Norsk
Blog
Playstation 3 vinner...!?

Playstation 3 vinner...!?

Skrevet av Bernt Erik den 28 januar 2008 klokken 10:16

I dag fikk jeg en melding fra Sonys sjef i Europa om at Playstation 3 vil vinne som konsoll allerede til sommeren. Før jul solgte PS3'en veldig godt og lå blant de som solgte mest. I Norge har Sony for lengst tatt over føringen og selger konsoller som varmt hvetebrød. Akkurat dette varmer godt med tanke på at Microsoft lenge har vært den som har ligget på toppen. Selvsagt skal vi ikke glemme Wii'en. Den har lenge solgt i bøtter og spann selv om maskinen fra Nintendo kanskje ikke kan sammenlignes med Playstation 3 og Xbox 360.

At Playstation 3 endelig har begynt å gjøre seg gjeldende i toppen kommer av at det har blitt en del flere spill samt at Xbox 360 begynner å bli "gammel". For Microsofts maskin har jo vært på markedet i over ett år lengre (i Europa) enn Playstation 3 og da er det jo i grunnen det som er årsaken til at Sony selger flere PS3'er. Det skulle jo nesten bare mangle og som Sonys europeiske sjef sier det - "Vi vinner salgsmessig til sommeren".

Personlig har jeg ikke noen PS3 ennå og håper på sikt å kunne innlemme denne konsollen blant mine andre konsoller. For øyeblikket har jeg PS2, Wii, Xbox og Xbox 360 og alle sammen har plass på stua foruten den gamle Xbox'en. Den har fått hvile etter tro tjeneste i mange år. Når jeg får spørsmål om hvilken konsoll jeg ville ha kjøpt dersom jeg skulle det, så er svaret akkurat nå PS3, grunnet at jeg selv ikke har det og for at jeg synes maskinen ser spennende ut. Jeg er glad i å spille og bruker masse tid på både Wii'en og Xbox 360'en og koser meg godt med flere av fjorårets storspill.

Til Wii'en spiller jeg nå Carnival Games og personlig digger jeg spillet enormt. Det er som å gå på tivoli, bare at det skjer i din egen stue. Her finner store pengefosser, ballongskytespill, spyl vann i munnen til klovnen, kast mot blikkbokser m.m. Jeg er i syvende himmel og spesielt med tanke på at jeg ikke bruker på hundrevis av kroner på disse spillene. I tillegg for jeg premier som kosebamser m.m.

På Xbox 360'en spiller jeg for øyeblikket Ace Combat 6: Fires of Liberation og digger spillet enormt. Skal også spille Turok og håper det kicker godt...

Nei, det evige sjaset etter hvem som vinner konsollkrigen er og blir en såpe. Det viktigste i mine øyne er at konsollene er forskjellige slik at de gir oss det vi er ute etter og om du kjøper deg både en Xbox 360 og en PS3, så er du ikke alene om det. Nyt konsollene for det de er og ikke kritisere hva den ene er god på og ikke. Bare du er sikker på at du har den som passer deg - det er det viktigste i mine øyne. Konsollkrigen er bare noe tull og jeg er hoppende glad for bare det å kunne spille...

HQ