Norsk
Blog
Mitt liv som selger?

Mitt liv som selger?

Skrevet av Bernt Erik den 26 januar 2008 klokken 11:53

Jeg har lenge arbeidet i serviceyrket og trives veldig godt med. Opp igjennom mitt liv har jeg jobbet hos Knut Ivars Foto i Grong, Tybring-Gjedde på Steinkjer hvor jeg hadde hovedansvaret over data, kontor, hobby og reise. Butikken var stor og det var mange tusen vare å holde styr på. Etter jobben på Tybring-Gjedde, begynte jeg på Namdal VVS-butikk og jobbet med å selge rørleggerdeler. Etter et par år der begynte jeg på GPSbutikken. Da lærte jeg alt om GPS'er og hvordan de fungerte. I tillegg solgte vi landets billigste GPS'er og fikk masse gode kunder som brukte på titusenvis av kroner. Da jeg hadde jobbet i GPSbutikken et par år, startet jeg med å jobbe for Gamereactor, først som skribent, så etter hvert fikk jeg en altmulig-oppgave hvor jeg også skulle selge annonser.

Den dag i dag befinner jeg meg i Gamereactor og holder koken opp som annonseselger hvor jeg har hovedansvaret for Norge (foruten spillannonser) og Finland. I tillegg til at jeg selger annonser i Sverige og Danmark.

Hva kjennetegner en god selger? I mine øyne er det for det første å ha god kontakt med mine kunder. Deretter å bevise at det vi har er så godt at de bør vurdere å bruke penger på oss, deretter legge opp en perfekt kampanje som gjør at de blir godt synelig her på nettsiden. For det er moro å se at deres kampanjer går godt. Jeg elsker jobben jeg gjør. I tillegg er det veldig artig å komme i kontakt med så mange trivelige personer. Det å kunne snakke med kundene er noe av det beste jeg vet.

Avslutningsvis vil jeg legge opp en vits om en god selger...

En ung gutt fra en by i Nord Norge flyttet til Oslo og gikk til et stort kjøpesenter for å søke jobb.
Sjefen for kjøpesenter spurte: "Har du noe selgererfaring?"
Gutten svarte: "Nåååå, jooo, har nok jobbet som selger hjemme i bygda."
Ettersom sjefen syntes gutten virket trivelig og frampå, bestemte han seg for å ansette han.
"Du kan begynne i morgen tidlig" sa han til gutten.
"Jeg kommer ned etter vi har stengt i morgen kveld og ser hvordan du har hatt det på din første dag på jobb."
Gutten hadde en tung dag, men til slutt var den ferdig.
Etter stengetid kom så sjefen ned som han hadde lovet dagen før.
"Hvor mange salg gjorde du i dag?" Spurte sjefen.
Gutten svarte: "En."
Då ble sjefen litt forundret og sa "Bare en!? Våre selgere bruker normalt å gjøre mellom 20 og 30 salg på en dag.
Hvor mye penger var det snakk om?" Gutten svarte: "1 911 138 kr.
"Sjefen ble svært overrasket og sa: "1 911 138 kr!!!
Hva solgte du til han?"
Gutten svarte: "Først solgte jeg en liten fiskekrok. Så solgte jeg en mellomstor fiskekrok. Deretter solgte jeg en stor fiskekrok.
Siden ble det fiskesnøre. Da jeg spurte hvor han skulle fiske, svarte han at han skulle dra ned til kysten. Da sa jeg at han kunne trenge en båt, så vi gikk ned til båtavdelningen. Der solgte jeg han den store Baylineren med doble motorer. Deretter viste det seg at hans lille Honda Civic ikke kunne dra den store båten, så jeg tok med han til bilavdelingen og solgte han en Chevrolet Tahoen 4-hjulstrekker.
"Sjefen, som nå var i sjokktilstand sa... "Så du mener altså at en mann kom inn for å kjøpe en fiskekrok og du klarte å selge han en båt og en bil????"
Da svarte gutten glatt: "Nei, nei! Han kom inn og skulle kjøpe tamponger til sin kone, og da sa jeg at han like gjerne kunne dra og fiske, ettersom helgen allikevel var ødelagt!"

Hva med deg - hva er jobben din eller hva ønsker du å jobbe med når den tid kommer?

HQ