Norsk

BF3 vs. MW3 - urettferdig hykleri?

De årlige utgivelsene av Call of Duty har i år fått mer konkurranse enn vanlig. I år kommer nemlig også Battlefield 3: DICE og EA's storsatsing som har skapt kniving mellom utgivere, fanboys som diskuterer så svetten renner, og det ser med andre ord ut til at det er blitt krig mellom de to krigsspillene. Battlefield 3 er det store, realistiske grafikkmonsteret som alle skytespillveteraner gleder seg som unger til, og Modern Warfare 3 er den andrenalinpumpende og heseblesende run 'n' gun-festen som vi alle kan vende oss til fort.

Det er uten tvil på spillforum overalt på nettet det meste skjer, og her går fanboys i tottene på hverandre daglig, noen sier seg lei av diskusjonene og sier at de skal kjøpe begge, og noen prøver gang på gang å si at spillene ikke kan sammenlignes selv om de kanskje kan det. Battlefield-fanboysene klager støtt og stadig over at MW3 ser så likt ut som sine forgjengere, skrikerungene på mic'en og at det kommer til å bli ubalansert til tusen, samtidig som at de sier at BF3 kommer til å bli bedre på alle mulige måter. Og det er disse det er flest av. BF3 ser ut til å ha flest tilhengere med god margin på grunn av sin banebrytende grafikk, realisme og fokus på taktisk lagarbeid.

Det er med andre ord ikke så moro å være CoD-fan nå til dags: EA slenger dritt om spillet ditt når de føler for det, og hvert argument du sier i mot BF3 blir møtt av sure blikk fra BF3-gutter (og jenter) som hvert øyeblikk skal slå tilbake.

BF3 vs. MW3 - urettferdig hykleri?

CoD får svi. Mye. Og dette er absolutt ikke kult i mine øyne, for når ble egentlig CoD dårlige spill? Jeg er sikker på at over halvparten av BF3-tilhengerne har kost seg mye med CoD og MW, enten over korte eller lange perioder, og grunnene til at det har solgt i millioner eksemplarer er neppe på grunn av at spillene har bugs her og der, mindre fokus på lagarbeid og en par ubalanserte og frustrerende aspekter. Det må vel heller ha noe med den intuitive underholdningsfaktoren, det vanedannende suget man får når man setter seg mål og klarer den ene utfordringen etter den andre og den spektakulære følelsen man får når man starter nedtellingen til sin første Tactical Nuke? Og hvem har sagt at flesteparten av disse millionene er prepubertale 12-åringer som piper i mic'en?

Uansett er jeg sikker på at både Modern Warfare 3 og Battlefield 3 blir gode spill begge to. Sannsynligheten for at BF3 blir bedre er ut ifra trailere og inntrykk fra de heldige som har prøvd det stor, men hykleriet rundt MW3 og CoD generelt er da en smule unødvendig. Det blir for dumt å fokusere fullt og helt på det negative ved sistnevnte, selv om jeg for all del tror at Battlefield 3 kommer til å bli hakket bedre. For det betyr jo ikke at MW3 blir dårlig, eller hva? Det ser veldig likt ut som sine forgjengere, men herlighet.

Hva synes dere? Får CoD som fortjent, eller er dere enige i det jeg sier om at det kanskje får svi litt for mye? Er BF3-fanboys for overlegne i saken? Eller synes du hele diskusjonen er utrolig dum, og at spillene ikke kan sammenlignes en gang?

HQ