Norsk

Jeg hater slike ting!

Jeg koser meg for øyeblikket med det første Deus Ex. Veldig mye. Hvordan FPS-sjangeren kombineres med både RPG- og sandkasse-sjangeren gjør at det føles overraskende bra og innovativt hele 11 år etter at det kom ut. Når jeg først begynner å spille blir jeg skikkelig slukt oppi det. Dette har mange grunner, bl.a. historiefortellingen, men mest av alt må det være det faktum at du kan velge hvordan du vil utføre oppdragene samtidig som de må utføres med kløkt og tanke på konsekvenser. Jeg elsker det. Du får gjøre det du vil, hvordan du vil, men det vil få konsekvenser også.

Nå som jeg babler i vei om hvor bra dette spillet er lurer du sikkert på hvorfor i all verden denne bloggen skal handle om noe jeg hater. Jo, nå skal du høre:

Jeg var nettopp blitt konfrontert med en skikkelig plot-tvist, og holdt på i grenseland mellom godt og ondt da jeg plutselig måtte hacke for å komme videre. Hacke; hvordan skulle jeg gjøre det? Da jeg omsider fant det ut var det dessverre for sent. Jeg hadde ikke ferdighetene som trengtes for å hacke, og jeg hadde heller ikke nok poeng til å lære meg det. De poengene hadde jeg brukt på andre ting.

Jeg hater slike ting!

Jeg satt altså bom fast, uten å kunne gjøre noe særlig med det. Jeg famlet rundt på området i noen minutter for å finne en løsning før jeg virkelig innså at jeg var fanget der. Og det så neimen ikke lyst ut heller.

Heldigvis har vi noe her i verden som heter juksekoder, og det var (dessverre) det eneste jeg kunne bruke til slutt. På Deus Ex må du også gå inn i system-mappen, ordne litt på kontrollsystemet og skrive inn et par ting i spillet for å kunne bruke juksekoder. Etter litt prøving og feiling og litt hjelp fra redaksjonens Deus Ex-ekspert Ingar fikk jeg det endelig til, og nå kan jeg igjen kose meg med Deus Ex.

Så for all del: Kjøp Deus Ex, jeg oppfordrer dere til å gjøre det. Men for guds skyld: oppgrader computer-ferdigheten så fort som mulig.

Hva med deg? Har du noen gang satt deg fast på et spill pga. noe slikt som dette?

HQ