alvor "WAR" i Star Wars.
Nå må det hele bare få synke litt inn. . .
Men jeg kan si her og nå at denne ligger svært høyt i en eventuell rangering av filmene fra dette fantastiske universet.

I LOVED IT !

Ettertanke : Sett den flere ganger nå. Det er den beste filmen Jeg har sett i år (på kino). Og i Star Wars sammenheng helt i topp tre. AMAZING !

Der har vi Mr.Reds Siste blogg i 2016.
Jeg ser fram til flere gode diskusjoner og hat-meldinger i 2017.

#SUBJEKTIVOPPLEVELSE