Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
FacebookFacebook

Marlboro Reds top 20 favoritter filmer of all times

Ja da var det igjen tid for Mr Red å blogge litt om film. Etter å ha provosert med å ikke like Mad Max og fått enkelte til å gråte så snått og tårer skvatt, pga mitt forhold til Ringenes herre: Atter en konge, skal vi denne gangen fokusere på det positive. Dvs MINE favoritt filmer.

.Marlboro Reds top 20 favoritter of all times

Dette er ikke, jeg gjentar IKKE, nødvendigvis de 20 beste filmene jeg har sett. Jeg har sett mange svært gode filmer som ikke er med på denne listen.
Dette er filmer jeg personlig elsker av ymse grunner og som jeg gjerne ser igjen og igjen og igjen.

Jeg vil kun gi en kort begrunnelse på hvorfor. Jeg går igjen ikke i dybden og analyserer mine valg. Det kan vi heller ta i kommentarfeltet. Vit også at listen er i stadig forandring og er ikke risset i stein. Det er også flere relativt nye filmer, som nok sikker vil overta plassen til enkelte, men som ennå ikke har rukket å sette seg helt. Deadpool er et godt eksempel på en slik film.
De første 15 er ikke nødvendigvis rangert i rekkefølge Kun de siste 5 er rangert.
Alrighty than..

- A Fistful of Dollars
Sergio Leone etablerer alle moderne antihelters far.

- Raiders of the Lost Ark
Magisk og tidløs historiefortelling. Pur kinoglede !

- Fast & Furious 5
Guilty pleasure ? Den klart beste i en filmfranchise jeg ikke kan annet enn å digge.

- Gudfaren 2
Muligens verdens beste film gjennom tidene.

- Big Fish
Tim Burtons minst fjollete og klart beste film.

- Snatch
Jeg ler bare jeg tenker på den. ELSKER den filmen !

- Stardust
Undervurdert perle. Utsøkt fantasyfilm uten et snev av pretensiøst bullshit.

- Desperado
Denne filmen oser av skaperglede og definerer på mange måter alt jeg elsker ved film

- Underworld
Innehar mye av det samme som Desperado. Stilistisk og tøft

- District 9
Originalt manus og igjen gjennomsyret av skaperglede. Overtydelig men tankevekkende.

- The Matrix
Visjonær og underholdene. The gamechanger.

- The Departed
Mitt foretrukne gangster epos etter Gudfaren. Knepent foran Goodfellas og Heat.

- Juno
Var usikker om den skulle inn på listen men sannheten er at jeg elsker denne lille perlen.

- Spun
Underholdene, skrudd og sånn passe B.film. Fet musikk og et must for alle Breaking Bad fans.

- Dracula (Bram Stokers) 1992
Litt samme begrunnelse som Raiders.. Det litt teatralske gjør den tidløs og til pure eye candy.

5- Jay and Silent Bob Strikes Back
Komedier kan være gøy det men de etterlater ikke noe særlig inntrykk på undertegnede. Denne derimot er så hysterisk morsom og spekket med referanser, cameoer, stupiditet og kødd. Helt siden jeg så den førstegang ler jeg bare mer og mer for hvergang jeg ser den. tårene triller før replikkene leveres.. Det er så mange komikere og skuespillere i denne filmen at du skal faen meg leite lenge etter et større og bedre cast. Se den NÅ !

4- Almost Famous
En universell film om det å spille i band. Om det å være fan av et band. Om det å være ung. En mer eller mindre sann historie om tidenes tøffeste, fiktive band og en ung gutts møte med en verden kun få forunt.

3- Interview with the Vampire
Fasit på filmatisert vampyr mytologi. Fantastisk senografi. Fantastisk score. Det er ingen filmer jeg har sett flere ganger enn denne. Noen ganger synes jeg den er litt teit andre ganger synes jeg den er fantastisk. Jeg kunne på et tidspunkt all dialog utenat. Og dialog er stikkordet i denne filmen. Filosofisk. Brutal. Kjærlig. Fabelaktig i ordes riktige forstand. Tom Cruise i sin beste rolle til nå. Jeg har tidligere blogget om denne filmen. (Drink from me and live forever)

2- Pulp Fiction
Denne filmen kommer på listen pga hva Tatantino representerer som film skaper. Jeg har ingen favoritt film av Tarantino. Men Pulp Fiction representerer her en tanke og en fortellermåte jeg forguder og som jeg mener vi ikke har sett maken til i filmmediets historie.

1- Star Wars (A New Hope)
George Lucas skapte i 1977 det universet som tilslutt vil overta for de abrahamittiske religione som den vestlige verdens felles referansepunkt. Star Wars er grunnen til at jeg sitter her og skriver om film og at hundretusenvis av film fans der ute gjør det samme. For meg er Star Wars beviset for at film kan forandre verden. Det finnes ingen andre fiktive univers bortsett fra det bibelske som er så høyt elsket på tvers av kulturer som Star Wars universet. Det er et globalt kulturelt fenomen og JEG ELSKER DET. A New Hope er min absolutte favoritt film gjennom tidene uansett om andre filmer i eller utenfor nevnte univers skulle være "bedre". Nettopp pga hva den representerer.

Oppskrytte og/eller rett ut ELENDIGE filmer !

For en stund siden skrev jeg en blogg om hva jeg mente om en av Oscar kandidatene for 2015. Ikke alle var enig med med ang filmens storhet eller heller mangel på sådan men det skapte engasjement.

Sannheten er at det finnes mange filmer som mer eller mindre er universelt vedtatt som mesterverk. Av disse er det kanskje en håndfull jeg anerkjenner som nettopp det. Mesterverk. Men de fleste av dem anser jeg som gode, helt greie filmer.
Mange av dem derimot anser jeg som:

Oppskrytte, og/eller rett ut ELENDIGE filmer som er alment ansett som mesterverk.

Jeg kommer ikke til å gå i detalj i mine analyser her, bare si hva jeg mener om filmen og litt om hvorfor. De er heller ikke rangert. Bare listet opp.
Den store diskusjonen kan vi ta på bakrommet, eventuelt i kommentarfeltet.

- THE SHINING (Stanley Kubrick 1980)
At denne mediokre til tider overspilte,og rett ut dølle grøsseren skal være så mye bedre enn andre mediokre, overspilte grøssere er meg en jævle gåte.
Enkelte sener har blitt popkulturelt ikonisk ja. Og det med rette. Men filmen som helhet er hverken spesielt god eller spesielt grøssette. Noe den derimot er, er ganske kjedelig.
Se heller: Rosemary's Baby (1968)

Og når vi først er inne på Stanley Kubrick...

- 2001: A SPACE ODYSSEY (1968)
Whatever Kubrick.. Whatever ..Du er så flink atte.. og like subtil som dynamitt i en maurtue.
GLEM DET !
Se heller: Nesten hva som helst.

- THE BIG LEBOWSKI (Coen brødrene 1998)
Det smerter meg at denne filmen er på en sådan liste som dette. Jeg har sett filmen flere ganger for å virkelig prøve å like og forstå, men det nytter ikke. Jeff Bridges som er en enestående skuespiller EVNER ikke et sekund å gjøre The Dude til en troverdig karakter og språket og rytmen i dialogen virker forferdelig kunstig. Plottet er for såvidt greit. karakterene er god nok SKREVET... men det er et mageplask av et istykker-regissert manus..
Se heller: Pulp Fiction

Og når vi først snakker om Coen brødrene..

- NO COUNTRY FOR OLD MEN (2007)
Tja.. 2007 må ha vært et bedretent film år etter som dette sjelløse eventyret fikk Oscar for beste film.. Eller vent var ikke både Juno og There Will Be Blood også nominert ? Fikk vi ikke I Am Legend, Stardust og Zodiac i 2007 ? Og Death Proof skulle om ikke annet vunnet Oscar for beste filmplakat.. ever..
Men No Country For Old Men der altså.. Verden vil bedras.

Den observante leser vil kanskje se et mønster her.. og det er riktig det. Hverken Stanley Kubrick eller Coen brødrene står særlig høyt i kurs hos meg og filmene deres rekker aldri høyere enn til MIDDELS på min skala.

Andre overvurderte filmer er bla :
Return of The King som er en svak, svak avslutning på en ellers bra triologi.
Avatar som er en tom eske pakket inn i det vakreste silkepapir.
I could go on, men gidder ikke mer i denne omgang..

Gleder meg til å høre hva dere andre synes..

Filmer og forventninger 2016

Etter å ha gitt ettertrykkelig uttrykk for hva jeg mente om Mad Max:Fuyr Road føler jeg at jeg bør si litt om mine forventninger til filmåret 2016.

Dette er en liten oversikt over hva jeg ser fram til av filmer som jeg vet kommer i år. Det kan selvfølgelig forandre seg etter hvert som nyheter dropper, men per NU er dette min lille liste over det jeg ser mest fram til as we speak.

6. Batman v Superman: Dawn of Justice
Selv om jeg ikke likte Man Of Steel spesielt godt,så var den helt grei.
Det jeg har sett av BvS derimot kiler mine edelstener og jeg kan ikke få presisert sterkt nok hvor bra jeg antar Ben Affleck kommer til å portrettere Bruce Wayne. Her er det potensielt edelt metall.
Men mye gjenstår å se. Ikke lenge å vente nå.

5. Deadpool
OMG ! The merc with the mouth... Etter å ha vært vitne til kanskje tidenes beste promokampanje er fallhøyden til denne filmen ENORM !
Uansett er mine forventninger skrudd opp så til de grader at jeg gladelig blar opp mine hardt opptjente riksdaler for å få se denne godbiten på åpningsdagen. GLEDER MEG !

4. Yoga Hosers
Når Kevin Smith lager film ser Marlboro Red filmen. Jeg har blitt skuffet før, men ikke ofte.
Kevin Smith er en av mine favoritt regissører/entertainere gjennom tidene. Hands down. Han er goofy og genial og har evnen til å gjøre gull av gråstein.
Smith og Tarantino definerte 90 tallet på film for undertegnede.
TROR jeg at jeg kommer til å like den ? Vet ikke ! Gleder jeg meg til å finne det ut ? Ja, ja og JA !

3. Triple 9
Castet, stemningen, råskapen.. Jeg har ikke ord. Alt jeg har hørt og sett.. Det minner om en herlig smørje av Heat, The Shield, Sons of Anarchy og alt annet av hedonistisk faenskap jeg har elsket av amerikansk krim fiction de siste 20 årene.
Etter å ha sett trailerne til Triple 9 er jeg i åndeløs, nei NÅDELØS spenning foran møtet med det som kan bli årets mest brutale begivenhet på filmfronten. HØYE forventninger.

2. Suicide Squad
David Ayer kan lage fengende fin film. Ofte mørkt og "virkelighets nær". Når han nå gir oss Suicide Squad og DC sine "fucked up villans" i en herlig bukett kan jeg ikke annet enn å urinere i buksen av sitrende forventning.
Magot Robbie sin Harley Quinn og Jared Leto sin The Joker virker for gode til å være sann av det vi har fått se. i tillegg kommer Will Smith (Deadshot) Joel Kinnamann (Rick Flagg) og kanskje til og med Bat-Flack til å skinne på lerretet..
Suicide Squad har potensialet til å slå Guardians of the Galaxy ned av tronen som tidenes beste "superhelt film". Men tiden vil vise.. Tiden vil vise.

1. Rogue One: A Star Wars Story
Det er Star Wars. Derfor gleder jeg meg. Star Wars er mer enn film. Star Wars er så mye mer enn film.

Alrighty than...
Det var min liste.
Det er ikke dermed sagt at dette er de filmene jeg kommer til å like best i 2016. Det er de jeg gleder meg til å få sett.
I år er det mange, for en filmelsker som sjeldent gleder seg til film men heller venter og gleder seg eventuelt over film.

MAD MAX: FURY ROAD = TIÅRETS MEST OPPSKRYTTE FILM !

Denne bloggen inneholder SPOILERS. Så har du ikke sett Mad Max: Fury Road så... har du gjort deg selv en tjeneste.

Mad Max: Fury Road og George Miller har siden Mai i fjor blitt hyllet og priset av kritikere så vel som publikum over hele den vestlige halvkule.. Ja.. og nå blir det jammen meg spekulert om Oscar nominasjoner også.
Personlig er jeg slett ikke fremmed for litt B.film-guilt pleasuring. Og jeg er den første til å forsvare en sjangerfilm, og å si "man må akseptere filmen for det den er". Men når det er sagt så har også jeg en grense. Jeg er slettes ikke altetende.
For jeg har spurt meg selv gang på gang. Hvilken film var det JEG fikk se da jeg, yr av spenning, endelig fikk rotet meg til å se Mad Max ? For det var sannelig ikke noen potensiell "Film of the year" flick jeg ble vitne til. Jeg vil faktisk påstå tvert i mot.

MAD MAX: FURY ROAD = TIÅRETS MEST OPPSKRYTTE FILM !

- Å geni-erklære George Miller er en skam ovenfor de i filmbransjen som faktisk leverer gang på gang. Miller er en produktiv, hardtarbeidene men middelmådig regissør/produsent/ filmskaper. Hans beste film pr dags dato er The Witches Of Eastwick (1987)

-Ideen OM å lage Fury Road har så til de grader gått på bekostning AV å lage Fury Road. Med det mener jeg at det virker som om at det å sitte rundt bordet tidlig i planleggningsfasen av prosjektet og "kaste ball" og komme med ideer til stunt og effekter har resultert i at adrenalin og blodtåke blendet for å faktisk lage en historie og utspille senene i. Man gjøgler seg fram til 1001 måter å krasje en bil på i ørkenen. så velger man ut de 200 beste. Så gjenstår det ca 22 miutter av filmen til å prøve og formidle HVORFOR biler krasjer i ørkenen. Og det prøver de (halvhjertet) å gjøre så og si uten bruk av dialog.

-Historien: Av alle postapokalyptiske miljøer jeg har sett skildret på film, finner jeg den postapokalyptiske verdenen i Mad Max universet minst troverdig. Det er i seg selv ikke viktig. Det jeg ergres mest over hvor TEIT alt ser ut. Biler, drakter osv. En kar vi sent i fimen får presentert som MAX blir tatt til fange av en lurendreier som har tilgang på vann i en ellers ørkenpreget verden. Denne lurendreieren har derfor makt over en "klan" fattigfolk og styrer over dem med en hær bestående av sminkede idioter, for SMINKE er det ikke mangel på. Alle er sminket fra livet og opp. Forran og bak. En av hans krigersker ved navn Furiosa stikker av med alle konene til lurendreieren helt uten å forklare hennes motiv. Lurendreier blir sur og sender hele sin sminkede arme etter henne med sjefsIDIOTEN i spissen. Han har stroppet MAX til panseret sitt for å få blodoverføring(!) Deretter skjer dette: Masse biler krasjer. Max blir venner med Furiosa. Masse biler krasjer. SjefsIDIOTEN blir venner med Furiosa og Max. Masse biler krasjer i ørkenen. Ennå flere klanledende lurendreiere blir med på jakten. Max og Furiosa treffer et knippe gamle damer på motorsykkel. De snur og kjører tilbake der de kom fra. Biler krasjer i hopetal. MASSE biler. De får drept lurendreierne. Kommer "hjem igjen" og alle får vann ! The end !

De har også presset kanskje tidenes mest meningsløse romanse inn der et sted mellom IDIOT og en av Lurendreier-kone-passasjerene som Furiosa har stjålet. Men den er så tvunget og teit at gråten nesten tar meg.
Filmen er så dårlig at alle de tross alt fantastiske stuntene og alle de utrolige praktiske effektene som preger filmen tvers igjennom virker totalt menings løs og etterhvert mot sin hensikt. Og når alt i tilegg foregår i det samme repetative ørkenmiljøet går det som skal være gøy over til å bli et orkå følge med på.

Jeg har hørt folk som, angivelig, er smartere enn meg snakke om hvor utrolig bra denne filmen er og at historien trekker paralleller både fra Illiaden så vel som bibelske fabler. Det anser jeg som unskyldninger og tåkeprat fra film geeks som ikke ønsker å se keiserens nye klær for det de er.
Filmen er bedreten.
Det er mitt ærlige, subjektive standpunkt.

EN RIKTIG GOD JUL !

Nå som kone og barn har benket seg for å se Tre Nøtter Til Askepott (oppdatert edit) lar jeg ikke sjansen gå fra meg.
Det har vært lite aktivitet på meg her det siste året og jeg har lagt merke til mange nye brukernavn, når jeg har vært innom såvidt.
Håper at jeg skal få gjort noe mer av meg til neste år, men jeg lover ingen ting.
Det vil vel uansett være til glede for noen og til ergrelse for kanskje noen flere...

Jeg vil med dette egentlig bare ønske alle ansatte, nye og ikke minst gamle brukere her på Gamereactor.no en riktig GOD JUL

And may the force be with you !