Norsk
Graveyard - The Altar Of Sculpted Skulls

Graveyard - The Altar Of Sculpted Skulls

Skrevet av Abraxus den 16 mars 2012 klokken 20:41

Nei, dette er ikke den svenske Graveyard, som for øvrig bruker tiden sin på å spille den beste klassiske hard rocken på denne siden av årtusenskiftet. Dette er så klart den spanske Death metal gruppen som nå kommer med en debut EP med vill, svensk-lydende, kopiberettiget plagiat.

De høres akkurat ut som du hadde tenkt når jeg nevnte "svensk" og "death metal" i samme setning. Her finner vi harsk kakemonster-vokal, gitarer som minner om sløv motorsagdur, og en produksjon som beint ut kopierer lyden til gamle slagere som Dismember. Til og med de karakteristiske elendige soloene finner vi her, men selv om dette høres trirt og fjernt ut, har disse gutta nok peiling på sin egen musikalske legning til at de klarer å skrive ordentlige låter.

Tittelsporet, "The Altar Of Sculpted Skulls" er en rett fram, klassisk dødsmetall-hymne, og den inkluderer nok beintøffe riff til at slike hymner blir godtatt med godt humør. "An Epitaph Written In Blood" holder kvaliteten gående, med en fin atmosfærisk intro, og ivrig lek med harmonier. Dette er faktisk en virkelig bra låt, og hadde vi hatt en full-lengder med slike låter, skulle Graveyard godt fått lov til å åpenlyst plagiere gamle helter på skive.

"Deathcrowned" inneholder enda flere suksessriff, og det er bra tynge i rytmikken på midtpartiene, noe som blir en pluss i boka. Deretter inneholder andre halvdel en velfungerende instrumental som kanskje likevel hadde gjort seg bedre med vokal, og "Ritual", som bruker temposkifter til å bringe fram den naturlige tyngden og råskapen i denne musikksjangeren vi liker å fråtse i. Det er ingen tamme partier gjennom den seks sanger-lange EPen, og det kan vel innrømmes at undertegnede hadde forventet langt verre enn han fikk.

For å oppsummere denne miniplata på en passende måte, er Graveyard litt som en pizza. Du vet hva du får, men det er jo derfor du kjøper den! Det er en regel som aldri forandres, pizza er godt, uansett hvor mange ganger du spiser det.

6.8 / 10

HQ